Muutto 8.12, jouluksi suku meille uuteen kotiin, kuinka ihmeessa ehdin laittaa uuden kodin ja viela joulunkin samaan syssyyn?

Vierailija

Nyt kaikki vinkit kehiin!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Ostin kaiken valmiina paitsi kinkun. Lapset vietiin anopille hoitoon että saatiin miehen kanssa järjesteltyä tavarat paikoilleen, mies tosin kävi päivät töissä ja minä järkkäilin päivät tavaroita yksin. Paikat saatiin ihan ok kuntoon. Olohuoneen järjestys muutettiin heti joulu jälkeen kun se ei ollutkaan toimiva niin kuin oli järjestetty. Mutta ketään se ei joulun vietossa häirinnyt. Kukaan ei arvostellut työhuoneesta öytyviä pahvilaatikoita jne, mukavaa oli muutosta ja muuton jäljistä huolimatta. Älä stressaa, se ehkä tärkein neuvoni sinulle AP!

Vierailija

apua suvulta. Soitat kaikille vieraille ja sanot, että sinulle tulee todella tiukka aikataulu muuton takia (luulisi muuten, että tajuavat itsekin!) ja ehdota talkoita ainakin ruuan osalta, eli juuri niin, että kaikki tuo jotain. Entä voisiko joku lähellä asuva sukulainen tulla avuksi siivouksessa ym. tavaran laitossa? Tai ystävä? Kodin suhteen teet tietysti niin, että laitat keittiön ja olkkarin mahdollisimman hyvin valmiiksi; loput pahvilaatikot makkariin tai muualle vaan ronskisti pinoon. Kyllä sitä voi nukkua pari viikkoa kaaoksen keskellä, mutta oleskelutila täytyy saada kuntoon.

Sitten vaan aamuisin kello soimaan toooosi aikasin ja huhkit pitkää päivää tavaroiden purkamisen ja sisustamisen suhteen heti muuttopäivästä alkaen. Ja edelleen, pyydä sitä apua; sitä voi pyytää tosi kohteliaasti ja kierrellenkin, jos ei teillä ole sellaiset " suorat" välit suvun kesken...

Vierailija

Purkamattomat tavarat vaan tungettiin laatikoissa komeroihin. Lattioilla oli väärät matot ja verhot laitoin ensin vain olkkariin ja nekin oli sit lopulta väärät. Mutta hyvin onnistui vierailu.

Vierailija

niin ihan hyvä, kun itse sen aaton syömiset ja juomiset jaatte keskenänne, siis niidne valmistuksen ja hankinnan. Se on minusta ehdoton.Sitten tee hyvä suunnitelma muutosta. Kaikkea et saa valmiiksi, mutta ulkoinen ilme on hyvä olla aikalailla valmis - mutta varastossa ja vaatehuoneissa paikoilleen asettumaton.Tuo olohuone kuntoon oli myös hyvä priorisointi. Ja keittiö.Ja vähintään jouluviikko yritä keskittyä muuhun kuin muuttoon ja suurimpaan hässäkkään, jotta myös mieleen kerkiää joulu!

Vierailija

a tulee mihinkin, ja mitä tarvitsette joulun alla ja jouluaikaan. Sitten kaiken ei-niin-akuutin pakkaat laatikoihin, jotka voi antaa seistä jossain sivussa. Muutenkin järkevästi pakattu muuttokuorma lyhentää sen purkuaikaa ja uuden kodin sisustamista huomattavasti.

Vierailija

Kun kaikki on jo oikeissa huoneissa ja huonekalut oikeilla paikoilla, ei laatikoiden purkaminen ole sitten enää ihan mahdottoman suuri työ. Siis on tietenkin, mutta siitä selviää, kun ei tarvi niitä itse enää roudailla paikasta toiseen.

Vierailija

Pakkaat järkevästi, kirjoitat joka laatikkoon, mikä tulee mihinkin. Jos muutettavasta kodista on pohjapiirustus, niin eikun piirtelemään huonekalut paikoilleen. Verholaatikot merkitset, mitkä minnekin ripustetaan. Ja tämän komeuden tehtyänne soitat kaikille kavereille ja sukulaisille, että teretulemas muuttotalkoisiin. Sitten vain häärit työnjohtajana, kun kaikki on jo ennalta selvää, missä milläkin paikkansa on. Koti on kunnossa yhdessä viikonlopussa.Mä olen ihan muuttamisen ammattilainen, muuttoja on kertynyt jo 13 viimeisen 8 vuoden aikana. Viimekesäinen muutto oli meidän kohdalta viimeinen ennen vanhainkotiin muuttoa. Koti oli kunnossa alle viikossa, vaikka oltiinkin töissä ja järjestettiin häitämme samaan aikaan. Häät oli kotona ja vieraiden oli vaikea uskoa, että olimme muuttaneet 4 viikkoa aiemmin.Tsemppiä, mutta älä stressaa. Aloita kuitenkin keittiöstä ja olohuoneesta ja jos näyttää, ettei jaksa ja ehdi, niin keskity joulun järjestämiseen.

Vierailija

Joulu sapuskoita anoppi tuo mukanaa, ja loput voisin ostaa valmiina.Vähän pelottaa vielä ehdinkö laittaa joulun, mutta ehkä kaikki menee hyvin..

-ap-

Vierailija

niin ei tarvi viime tingassa ähertää kyökissä. Tai sitten tyytyy ihan valmislaatikoihin jne. Mikä sinusta tässä tilanteessa on se suurin hankaluus? Tavarat ja huonekalut heti uuteen kotiin siirrettyä omille paikoilleen (järjestelmällisesti pakattuina, toki) niin ei mene kauaa, joulukoristus siihen päälle samantien. Jos tuntuu, ettei saa kaikkea tiptop, niin tekee sen verran että pärjää, eiköhän sukulaiset ymmärrä, että muutto on ollut niin vastikään ettei kaikki ole välttämättä ihan viimeisen päälle laitettuna ;)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat