Muilla odottajilla järkyttävää flunssaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mulla on meneillään jo toinen flunssa tän raskauden aikana, toivottavasti ei ole vahingollista sikiölle. Tauti alkoi viime keskiviikkona kurkkukivulla, torstaina meni ääni ja kuume nousi 38,0 asteeseen. Perjantaina ei ollut enää kuumetta, mutta nenä meni tukkoon ja yskä alkoi. Yskä on pahimmillaan yöllä, en juurikaan saa nukuttua, sellaista ärsytysyskää, pystyasennossa taas irtoaa limaakin. Tuntuu että tauti on jäänyt junnaamaan paikalleen, muuta edistystä ei ole tapahtunut kuin että kuume laski perjantaiaamuna. Kävin lääkärissä ruinaamassa lisää sairauslomaa sunnuntaina, katsoi poskiontelot sillä ultraäänihärvelillä ja kuunteli keuhkot, kaikki ok, mutta kirjoitti silti varmuuden vuoksi zithromax-antibioottikuurin. Käski aloittaa sen, jos keskiviikkoon mennessä ei oireet ala helpottamaan. Toistaiseksi tilanne on ihan ennallaan, mutta kun ei turhaankaan niitä antibiootteja viitsisi syödä. Lääkäri sanoi, että pitkittynyt flunssa on syytä hoitaa kuntoon antibiooteilla, mutta entäs jos tää tauti on tosiaan viruksen aiheuttama eikä bakteerin, eihän virukseen auta antibiootit? En nyt tiedä mitä tekisin, neuvokaa viisaammat. Pikaista paranemista, jos joku muu kärsii tästä kauheasta taudista!Terveisin Minttuli79 12+5

Kommentit (4)

Vierailija

Heti tuntuu paremmalta, kun tietää että joku muukin kärsii samasta. Eikö olekin sairasta? Mä oon sairauslomalla koko tän viikon, ja oon itekin kyllä samaa mieltä, että enpä taida antibiootteja varmuuden vuoksi syödä. On se nyt ihme, jos tää tauti ei ala kohta helpottaa! Pystyasennossa olo on ihan hyvä, nenä vaan on tosi tukossa, mutta makuulla yskittää koko ajan.

Np-ultran synnyttämä riemu siitä että kaikki on pienellä masussa kunnossa lievittää kyllä kummasti tätä tuskaa... Oli muuten jännä nähdä miten pikkunen pomppi ja heilui kohdussa, kun meikäläinen yski. On sillä melkoinen jumppatuokio öiseen aikaan, reppanalla...Minttuli79 12+5 dedä dukossa

Vierailija

On vaivannut jo viikon ja kamalan päänsäryn kera tietty.

Välillä on kurkku ja korva kipee, välil ei lainkaan, mut nenu on koko ajan tukossa ja olo päässä kuin olis painekattilassa!

Pientä lämpöö pitää aina silloin tällöin, mut ei suinkaan koko ajan. Ja yskästä ei tietookaan.

Hain torstain ja perjantain työterveyshuollosta saikkua ja sit sunnuntaina kävin lekurilla. Poskiontelontulehdushan se oli ja antibioottia pääsi tietty syömään, sain saikkua kolme päivää ja sit pitäs mennä töihin.

Nyt mietinkii miten ilkeen hakee lisää saikkua jos olo ei helpota yhtään, ei nimittäin hirveenä innosta töihin meno jos vielä näin kauhee paine päässä loppuviikolla, olen muutenkin kärsinyt muutaman viikon päänsäryistä tän raskauden ajan ja nyt tää flunssa oikein korostaa päänsärkyä. Minun työssä kun joutuu liikkumaan paljon, olen hoitoalalla.Että tämmöinen valitusvirsi...

Vierailija

Elikkäs kolme viikkoa flunssa meinas tulla. Joskus oli kurkku kipeä, joskus tuli räkää, toisina päivinä taas ei mitään. Viime viikon maanantaina sitten jysähti kunnolla ja nyt siis yheksäs päivä menossa. Alkaa hiljokseen tuntua että elämä voittaa.Eipä siitä kuurista " varmuuden vuoksi" ole mitään hyötyä. Virustauti tämä itelläkin on ja sen parantaa aika. Niitä poskiontelodiagnoosejakin on syytä vähän varoa, tasan jokaisessa nuhassa on vaihe jolloin poskiontelot on täynnä tavaraa ja se laite näyttää positiivisen diagnoosin. Näistä semmotti 90% laukeaa itestään muutamassa päivässä ilman mitään lääkitystä. Elikkäs kun meet lääkäriin just sillon kun on kaikkein kurjin olo, saat väärän diagnoosin ja täysin turhan kuurin. Sitten parin päivän päästä vointi alkaa helpottaa ihan luonnostaankin jo, mut tietysti sen laittaa antibiootin ansioksi kun kerran sitä samaan aikaan syö... Näinhän se menee. Lepoa vaan, juotavaa tarpeeks ja positiivista mieltä, kyllä se siitä ajan kanssa.

Vierailija

Moi Minttuli, kuulostaa tutulta tuo sinun tautisi... Mullakin alkoi viime keskiviikkona ja edelleen olo on aika hakattu: pää tännä räkää ja yöt menee yskiessä. Äänikin on puoliksi poissa. Lisäksi aamupahoinvointi on tullut takaisin; koiraa ulkoiluttaessani yrjösin lähimetsään naapureiden iloksi :-/ eli todelliset voittajafiilikset. Töissä kuitenkin sinnittelen.Tämä on kuitenkin vain tätä flunssaa, eli levolla (mitä se on?) ja kuumalla juomalla pitäisi mennä ohi. Olen sitä mieltä että lääkäreiden ei pitäisi määrätä antibioottikuuria ' varmuuden vuoksi' , todella outoa että niin tekevät. Älä aloita kuuria ennen kuin sinulla on jokin syy; poskiontelontulehdus, korvatulehdus, tms.Pikaista paranemista!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat