Vierailija

Sivut

Kommentit (27)

kaikkea sitä pitää ihmisen kokea.. antakaa äkkäi se hesarin, ainoan totuudentorven tilaajapalvelun numero niin minäkin tajuun jostain jotain!!! onhan siinä kans kivoja tarjouksia? ai niin mut ei elämään sen teidän kehänne ulkopuolella..uups, täytynee hiljetä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että kyllä Ranskan valtio 50-70 -luvuilla tarvitsi kipeästi siirtolaisten työvoimaa, vaikkei ehkä ihan suoranaisesti pyytänytkään. Ja nämä siirtolaiset tulivat monista Afrikan maista, joita Ranska aiemmin oli valloittanut siirtomaaisäntänä. Näiden siirtolaisten jälkeläiset (pieni joukko heitä) siellä nyt riehuvat.

juurihan tuossa kerrottiin, että maahanmuuttajataustansa vuoksi eivät ole tasa-arvoisessa asemassa ns. ranskalaisen nimen omaavien kanssa. Vaikka olisivat itse syntyneet Ranskassa!

Ranska tarjonnut asunnot, elämisen ym. Osa on osannut edetä elämässään, kouluttautunut, hankkinut työpaikan (sellaisenkin saa vaikka olisi kuinka siirtolainen) mutta jos mikään ei kiinnosta niin syyttäköön itseään.

Alkuperaisella syylla ei ole enaa mitaan valia, nyt homma on mennyt siihen, etta tyottomille, vihaisilla nuorilla miehilla on tekemista ja purkavat turhautumistaan ja alemmuudentunnettaan riehumalla.Nyt jos joku osaa ottaa energian hallittuun ja sunnitelmalliseen kayttoon, Ranskassa voi tapahtua ihan mita vaan. Toivottavasti vakivalta ei pahene.

Ei ollut tarkoitus olla Helsinki-keskeinen, itsekin olen maalta. Mutta Hesari on kuitenkin valtakunnallinen (ja Suomen isoin ja myös paras) uutislehti, ei voi mitään.t. se Hesarin lukemista perännyt

Polttakoon siellä nyt koulunsa, päiväkotinsa, talonsa ja naapurinsa. Luulevatko olonsa siitä helpottuvan?! Aina voi varmaan palata armaaseen kotimaahan jos ei nykyinen kelpaa.

Esim. viime lauantain Hesarissa sunnuntaisivuilla hyvä taustoittava juttu aiheesta.Mutta lyhyesti: Kaksi nuorta maahanmuuttajapoikaa kuoli paetessaan poliisia. Kiipesivät muuntajaan. Eivät olleet tehneet mitään, mutta Ranskassa poliisi jahtaa ulkomaalaisen näköisiä nuoria ja tarkastelee näiden henkilöpapereita. Pojilla oli kiire kotiin ja siksi pakenivat. Tämä tapahtuma oli alkusysäys sille, että monet muut mielestään kaltoin kohdelluiksi tulleet siirtolaisnuoret suivaantuivat ja alkoivat mellakoimaan.Ongelma on se, että Ranska kohtelee siirtolaistaustaisia kansalaisiaan jotenkin alempiarvoisina, eivät esim. saa yhtä helposti töitä kuin ranskalaisen nimen omaavat. Ja nämä nuoret ovat kuitenkin ranskalaisia, siellä syntyneitä ja koulunsa käyneitä. Tästä seuraa sitten työttömyyttä, asunnottomuutta, rikollisuutta yms. syrjäytymistä. Ja valtionasuntopolitiikka on vielä sellaista, että ns. huonompiosaiset sijoitetaan kaikki aivan kamaliin ränsistyneisiin lähiöihin (Suomessa ei ole sellaisia nähtykään) ja kas, seurauksena on getto ja jengiytyminen.Tämä näin yksinkertaistettuna kuviona. Mellakoiden taustalla ei siis esim. ole uskonto, vaan suuttumus valtiota kohtaan. Toki suurin osa siirtolaisistakin vastustaa väkivaltaista mellakointia, mutta ymmärtää sen syitä.

jossa pari nuorta kiipesi johonkin muuntajaan tai vastaavaan ja liikkeelle laitettiin huhu, että poliisit olisivat lähteneet heitä sitten jotenkin jahtaamaan tms. Siitä koko mellakka on paisunut ihan käsittämättömiin mittasuhteisiin.Takana siirtolaisnuoria prosovoivat *aikuisemmat* ihmiset, jotka yllyttävät nuoria mukaansa. Siirtolaisten oloihin on sittemmin tämä jupakka yhdistetty uutispuheissa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat