Seuraa 

Meidän vajaa 2v muksulla on usein vatsa kovalla, ja olenkin miettinyt että miten hänen ruokavaliotaan voisi muuttaa - haluaisin kokeilla kaikki " hellät" keinot ennenkuin aletaan syöttämään mitään ummetuslääkkeitä.Olemme jo vähentäneet maitotuotteiden käyttöä, yritän syöttää kasviksia jne., leseitä hän ei ainakaan puurona suostu syömään, käytämme maidottomia jogurtteja... Mitäs vielä? Nyt kaikki niksit ja ruokavinkit pinoon... Kiitos!

Kommentit (9)

auttoivat seuraavat konstit:- maitotuotteiden rajoittaminen (max 5 dl/pvä) hapanmaitotuotteita suosien

- suolentoimintaa hidastavien ruoka-aineiden välttäminen (mm. banaani, viinimarjat, mustikka, puolukka, pastat, sokeri, valkoinen leipä).

- täysjyväviljatuotteiden suosiminen (+ leseitä ruoan joukkoon)

- paljon vihanneksia ja hedelmiä päivän mittaan (erityisesti porkkanaa, luumua ja päärynöitä - näillä on suolentoimintaa kiihdyttävä vaikutus)

- riittävästi nestettäLisäksi pidimme huolen säännöllisistä ruokailuajoista. Nämä luomukeinot auttoivatkin eli emme ole koskaan joutuneet turvautumaan lääkkeisiin tms.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joka on auttanut meillä. Läm mitettyyn vellipulloon sekaan rypsiöjyä, ja jo kakka kulkee! HUOM! RAPSIöljy maistuu niin voimakkaalle, ettei poitsu suostu juomaan sitä.Kannattaa ainakin kokeilla!

Leseet puuron joukkoon (ei pelkkää lesepuuroa), mustikan ja banaanin välttäminen, paljon juomista, lämmin kylpy tai sauna ja säännöllinen asioillakäynti ruuan jlk (vaikka ei olisi niin hätäkään).

Edellä onkin mainittu jo tosi paljon hyviä ehdotuksia.Meillä on 1 v 10 kk ikäinen poika joka on kärsinyt koko ikänsä kovasta vatsasta. Välillä on tullut kirkasta vertakin kakan mukana.

Meillä ehkä kaikkein parhaiten on auttanut tuo että ruoka-ajat ovat suht säännölliset. Puoli tuntia sinne tänne ei haittaa mutta muuten.Sokerisia tuotteita vähentämällä olen huomannut myönteisen vaikutuksen. Poika rakastaa Nalle Puh- muroja. Näitä annetaan enää vain joskus.Mustikka on tosi paha meillä. Ei tarvita ku yks marja niin heti on vatsa kovalla.Porkkana on meillä myös pahasta. Sitä olen kyllä antanut pienissä erissä ja kypsennettynä, ei koveta vatsaa niin paljon.Puurot on ollu hyviä, mutta riisipuuro taas kovettaa, vaikka onkin pojan mielestä herkkua.Nestettä pljon. Ja tuo öljy on hyväksi.Ja sitten on tietysti nuo Levolacit, mitkä on kyllä tosi hyviä. Peräruiske auttaa äärimmäisessä hädässä, mutta sitähän ei suositella käytettäväksi kovin usein, koska suoli tottuu niihin.Luumu meillä ei auta, tai auttaa mutta liian hitaasti. Parhaimmillaan meni purkki sosetta, eikä mitään vaikutusta.RUSINAT OVAT KYLLÄ MYÖS MEILLÄ IHAN EHDOTON YKKÖNEN! Auttaa vatsaan tosi nopeasti ja hyvin, ja kaiken lisäksi ovat pojan suurta herkkua.Tässä nämä...Hemppu

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat