Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Flunssainen yskäinen vauva oksentelee

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 5,5 kk pojalla todettiin sunnuntaina korvatulehdus (elämänsä ensimmäinen). Hän sai siihen antibioottikuurin (Amorion). Lisäksi hänellä on flunssa ja kova yskä.Lääkekuuri aloitettiin sunnuntaina (2 annosta tällöin) ja eilen illalla poika oksensi (laatta oikein sananmukaisesti lensi) pitäessäni häntä sylissä. Sitä ennen oli vähän jumpattu. Tänä aamuna poika oksensi taas samalla tyylillä 2 kertaa, toinen lattialla pyörimisen jälkeen sylissä ja toinen syönnin aikaan.Nyt huolettaa, onko poika mahdollisesti allerginen tuolle antibiootille. Mitään iho-oireita ei kyllä ole ilmennyt. Vai onkohan tuo vain yskän ja kurkussa olevan liman aiheuttamaa ärsytystä, joka saa oksennuksen tulemaan?Poika syö vielä pelkästään rintamaitoa ja se tuntuu kuitenkin maistuvan. Normaalia enemmän hän on nyt nukkunut.Onko kohtalotovereita, joilla vastaavaa? Kauanko tämänlainen oireilu kesti?KirsikkaX + poika 5,5 kk

Kommentit (4)

Vierailija

mutta viime viikolla kuumeisen vauvan kanssa lääkärillä käydessä lääkäri totesi, ettei tarvitse pelästyä jos vauva oksentelee, saattaa oksentaa limaisuuden vuoksi.

Vierailija

Sama kävi meilläkin eilen illalla, olin kokonaan oksennuksessa ja niin oli sohva, kaukosäädin ja koira-parkakin sain osansa.Vauva on nyt 2,5kk ja korvatulehdus myös diagnosoitiin viime to kekussairaalassa. Saatiin nimestä päätellen samaa lääkettä (amoxin), valmistaja on vaan eri.Olettaisin että lääke yliherkkydestä tulisi muitakin oireita, tosin varmaksi en sano mitään, mutta kannattais soittaa lääkäriin ja kysyä.

Vierailija

Moikka KirsikkaX,minäkin muistan, että meillä on joskus flunssaisena oksenneltu limaa ja siinä samassa tietty ruokaa/maitoa. Mutta soittelepa vaikka neuvolaan ja kysele sieltä varmistusta.Toivottavasti tauti menee pian ohi. On tylsää noin pienellä!apinaemo ja neiti 5,5 kk

Vierailija

Pojallani oli juuri 5kk ikäisenä keuhkoputkentulehdus. Sitkeää limaa tuli keuhkoista vähän kerrallaan, mutta hän yökki joka ruoalla. Lopulta kieltäytyi syömästä kiinteitä ja otti vaan maitoa, mutta nekin tuppas tulemaan lattialle. Tätä ei onneks kestäny montaa päivää, loppui kun tautikin hellitti. Pelotti vaan että vetää ne limat henkeensä, tuli aina kiire nostaa lapsi etukenoon että varmasti yökki tuli suusta ulos asti. Kannattaa pitää harsoja tai muita rättejä aina käden ulottuvilla johon voi vapaasti oksentaa!

Uusimmat

Suosituimmat