Seuraa 

Meidän 10- kuinen tyttö on kauan antanut odotella hampaitaan, mutta toissapäivänä löydettiin eka alhaalta keskeltä, niinkuin oli odotettavissakin. tänään löysin kolme lisää, alhaalta ekan vierestä toinen, mutta mutta: Nyt puhkeavatkin yläleuasta kulmahampaat! etuhampaista ei merkkiäkään... onko tällainen järjestys normaalia, muistaisin että esikolla kyllä tuli kaikki etuhampaat ensin ennen kulmahampaita... ???

Kommentit (6)

Meillä puhkesi alariviin kaksi keskelle vierekkäin, mutta kun kolmas tuli, se tulikin näiden viereen oikealle puolelle. Eli meillä kolme hammasta alhaalla eikä yhtään ylhäällä. Nyt näyttä 4 kohtaa ylhäällä olevan turvoksissa, 4 tulossa yhtä aikaa? Tyttö 8kk.

Tuntuu olevan aika yleistä joten ei varmaan kannata olla huolissaan. Meillä tyttö on nyt 8kk, puolen vuoden iässä sai nätisti alas kaksi nököhammasta, mutta 7kk iässä tupsahtikin oikea kulmahammas ja se on kyllä varsinainen tora! Nyt huomasin siinä vieressä etuhampaan, eli oikealla puolella ylhäällä on kaksi ja vasemmalla ylhäällä ei vielä mitään. Mutta eiköhän ne sieltä lopulta kaikki kuitenkin tule!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaan todennäköisin. Jossain lastenhoito oppaassa oli muuten mainittu, että hampaiden varhainen puhkeaminen ei tarkoita sitä, että lapsi olisi erityisen älykäs..sinne meni sekin :D

Meillä ensin tuli alas kaksi ja sitten molemmat kulmahampaat. Muita vielä odotellaan, tyttö 10½kk.Olen kuullut muitakin tapauksia, tuskin kannattaa huolestua, itse en ainakaan. Ja joskus näyttää, että hampaat puhkeavat ihan minne sattuu, ristiinkin, mutta ne hakevat kyllä oman paikkansa. Joskus ne eivät vaan pääse puhkeamaan omasta " paikastaan" vaan tulevat ikenen läpi helpompaa reittiä.

ei kai sillä nyt voi olla niin merkitystä missä järjestyksessä hampaat tulevat? eihän se kehitys aina muutenkaan mene niinkuin kirjoissa kirjoitetaan. meidän neiti on nyt 4 1/2 kk ja alhaalla on jo kaksi hammasta ja yksi juuri puhkeaa ylös kulmahampaan viereen eli ei mene niinkuin muka pitäisi.. pääasia, että niitä hampaita tulee :)

Meidän tytöllä tuli viikon aikana 3 hammasta.

2 alas keskellä ja 1 ylös keskelle. Kuukausi tämän jälkeen tuli neljäs ja sekin tuli alas keskimmäisten viereen.

En olisi minäkään huolissaan missä järjestyksessä tulee.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat