Seuraa 

Heippa!Haluaisin vähän kuulla minkälaisia testauksia lapselle tehdään, jos epäillään AD/HD:ta...

Meillä on viisi lasta joista toiseksi vanhimmalla pojalla (10v) todennäköisesti aloitellaan jonkinlaiset psykologiset testaukset lastenpoliklinikan toimesta pojan hirvittävän levottomuuden, kouluongelmien, raivoamisen ym. takia.Kommentit (7)

Meillä poika 4v.Päiväkodissa on levottomin lapsi.Puheterapiaan sai lähetteen neuvolassa ja neuvolantäti huomas ettei pysy oikein paikoillaan ja sanoi, että kuuloa on turha edes yrittää tutkia, kun ei jaksa olla paikoillaan.Lapsi puhuu jatkuvasti mutta epäselvästi.Ei kuuntele tai sit on tosiaan vikaa kuulossa.Ei jaksa piirtää, tai leikkiä muutenkaan mitään rauhallisia leikkejä.Kaikki hyppiminen ja hilluminen kuuluu leikkeihin.Ei pysty rauhoittumaan päiväkodissa päivälevon aikaan.Ja kotona kestää ikuisuus ennekun kun saadaan nukkumaan.On myös agressiivinen.Tönii, lyö, puree muita lapsia helposti.Ei tottele ja satuttaa itsensä monta kertaa päivässä.Ihana lapsi muuten mutta kärsivällisyys on todella koetuksella meillä vanhemmilla.Tuntuu että tää muksu on ikiliikkuja joka ei väsy edes vaikka olis kuumeessa.Käsittääkseni vielä noin pientä ei voi tutkia vai voiko ja oisko aihetta?Pelottaa ajatellakin kun hän kasvaa.On pienestä pitäen ollut tollanen viipottaja ja meno vaan yltyy.

mutta itse pohdin täällä että liekkö meidän 7v tytöllä ADHD? Ainakaan vielä ei mennä tutkimuksiin mutta käymme keskusteluja perhetyöntekijän kanssa ja itseä on ruvennut epäilyttämään että tätäkö se on meilläkin.Lapsi on ollut vauvasta lähtien vaativa.Voimakas uhmaikä.Ei kestä häviötä.Vaatii kauheasti toimintaa.Pitkästyy helposti.Saa kotona aivan suhteettomia raivonpuuskia.Koulu menee kyllä hyvin mutta kotona leikit on aika lyhytkestoisia,tavarat siellä sun täällä....Koulussa tyttö on aika hiljainen eikä levottomuutta ole siellä ilmennyt eikä raivareitakaan.Perheessämme on kaksi nuorempaa sisarusta ja täytyy sanoa että esikoisemme on VAATIVA lapsi.Miten itse jaksatte esim kun raivareita ilmenee? Onhan se vanhemmillekin rankkaa.Ainakin itsestä tuntuu että eväät on vähissä vaik ei mitään diagnooseja olekaan.Terveisin Äitix

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän kaupungissa on sellainen sääntö, että ADHD epäilyt tutkitaan esim. neuvolassa/omalla lääkärillä joka tekee diagnoosin tarpeen vaatiessa.

Lasten neurologian polille niin kamala tunku, haluavat keskittyä tärkeämpien asioiden hoitoon. Vain vaikeat ADHD-jutut polille, esim lääkityksen tarpeessa olevat jne.

Eli meillä lapsi ollut vauvasta asti omalaatuinen, ei nukkunut juuri koskaan päivisin vauvanakaan. Kummallisia aistiyliherkkyyksiä oli ja on edelleen paljon, syö ruokansa suurinpiistein kylmänä mieluiten. Angoravillaisiin tavaroihin ei koske kun ne tuntuu pahalle, rekka-autojen ääni viiltää korvia , loisteputken surina kuulostaa kamalalle jne...Kotona meillä ei ongelmia ole koska tämä levottomuus ja lyhytjänteisyys on jokapäiväsitä myös leikeissä. Muita lapsia meillä ei ole.Picto ja PCS-kuvilla helpotetaan pukemista ja päivärytmin selkeyttämistä.Ongelmat tulevat ilmi päiväkodissa jossa ryhmässä on 12 lasta. Jakavat ryhmän puoliksi ja vielä puoliksi ja lapsemme toiminta ei onnistu edes 3 lapsen ryhmässä kun ei ns. kuule ääntään eikä ajatuksiaan.Saas nähdä mitä kouluunmeno tuo tullessaan, tavallisessa luokassa ei aloita vaan pienryhmässä, se on varmaa jo nyt. Kannattaa kysyä koulukuraattorilta, erityisopettajalta tai koulupsykologilta koska heillä on tod.näk. tiedossa lapsenne ongelmat ja osaavat ohjata eteenpäin.

teidän " tarina" on kun meidän, meillä 4,5v poika joka myös aloitti puheterapialla... Meni vuosi sitten erityisryhmään, puhe nyt ikäistensä tasolla, mutta noita muita " juttuja" on tullut esiin.Oisitko kiinnostunut juttelemaan asiasta vähän enemmän ?jos olet niin sähköpostiosoitteeni on:justlooking@jippii.fi

Neuvolasta ohjattu hitaan puheenkehityksen takia 2 v puheterapeutille. Erityislastentarhanopettaja puuttui samalla asiaan ja toimintaterapia aloitettiin 3v.

4v asti erityispaikalla päiväkodissa, ensin avustajan kanssa pienryhmässä ja vaihdettiin erityispäviväkotiin jossa sai e-paikan, eli kuntoutuspaikan, 2 lapsen paikka.Samalla puheterapia loppui kun puheenkehitys ikätasoista.Nyt ongelmina enää levottomuus ja keskittymiskyvyttömyys. Alettiin hakea lähetettä neuvolasta lasten neurologianpolille, josta lähete tuli bumerangina takas. Ja sit päästiin perheneuvolaan ja jossa tehtiin psykologisia keskittymiskykyä testaavia testejä ja harjoituksia, sekä neurologisia testejä. Ja näin diagnoosiksi varmistui ADHD.Eli psykologin testijaksolla tutkitaan ja perheen keskustelut ja haastattelut ovat osa tutkimusta.Kokemusta kouluikäisen tutkimisesta minulla ei ole, mutta koulupsykologin kautta tod.näk lähete eteenpäin ja diagnosointi tapahtuisi joko neurologian polilla tai perheneuvolassa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat