Vierailija


Kommentit (11)

Me saatiin pari A4:sta, joissa kyseltiin vanhempien mielipiteitä lapsensa erilaisista taidoista yms. Pk:ssa hoitaja teki lapselle erilaisia tasapaino ym. motorisia testejä, heitteli palloa, piirrätti erilaisia kuvioita sekä luki sadun, jonka edetessä lapsen piti piirtää kuultuja asioita.Hoitaja myös kyseli kuullunymmärtämiseen liittyviä kysymyksiä, piirrätti oman kuvan ja kysyi tietääkö lapsi oman nimensä ym.Vanhempi/vanhemmat palaveerasivat sitten pk:ssa lapsen hoitajan kanssa noin tunnin verran käyden läpi täyttämiään papereita ja kuuntelivat hoitajan laatimaa yhteenvetoa " toimintatuokiosta."Lopuksi vielä seuraavalla viikolla vanhempi käy neuvolassa ensin th:lla näöntarkastuksessa, punnituksessa ja pituuden mittaamisessa ja lääkärin tarkastuksessa, joka on oikein perusteellinen: ryhdin tarkistus, imusolmukkeiden painelu, masun painelu, verenpaineen mittaus, keuhkojen kuuntelu jne.Tällainen laajempi " yhteistyöponnistus" on kuulemma otettu käyttöön, koska mahdolliset kehitysviivästymät todetaan isomman porukan voimin paremmin ja niihin voidaan puuttua ja hoitaa ne reilusti ennen koulun alkua :-)

lapsen olisi pitänyt jäädä terkkarin kanssa kaksistaan,kysyin miksi.? ei perustetta kuulemma joten jäin mukaan,tekivät palapelin,piti piirrelläjotain ympyrää,kolmioo,ristiä ja sai kirjoittaa oman nimen jos osasi,kuulo testattiin,paino ja pituus,kyseltiin kaikkea ,mitä tässäkuvassa tapahtuu ja miksi,sit terkkari esitti jonkun kuvan jossa oli lumiukko saunassa,ja lapsi kertoili mitä täti kysyi,mitä hassusti,jne. ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli erikseen terkkarilla ja lääkärillä käynti eri päivinä. Terkalla meni n. tunti. Lapsi oli osan ajasta kaksistaan terkan kanssa. Ja sillä aikaa piti vastata paperille kyselyyn, kysyttiin lapsesta ja muista perheen asioista. Nämä kysymykset käytiin vielä terkan kanssa läpi. Testailtiin paljon... motorisia taitoja, piirtämistä, käsitteitä, kuvista kertomista. Tietty pituus, paino, kuulo, näkö.

Lääkärillä käynti oli lyhyt, katsoi ihon, paineli vatsaa, tarkasti selkärangan...

ei 5-vuotisneuvola mitenkään tärkein neuvolakäynti ole! Kyllä kaikki neuvolakäynnit ovat tärkeitä. Useissa kunnissa 5-vuotisneuvolakäynti ei edes enää ole ainut laajempi neuvolatutkimus, vaan jo 3- ja 4-vuotiaana voi olla isompi tarkistus. Ja lapsen pitää kaikissa ikävaiheissa osata tiettyjä asioita, joiden kehistystä neuvolassa tarkastellaan. Ei 5-vuotta ole mikään maaginen ikä. Tutkimukset ja terapiat aloitetaan siinä vaiheessa kun ongelmat ilmenevät, vaikka jo vuoden vanhana. Jos viisi vuotiaaksi asti odotettaisiin, niin kehitysvaikeudet ja -ongelmat olisivat monen lapsen kohdalla jo paisuneet melkoisesti! Toki moni asia voi tulla esille vasta viisi vuotiaana, mutta usein vaikeudet (pienetkin) on jo havaittavissa aiemmin. Eri asia sitten on, missä vaiheissa eri kunnissa on resursseja aloittaa tutkimukset ja terapia.

neuvolakäynti koska kun lapsi on täyttänyt 5 niin sen jälkeen voidaan passittaa eri terapioihin jos on tarve ja mietitään lapsen kehitystä eri tavalla kuin ennen..Silloin vasta voi huomata useita ongelmia, koska ennen sitä lapset kehittyvät niin eri tahtiin. Vasta 5 vuotiaana PITÄÄ osata useita juttuja ja jos ei osaa niin pitää miettiä syitä ja neuvolatäti passittaa eri tutkimuksiin..eivät halua lähettää jatkotutkimuksiin ennen kuin täyttää 5 koska ongelmat voivat ratkoa itsestään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat