1 ja 2 luokkalaisille oleva iltäpäiväkerho,meillä kerhossa jossa poika on ei tehdä läksyjä

Vierailija

onks se ihan normaalia,ei poika meinaa klo 17.00 jälkeen jaksaa tehdä enää noita ....kuuluko läksyt kotiin vai kerhoon,onko täti velvollinen neuvomaan läksyissä?

Kommentit (6)

Vierailija

eli jos vanhemmat haluavat, niin lapsi tekee läksyt kerhossa. Kerhotädit eivät kuitenkaan auta läksyjen teossa. Sen valvomonen miten lapset läksyt tekevät, kuuluu vanhemmille ja opettajalle.

Vierailija

Yleensä ip-kerhoissa annetaan tila ja mahdollisuus tehdä läksyt. ne tekee jotka haluaa. Ei mielestäni voi odottaa, että opet valvoo vielä senkin, että kaikki tekisi läksynsä. Mahdoton tehtävä kun usein on vielä n.20 lasta/aikuinen paikalla. Toisilla vaan tuntuu olevan tarve sälyttää kaikki vanhempien oma vastuu lapsistaan jollekin toiselle.. päiväkodin tädille tai koulun opettajalle.

Vierailija

Ne lapset jotka tykkäävät läksyistä ja kokevat ne helpoiksi, tekevät ne yleensä ihan omasta halusta heti kun on sopiva hetki. Tämä siis iltisohjaajan näkökulmasta.

ohjaaja1

Kerho-ohjaaja ei ole millään lailla vastuussa läksyjen teosta. Vastuu kuuluu vanhemmille. Kerho voi halutessaan järjestää läksyhetken.

Vierailija

Olen itse huomannut, että lapsen täytyy itse osata kerhossa jäädä pois kivastakin leikistä ja alkaa vaan tekemään läksyjään. Kukaan ei käske niitä tekemään, eikä ole mitään yhteisiä läksyjentekohetkiä. Eli vanhemmat ohjeistaa lapsen tekemään läksyt heti kerhon alussa, niin voi loppuajan sitten leikkiä rauhassa.

Oma kokemukseni

Vastuu läksyistä on todella vanhemmilla. Iltapäiväkerhon ohjaajilla ei ole valtuuksia "pakottaa" ketään läksyjen tekoon. Vanhempien täytyy ohjeistaa oma lapsi tekemään läksyt ennen leikkimistä. Jos näin ei käy, on läksyt huolehdittava kotona. Kaikille ip ei ole paras mahdollinen paikka läksyjen tekoon juuri siksi, että siinä on paljon kavereita ympärillä.

Kotona voisi puhua siitä, että on kivempi tehdä läksyt pois alta jo ip:ssä niin ei tarvitse tehdä niitä illalla. Lapsi saattaa kuitenkin ajatella, että ip:ssä on paljon muutakin tekemistä ja kotona taas ei ole kavereita, joten läksyt voi hyvin jättää sinne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat