Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis paljonko D-vitamiinia, jos juodaan maitoa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyt on ajatukset ihan solmussa... Meillä siis 1-vuotias juo noin 5 dl maitoa päivässä. Siinähän on lisättynä D-vitamiinia. Pitääkö se huomioida D-tippojen määrässä vai annetaanko ne 5 tippaa?

Kommentit (7)

Vierailija

Tutkimusten mukaan suomalaiset saavat aivan liian vähän D-vitamiinia, vaikka sitä otettaisiinkin vielä ruoan lisäksi tippoina..tabletteina tms..

Vierailija

Yli 60-vuotiaille ja alle 3-vuotiaille suositellaan normaalin ruokavalion lisäksi D-vitamiinilisää 10 mikrogrammaa päivässä.D-vitamiini tarvearviota on nostettu olosuhteissa, joissa auringonvalon UV-säteily on rajoitettua, eikä D-vitamiinia muodostu iholla olevasta D-vitamiinin esiasteesta riittävästi.D-vitamiini on toksinen vasta, kun vuorokausiannos ylittää 50ug. Tätä määrää ei ruokavaliosta kykene saamaan d-vitamiinia. On siis turvallista käyttää d-vitamiinilisää (ja tarpeellista), vaikka maitoa ja muita d-vitaminoituja ruoka-aineita päivittäin käyttäisikin.

Vierailija

Minäkin olen ymmärtänyt että tavallista (ei luomu-) maitoa juoville riittää 3 tippaa jekovitiä. Luomumaitoa tai muuta d-vitaminoimatonta maitoa juoville sitten se 5 tippaa.MUTTA mites paljon jugurteissa on D-vitamiinia? Meillä tulee välillä päiviä että maito ei maistu juotuna (ja saattaa olla että puurokin maistuu heikosti) jolloin itse maidon määrä juotuna + puurossa jää hyvin vähäiseksi. Päivän maitotuotemäärä kuitenkin täyttyy, kun tyttö syö mielellään jugurtteja mutta mitenhän on D-vitamiinin laita...-minskuliina

Uusimmat

Suosituimmat