Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt meni kyllä sormi suuhun että mitä sen ikäiselle lahjaksi voisi antaa,niin että lahja olisi mieluinen..auttakaa pliis!

Kommentit (11)

tyttö toivonut, kaulakorua, dinoja, turtleseja, niitä siis mitä meillä ei ole, kun perheessä vain tyttöjä.

3v synttäreillä halusi mm.traktorin ja sillä on ajeltukin aika reilusti.

koska leluja on kasaantunut hirveät määrät vaikka itse on ostettu vain mopo, taaperokärry, kitara ja pari muuta lelua.. ..niin jos perheessä on melkein kaikkea, mukavia varmaan olisi käyttöön menevät lahjat kuten kylpytakki, (winx)pussilakana, arkartelutarvikkeita..

Niin EHDOTTOMASTI kaikenlaisia hiusjuttuja!!! Hiuspompuloita, -pantoja, -harjoja, -pinnejä, -nipsuja...Me ostettiin viime jouluna yhteen perheeseen, jossa vajaa 5v kaksostytöt ja 7v tyttö lahjaksi just noita hiusjuttuja ja voi sitä riemua. Kävivät heti toistensa hiusten kimppuun ja olisivat halunneet laittaa kaikkien aikuistenkin hiukset :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pian omalla tyttärellä samaiset juhlat edessä ja pikkuisen kauhulla katselin joitakin edellä annettuja lahjavinkkejä. Kaikki tytöt haluavat varmaan ainakin silloin tällöin olla prinsessoja, mutta kovasti kapealta tuntuu tuo tarjottu vaaleanpunainen maailma eli jos olisin asemassasi, miettisin tietenkin sitä nimenomaista tyttöä, jolle lahjaa olet ostamassa. Meillä lahjalistan täyttävät lähinnä kirjat, lautapelit, nukenvaatteet, elokuvat, satu- ja musiikkicd:t (esimerkiksi Ellan ja Aleksin uusin). Mutta iloa ja lapsenmieltä mukaan lahjaostoksille ja mukavaa syntymäpäivää tulevalle päivänsankarille!

barbiet ja siihen liittyvät jutut, ponit, prinsessa jutut, puuhu/askastelu kirjat ja kynät, pehmolelu jos niitä ei vielä tuhansia löydy....noi nyt ainakin tulee äkkiseltään mieleen.

Kirja on aina hyvä, etenkin vanhemmat voisivat ilahtua, ennemmin kuin jostain ihan krääsästä.KUVAKIRJOJA LEIKKI-IKÄISILLEGiles Andreae & Vanessa Cabban: Äidin vatsassa on talo. Suomentanut Virpi Vainikainen.

Mäkelä 2001.

Runomuotoinen pikkutarina uuden pikkusisaren yhteisestä odotuksesta perheen leikki-ikäisen näkökulmasta.Lena Anderson: Molla ja mummo. Suom. Sanna Uimonen. Tammi 2004.

Molla-tyttö puuhailee arkisia askareita yhdessä mummonsa kanssa. Lyhyt riimitetty teksti ja eloisat kuvat.Hans de Beer: Minne matka, pikku jääkarhu? Suomentanut Kari Vaijärvi. Lasten Keskus 4. p. 2002.

Leppeitä eläintarinoita hyiseltä jäätiköltä.Eva Eriksson: Helmi ajaa pyörällä. Suom. Anna Warras. Tammi 2004.

Vastoinkäymisten jälkeen Helmi-possu oppii ajamaan pyörällä, vaan kuinkas on mummon ajotaidon laita?Malachy Doyle: Eikunkeikkulan linna. Kuvittanut Paul Hess. Suomentanut Raija Viitanen.

Mäkelä 1999.

Kielellä ja äkkiväärällä fantasialla herkutteleva nonsense-tarina vähän erilaisesta isoisästä.Ian Falconer: Olivia pelastaa sirkuksen. Kuvittanut Ian Falconer. Karisto 2002.

Töpäkkä Olivia-possu on toimissaan taitava ja tuuraa tarvittaessa jopa sirkuksessa.Guido van Genechten: Jannen oma potta. Suomentanut Anna Warras. Tammi 2001.

Janne oppii eläinystäviensä avulla, että potalla istuminen on ihan hauskaa.Pirkko Harainen: Emma ja harmillinen häviö. Kuvittanut Leena Lumme. WSOY 2003.

Leikki-ikäisen Emman kanssa ratkotaan arkipäivän pieniä pulmatilanteita.Maikki Harjanne: Santtu, supervekara. Otava 2004, 2005.

Santtu on leikki-ikäisten uusi vilkas ja kekseliäs kuvakirjasankari.Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatu ja Patu päiväkodissa. Otava 2004.

Vauhtikaksikko Tatu ja Patu menevät Kylpylä Vesikon sijasta PäiväkotiEsikkoon, ja siitä seuraa monenlaisia väärinkäsityksiä. Jokaiseltaaukeamalta voi muun muassa etsiä Emmin kadonneen punaisen tutin.Petra Heikkilä: Ilvekset kuin veljekset. Lasten Keskus 2004.

Otto-ilves on adoptoitu gepardien perheeseen. Omissa oloissaan aiemmin viihtynyt Otto kaipaa itselleen veljeä ¿ tai edes ystävää. Ujon lapsen kaunis kasvutarina.Katti Hofflin & Bo Rosander: Minä olen Virtanen. Suom. Teemu Saarinen. WSOY 2003.

Virtanen on sähäkkä pikkupoika, jolla on tahtoa ja mielikuvitusta. Kirja muistuttaa aikuiselle, että lapsi arvostaa eniten yhteistä, kiireetöntä aikaa.Anita Jeram: Minä rakastan ihanaa pikku kirjaani. Suomentanut Ilpo Tiihonen. WSOY 2002.

Jänis kertoo lukemisen ihmeitä tekevästä vaikutuksesta.Barbro Lindgren: Hyvänen aika, Pekka! Kuvittanut Olof Landstöm. Suomentanut Anna Warras. Tammi 2002.

Pikkuveljen tutti kiinnostaa Pekka-possua. Hauska tarina sisarkateudesta, mustasukkaisuudesta ja sen voittamisesta.Kristiina Louhi: Tomppa ja kissantassut. Tammi 2003.

Yksivuotiaan Tompan elämä on arjen pieniä ihmeitä täynnä. Sarjan uusimmassa kirjassa seurataan Tompan arkea päiväkotiryhmä Kissantassuissa.Hugh Lupton: Tarinatie ¿ tarinoita silmälle ja korvalle. Kuvittanut Sophie Fatus. Suomentanut Riitta Oittinen. Pieni Karhu 2001.

Seitsemän lyhyttä, riemukkaasti kuvitettua kansansatua eri puolilta maailmaa.Beatrice Masini ja Pia Valentinis: Sängyssäni on virtahepo. Suomentanut Leena Taavitsainen-Petäjä. Lasten Keskus 2003.

Vaipoista luopuminen ja kuivaksi opettelu vaatii malttia koko perheeltä.Nele Moost ja Michael Schober: Vauveli kasvaa äidin vatsassa. Suomentanut Meiju Bonsdorff. SLEY-kirjat 2001.

Uuden pikkusisaren odotus ei aina ole pelkkää auvoa. Kirjassa kerrotaan myös lapsentajuisesti, kuinka vauva saa alkunsa.Caroline Repshuk & Alison Jay: Kilpasilla. Suom. Tytti Träff. Karisto 2004.

Kumpi ennättää ensimmäisenä maaliin ¿ jänis vai kilpikonna? Aisopoksen vanhan eläinsadun vauhdikas nykyversio.Thierry Robberecht & Philippe Goossens: Isä kuninkaana. Suom. Sinikka Suonto-van der Meer. Lasten Keskus 2004.

Opettavainen mutta kujemielinen tarina siitä, miten käy jos isä kasvaa liian suureksi.John Rowe: Saa tulla etsimään! Suomentanut Jukka Itkonen. Mäkelä 2003.

Kuvakirjassa ollaan piilosilla erilaisten eläinten kanssa.Christel Rönns: Tarina liehupartaisesta pikku sedästä. Kuvittanut Christel Rönns. Tammi 2003.

Sedän pitkästä parrasta aiheutuu paljon lystiä ja vähän riesaakin.Birgitta Stenberg: Perttu saa vieraita. Kuvittanut Mati Lepp. Suomentanut Raija Viitanen. Mäkelä 2003.

Olli-serkku maalta tulee Pertun luokse kylään.Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat