Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

IVF ja estrogeenilaastari

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

Me oltiin toisessa IVF-hoidossa viikolla 43. Nyt piinailen yhdettätoista päivää...

Onko kenelläkään kokemuksia Estradot-laastarien (tai vastaavien) käytöstä siirron jälkeen?

Minulle määrättiin laastarit pitämään yllä kohdun limakalvoa. Limakalvon paksuus oli punktiopäivänä ihan alarajoilla eli 7mm.

Jos kokemuksia löytyy, niin millaisia sivuvaikutuksia laastareista on teillä ilmennyt?

Minä olen ainakin huomannut lievää " kuumien aaltojen" esiintymistä. Ja kiusallisempana eilen ja tänään on ollut mahdottomia vatsan kouristeluja, välillä tuntuu, ettei saa selkää suoraksi, kun vatsaa " kramppailee" . Toivottavasti ohimenevää!

Muuten mielestäni olen selvinnyt IVF:ään liittyvistä " hormonipommeista" melko vähillä sivuvaikutuksilla.Mukavaa päivää kaikille!Kommentit (3)

Vierailija

Kiitos vastauksestasi!

Turhaan syyttelinkin estrogeenilaastaria vatsakivuista...

Soittelin eilen hoitavalle klinikalle ja kyselin mistä tämä hillitön vatsan turpoaminen ja " kipuilu" johtuu.

Hoitaja epäili lievää hyperiä, joka voisi johtua alkavasta raskaudesta. Joskus kuulemma munasarjat saattavat " aktivoitua" raskauden alkaessa... ja aiheuttaa hyperin oireita. Siispä tein työtä käskettyä ja testasin jo tänä aamuna pp14 (varsinainen testipäivä olisi ollut sunnuntai)... ja kaksi viivaahan sieltä pamahti!

Nyt vaan täytyy juoda runsaasti ja huilailla, että saa tilanteen rauhoittumaan.

Aika epäuskoiselta tämä olo tuntuu, mutta katsellaan mitä tuleman pitää! :-)

Vierailija

Moi!Minulla oli estrogeenilaastari käytössä viime hoidossa kolme vuotta sitten, ja olen muutenkin käyttänyt sitä hormonikorvaushoitona väliaikaisesti (minulla on ennenaikaiset vaihdevuodet). Oireita mitä minulla on ollut on lähinnä kutinaa, ihottumaa ja vatsakivut, tosin ei kramppeja. Toisaalta minulla oli jossain vaiheessa piinailun aikana jonkinlaisia kramppeja/supistuksia mitä ei ole koskaan esiintynyt muuten kun olen Estradotia käyttänyt. Piinailun tulos oli silloin plussa, joten toivotaanko parasta? :)Peukkuja sinulle!T: HathorUusimmat

Suosituimmat