Galluppi,kuinka monen lapsi käy puheterapiassa ja miksi?

Vierailija

Kommentit (9)

Vierailija

Puhe kehittyi todella hitaasti. 2 vuotiaana n. 15 sanaa. Ja vajaa 3 vuotiaana n.70 ja lauseet olivat tyyliin Mikä tuo on? Myös kirjaimia puuttui useita.Nyt melkein 4 vuotias ja osaa jo vastata kysymyksiin ja kertoa esim. mitä kuvassa tapahtuu. Ei mielestäni kuitenkaan vielä puhu täysin ikätasoisesti, kirjaimia puuttuu muutamia, ei osaa taivuttaa kaikkia sanoja ja keskittymiskyvyssä ongelmia. Mutta hienosti etenee puheenkehitys.

Vierailija

Puheterapeutin antamilla ohjeilla, loruilla yms. harjottelimme sitten kotona peilin edessä ja hyvinhän se R kirjain sieltä löytyi (juuri ennen eskarin aloitusta).

Vierailija

Alkoi kiriä hurjasti, ja nyt 5 vuotta täyttäneenä on jo normaali sanavarasto. Ei eroa korvakuulemalta muista lapsista, mutta käy edelleen silloin tällöin puheterapeutilla oppimassa kommunikointia ja äänteitä. En oikeastaan ymmärrä miksi, mutta täytyy ajatella että etua siitä vain on.

Vierailija

vuoksi. Terapiassa on paljon käytetty kuvia ja sitä kautta kommunikoinnin ja kielen idea on alkanut avautua aiemmin täysin kommunikointikyvyttömälle pojalle. Tosi hienoa, että pääsimme puheterapeutille. Puheterapeuteista on huutava pula koko maassa.

Vierailija

Sanavarasto on ikätasoinen mutta kerronnallinen puhe todella huonoa, vaikeuksia keskittymisessa ja tehtävien suorittamisessa. Sanoo helposti " emmä osaa" tai " en nyt jaksa" .

Huh.. kouluikää tässä kauhulla odottelen..

Vierailija

kunhan 3-vuotta tulee täyteen, aloitetaan luultavasti kunnon ohjelma.

2-vuotiaana tuli muutama sana, nyt tulee jo 4:n sanan lauseita. Lapsi täyttää pian 3-vuotta.

Meillä " sukurasite" puheen oppimisessa, siksi alotettu oppimisen tukeminen jo 2-vuotiaana.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat