Vierailija

Meillä tyttö täyttää muutaman päivän päästä 2 vuotta ja on alle 1½ -vuotiaasta asti ollut sekä yö- että päiväkuiva. Nyt hän on alkanut lorottelemaan housuihin ja lattialle, ei mene potalle tai pöntölle vaikka pyydetään.Mitään potta- tai pönttökammoa ei ole, välillä menee kyllä kummallekin ettei mitään mutta yhä useammin tekee pitkin lattioita. Vaippaa ei suostu pitämään vaan repii heti pois. Tälläkin hetkellä kiehun raivosta, alkaa olemaan pinna tosi tiukalla. Tätä kirjoittaessa kuului juuri hirvittävä kiukkuaminen (raivokohtaus alkoi jo aikaa sitten enkä sille kiukkuamiselle minkään mahda joten annoin rauhassa karjua...) ja lorina lattialle... Sen vielä ymmärtäisin, jos tuo olisi vaan yksi kiukkuamisen osoitus, mutta kun tuota tapahtuu ihan milloin vain! Vaikka on ollut ihan mukava ja kiva päivä, niin ei muuta kuin vaatteet vaihtoon ja lattioitten luuttuamista. Meillä on vielä puiset lattiat, jotka imevät kiireesti kaiken kusenhajun itseensä ja kappas, kissat ja koira tulevat perässä lorottamaan samaan kohtaan! Taitaa tällä äipällä kohta tatti seota siihen malliin että käydään sitten kohta koko perhe kusella keskelle olkkarin lattiaa, tai jotain *ironinen naurahdus*.Uhmailua on muutenkin ollut, mutta tiedän kuuluvan ikään. Edelleen ymmärtäisin, jos kyseessä olisi vain uhmailu tai kiukun osoitus, mutta miksi myös hyvinä hetkinä?Kaikki asialliset kommentit ja muiden kokemukset, ehdottomasti myös vinkit ovat tervetulleita!

Kommentit (5)

tosi aikaisin hän on muutenkin oppinut kuivaksi:). Laittaisin vaipan takaisin suosilla ja tilanne voi muuttua parissa viikossa tai kuukaudessa. 2 v on muutenkin uhmaa, meillä esim. nukkumaan meno on nykyisin taistelua. Ennen sitä ei ollut.Älä ainakaan syyllistä häntä, sillä se voi vaan pahentaa tilannetta.

eli sen unohdin vielä tuossa, että itekkin uhkasin että pidät sitten niitä märkiä housuja koko päivän, mutta kun neiti osaa siis edelleen riisua itse. Ja hälle tulee tosi äkkiä peppu punaiseksi niissä märissä housuissa, eli en välttämättä innostu kyllä tuostakaan ideasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli ei pidä vaippaa..LAITA SELLAISET VAATTEET PÄÄLLE ETTEI SAA VAIPPAA POIS!!! Ja sitten aloitatte pottailun " uudelleen: parin tunnein välein potalle ja kun sinne jotain tulee kiitokset, kun ei anna mennä olan kohautuksella. Sopikaa vaikka, että kun on 5 päivää ollu täysin kuiva vaippa koko päivän (= on tehny tarpeet pottaan, ei lattialle) saa jonkun toivomansa lelun tai muun jutun: pääsee leffaan yms.Tehkää kartongista tai jostain taulu, johon liimatte vaikka tarran jokaisesta onnistuneesta päivästä.Ja jos porkkana ei vedä, sitten keppiä: nurkkaan tai omaan huoneeseen JOKA kerran syntejä miettimään kun tulee pissat lattialle. Ja anna olla kotona märissä housuissa, eiköhän sekin aika äkkiä opeta, tuskin se kovin mukavalta tuntuu.1½ v. on ollu aika nuori oppimaan kuivaksi, eli ei ihme, että on tullu pieni korjausliike hommaan.

Ne ovat inhottavan likaiset. Annan lapsen sitten olla 5-10 minuuttia pissaisissa housuissa, että ei pissaisi housuun ja se auttaakin usein muutamaksi viikoksi vähintään.

Hankala vaan on tuo vaippa-asia toteuttaa kun nassikka itsee osaa pukea ja riisua ja repii siis vaipan päältään. Kaveri totesi että laita roudariteipillä niin hyvin kestää.... Ei kai tähän mitään konstia ole, pakko vaan yrittää kai olla menettämättä ainakaan hermoja, siitä tuskin on hyvää ainakaan seurannut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat