Ekaluokkalaisen kaveri tulee meille harva se iltapäivä,,,ärsyttää jo

Vierailija

ainaskin neljästi viikossa tulee iltapäivisin meille,onhan se ihan kivaa kun meidän pojallakin on kaveri mutta ei nyt ihan 4 viikossa ,tulevat koulusta suoraan meille,kivenpaa kuulemma kuin iltapäiväkerhossa.Niin meillä syödään välipalaa tietty kaverille kanssa...mainitsin jo hänen äidilleen että haluttaisi viettää myös omaa aikaamme ,onko siellä äidillääly vähissä kuin ei tajuu,mites teillä muilla ?

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

haluaisinko päästää oman lapsen ap:een kotiin? Minusta olis ikävää että lapseni menee paikkaan johon häntä ei oikeasti haluta ja hänet koetaan vain vaivaksi. Eiköhän oma lapsesi vielä opi, ettet halua heille kavereita ja ajan myötä rupeaa käymään toisilla kylässä.

Vierailija

Tottakai vanhemman kuuluu vielä tuossa iässä päättää miten usein lapsella on kaverivieraita. Minusta älytöntä jos kaveri tulee 4 iltapäivänä.Itsekin repisin tuosta pelihousuni! Max 2 iltapäivää vieraita. Kyllä sitä perheaikaakin pitää olla!

Vierailija

Ajatteleppa välillä oikeasti lastasi äläkä vaan itseäsi. Tuosta kaveristahan vain haittaa sinulle..ei lapsellesi. Jos sinua lapsesi kaverit noin häiritsee anna leikkiä paljon ulkona tai pyydä oleskelemaan lapsesi huoneessa pääasiassa. Tuo välipala juttu onkin kinkkisempi. Siitä sinun on sovittava kaverin vanhempien kanssa, ottaako eväät mukaan kotoolta tai jotain muuta vaihtoehtoa.

Tee palvelus lapsellesi ja salli hänelle kavereita. Olemalla itse myös kiinnostunut näistä kavereista voit säästyä monelta harmilta tulevaisuudessa ja lapsesikin oppii että arvostat muita ihmisiä. Oma esimerkkisi on aika tärkeä.

Vain kehtena päivänä kavereita kuulostaa mielestäni lapsen riistolta, enkä hyväksy alkuunkaan

Vierailija

Voihan sitäpaitsi olla ettei äitinsä tiedä että poika tulee edelleen teille, jospa hän väittää kotona olleensa ip-kerhossa vaikka tosiasiallisesti onkin ollut teillä.

Vierailija

ja aikuiset sopisivat pelisäännöistä. En siis päästäisi lasta tuntemattomien luo. Itsellä ei tästä kyllä paljon kokemusta näinpäin, sillä minulla kaksi lasta ja molempien kaverit ovat viihtyneet meillä, tosiaankin lähes joka päivä.

Itselläni oli omassa lapsuudessani perhe, johon vieraita lapsia ei mielellään otettu joten menin siis muualle leikkimään, eli parhaalle kaverille. En ole kokenut ikäväksi sitä, että lasteni kaverit ovat meillä syöneet. Vastavuoroiseti kyllä syövät myös kaverilla ollessaan. Ja sanon suoraan jos ruokaa ei tarpeeksi kaapissa, että nyt en voi sinulle tarjota kuin leipää ja hyvin on tällätavalla pärjätty.

Asia ei tosin ole enää minulle ihan ajankohtainen, lapseni ovat jo murrosikäisiä

Vierailija

meillä vaan oli toi ralli kolmosen loppupuolella ja nyt nelosen syssyllä.

joka ikinen iltapäivä oli tietty lapsi oven takana meille. joka ikinen päivä hän söi meillä välipalan,sotki tytön huoneen ja viipyi vielä iltaan saakka joten siinä meni iltaruokakin välissä.

toisinaan tuli luvan kanssa toisinaan ilman lupaa, sitten miehellä paloi käämit ja puhuimme oman tyttäremme kanssa säännöt selviksi,eli kysytään ensin ja sitten vasta tulee kaverit sisälle. meillä tehdään läksyt ensin oli kaveri tai ei ja sitten koira ulos ja sit välipala ja sitten on vapaata ohjelmaa,

kyllä muakin otti päähän jos sattui väsyttämään niin siinä toisen lapsi pyörii koko ajan härpättämässä ja sitten vielä syö todella paljon valittaen et on pahaa ruokaa. no menis kotiin syömään sitten. ja mua ällöttää jos vieraat tulee keittiöön kun syömme...monella lapsella on tämä tapa, tyttäreni ei syö kylillä vaan tulee kotiin jos muualla ei erikseen tarjota ja kutsuta syömään. niin sen pitäisi ollakkin,

sittemmin ko.lapsen vanhemmat tajusivat itse kieltää meillä luuhaamisen ja syömisen...

nykyään asiat toimii hyvin ja minä ainakin sanon lapsille suoraan et voisit nyt lähtee kotiis kun meillä on ruoka tai muuten halutaan olla perheen kesken ja ihan kiltisti ovat lähteneet.

tee ap lapselle selväksi et millon kavereita voi olla ja milloin ei.

Vierailija

sitten vasta kavereiden vuoro. Tosin joskus kyllä joku kaveri tulee suoraan koulusta meille jos on ollut lyhyempi päivä ja tätä en oikein hyväksy, onneksi harvoin näin käy. Omaa lasta en koskaan päästä koulusta suoraan kavereille vaan ensin on käytävä kotona. Meillä on myös kaksi alle kouluikäistä joten vilinää ja vilskettä on kyllä omastakin takaa mutta todella kiva että kavereita on!!

Vierailija

Kysymys vielä: onko teistä sitten hauskaa toimia jonkinlaisena ruoka-automaattina 4 päivänä viikossa vieraalle lapselle? Eri asia on, jos lapsi tosiaan menee kotiinsakin välillä syömään, mutta jos vieras lapsi on jatkuvasti meillä kotona esim. 13-17 välillä?

Vierailija

kavereita kotiin. Lapsilla alkaa olla jo kouluiässä kaveritkin tärkeitä, eikä pelkästään oma perhe. Et sinä omista lapsiasi, heilläkin on oikeus omiin juttuihinsa.

Vierailija

mm. tämä max 2 iltapäivänä kavereita.. Hohhoijaa. Kyllä minun lapsuudessa kavereiden kanssa sai olla joka päivä ja kaikki minun ystäväni olivat aina tervetulleita meille.. ja toisin päin! Kuulostaa ihan mahdottoman oudolle, että lapsien ystävät eivät saisi tulla käymään.Jos on noin tiukkapipoinen kuin ap, niin soita uudelleen tämän lapsesi kaverin äidille ja sopikaa ne pelisäännöt, mutta älä tule tänne valittamaan ja haukkumaan pientä lasta, joka ei osaa puolustautua.

Vierailija

meidän ekaluokkalaisen kaveri haluaa tytäremme heille lähes jokaisena iltapäivänä koulun jälkeen. Jopa viikonloppuna tämä soittelee itselleen kaveria... Kaveri taas ei halua tulla meille leikkimään, vaikka olisi vallan tervetullut.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat