Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

te jotka olette itse tehneet vauvalle kasvissoseita! kysymys

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

millä laimensit soseen? keitinvedellä vai maidolla? lisäsitkö muuta eim. ruokaöljyä? meille neuvolassa sanottiin että itsetehtyyn kasvissoseeseen on lisättävä kasviöljyä esim yhteen perunaan ruokalusikallinen öljyä.. tuntuu mielestäni aika paljolta. olen nyt kuitenkin laittanut korviketta perunan joukkoon enkä sitä oljyä

Kommentit (13)

Vierailija

siis, jos painon nousun kanssa on jotain ongelmaa tms. Ja jos keittää potun kuorineen, niin ei tietty keitinvedellä sosuteta, mutta kuoritun perunan voi. Itse soseutin keitinvedellä ja jos sulattamisen jälkeen (tein isoja satseja pakastimeen) tuntui kovin tönköltä, laitoin korviketta ohentamaan.

Vierailija

soseutan kasvikset sellaisenaan ja lisään sitten äidinmaitoa, kun tarjoan ruuan. Jos soseutan keitinveteen, niin silloin lisään teelusikallisen öljyä päivässä. Muuten ei kuulemma saisi tarpeeksi rasvaa ja paino lähtisi laskuun. Ja tyttö ei todellakaan ole laiha, päinvastoin.

Epäilin, etteivät kasvikset soseutuisi sellaisenaan, mutta hyvin menevät. Tosin muusaan ne haarukalla.

Tässäkin asiassa näköjään kullakin on oma näkemyksensä. Hyvä sinänsä kuulla muidenkin saamia ohjeita.

Vierailija

Laimensin soseet keitinvedellä. Paitsi esimerkiksi porkkanoihin en lisännyt nestettä ollenkaan kun sose muutenkin niin löysää.

Öljyä neuvottiin neuvolassa laittamaan noin teelusikallinen pilttipurkilliseen, jonka lisään valmiiseen ruokaan ennen syöttöä.Äippä ja tyttö 8kk

Vierailija

Ne juurekset kannattaa mieluiten kypsentää kuorineen höyryssä ja kuoria vasta kypsinä. Siten säilyy parhaiten vitamiinit ja kivennäisaineet!

Vierailija

Vasta yli 1-v ruokaan tarvitsee lisätä mitään rasvaa. Ja silloinkin 1 TEELUSIKALLINEN päivässä. Sitä ennen vauva saa maidosta tarvitsemansa rasvan ja rasvahapot ym. (Ellei vauvasi ole pienikasvuinen ja tarvitsee lisäenergiaa.)Minäkin laitan soseisiin kasvisten keitinvettä.

Vierailija

sanoi meidänkin neuvolatäti. Saa kuulemma ihan riittävästi rasvaa (äidin)maidosta. Ekan lapsen kanssa en koskaan lisännytkään ja oli silti ihan kunnon kokoinen tyttö. Toisen lapsen ruokaan olen laittanut muutaman tipan päivässä kylmäpuristettua camelina-öljyä, koska joku vinkkasi että sillä hävisi kuivat kohdat poskista, ja niin todella kävi meilläkin. Jos lisäätte öljyä, käyttäkää mieluiten kylmäpuristettua rypsiöljyä, se on ehdottomasti terveellisintä ja sitä saa ruokakaupoista.

Vierailija

Kasvissoseet olen löysentänyt joko korvikkeella tai lypsetyllä äidinmaidolla. Jos olen pakastanut sosetta en ole lisännyt mitään nestettä ennen kuin vasta sulatettuun juuri ennen käyttöä.

Vierailija

ja sitten ennen syöntiä saatoin lisätä vielä tilkan maitoa jos tuntui jäykältä. en lisännyt rasvaa, neuvolassa ei sanottu että pitäisi, ja käsitin että saa tarvitsemansa rasvan maidosta (jos painokäyrä ei ole laskeva)

Vierailija

Meillä tytön painokäyrä on aina ollut hieman miinuksella, lisäksi hän on todella liikkuvainen. Kysyin neuvolassa tuosta rypsiöljystä, niin terkkari sanoi että voisi hieman laittaa niin saa lisäenergiaa.

Vierailija

meidän neuvolassa neuvottiin noin kun oli puhetta kiinteiden aloittamisesta.. ja myöhemmin vielä soitin sinne ja tarkistin asian... että en voinut kuulla väärin

Vierailija

Olen laimentanut soseet keitinvedellä. Meillä tyttö syö aika kokkareistakin, kunhan ei ole liian kuivaa. Rypsiöljyä oon välillä pistäny vähän veteen jo keitettäessä, mutta lisään aina tarjoiltaessa pienen lusikallisen rypsiöljyä, siis sen jälkeen kun oon ensin lämmittänyt annoksen mikrossa. Mun mielestä on helpompi noin. Voi tehdä sitä kasvissosetta ihan näppituntumalla eikä tarvi laskee paljonko siihen tarvis öljyä. Sama lihojen kanssa: oon pakastanut ne erikseen pieninä kuutioina, niin ei tarvi miettiä saako vauva tarpeeksi tai liikaa lihaa.

Uusimmat

Suosituimmat