Miten ja kuinka nopeasti reagoitte kun 1-2v herää yöllä?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Poika on 1v1kk ja toisinaan herää yöllä, ei kuitenkaan edes joka viikko. Toki heräilee useammin oikeasti mutta nukahtaa sitten uudelleen, mutta joskus herää itkemään niin ettei itsekseen rauhoitu. Miten nopeasti reagoitte kun lapsi herää yöllä ja mitä teette?

Vesi ei yleensä kelpaa, poika hermostuu vaan lisää kun sitä " kehtaa" tarjota. Ei auta tutti, nalle, syli eikä rauhoitu viereenkään kun ei ole siinä tottunut nukkumaan. Maito auttaa usein, mutta yritän sitä välttää viimeiseen asti, on jouduttu yömaito->heräily kierteeseen pari kertaa jo aiemmin, eikä se tee hampaillekaan hyvää.Välillä olo on neuvoton ja yöllä kun kuulen että itku on " sitä itkua" johon poika ei nukahda niin ihan pelottaa miten pahaksi itku meneekään.

Olisiko kenelläkään neuvoja?

Kommentit (5)

Vierailija

Meidän neiti 1v 3kk on heräillyt kolmen ja puolen viikon ajan monta kertaayössä ja ajoittain moneksi tunniksi ja saa raivokohtauksia, on ajoittain jopa kipuilevan oloinen. Viime viikolla tehty allergiatestit ja nyt odottelen huomenna vastauksia. Mehut lopussa, kun töissäkin pitäis käydä.

Vierailija

Meillä myös sai poika pienempänä " yöraivareita" joihin ei tuntunut auttavaan mikään. Nopeimmin ja tehokkaimmin poika rauhottui, kun otin syliin (rimpuilusta huolimatta) ja kävelin olohuoneeseen ja mentiin hetkeksi sohvalle pötköttämään, lapsi minun vatsani päällä, kaikki tämä pimeässä tietenkin. Joskus auttoi myös vesi, jos sitä onnistui tarjoamaan sellaisessa välissä ettei tullut siitä vielä isompi raivari...Tuntui että meillä ainakin tilanne piti saada jotenkin poikki ennen kuin poika pystyi rauhoittumaan ja meillä se tarkoitti sitä että lähdettiin pois makuuhuoneesta. Ennen reagointia yleensä odotin hetken ja kuulostelin että onko kyse unen seasta tulevista äännähtelyistä ja jos ei niin menin ja silittelin, ja sitten jos tuli tuo raivari niin piti käydä se lenkki olohuoneessa ja yleensä vielä tarjosin myös sitä vettä, joka usein saattoikin maistua sitten tosi hyvin, eli voi olla että joskus heräsi ehkä janoonkin.

Vierailija

Vai pitääkö ottaa viereen. Meillä vuoden ikäinen tyttö herää yleensä 1.00 ekan kerran, siihen riittää em. Sitten n. 5-6.00 on jo topakampaa itkua ja siihen ei auta kuin viereen ja ensin yritän tutin laittaa suuhun ja jos ei auta niin imetän vielä. Siihen rauhottuu takuuvarmasti. Mitenköhän kauan tässä jamassa ollaan?! Onneksi sentään siinä voi jatkaa itsekin unia. Olen kyllä yrittänyt kanniskella ja silitellä ja rauhoittaa omaan sänkyyn, mutta saa aivan hillittömät raivarit.

Vierailija

Meillä nuorimmainen 1v.10kk oleva pojan vesseli.Aina on nukkunut jotenkin huonosti.Nyt kuukausi sitten vaihdettiin huoneita että molemmat lapset ovat samassa huoneessa ja nuorimmainen siirtyi " isojen poikien sänkyyn" nukkumaan.yhtäkkiä alkoi nukkumaan 10h öitä ilman heräilyjä.Nyt taas joka yö herää vaihtelevasti muutamankin kerran ja kömpii viereen nukkumaan.

Vierailija

Poikamme on nyt 1v 3kk ja heräili vielä 2 kuukautta sitten juomaan maitoa 3 kertaa yössä. Vesi ei kelvannut, vain maito. Aloin " lantraamaan" maitoa vedellä, sillä ruoka ei sitten päiväsaikaan maistunut kunnolla, kun vatsa oli tullut maidosta kylläiseksi. Viimein kyllästyin ja annoin poitsun itkeä. Otin hänet herättyään syliin, keinuttelin ja kuiskailin rauhoittavasti. Hän heräsi vain kahtena yönä ja sitten nukuttiin koko yö.Taas kuukausi sitten alkoivat heräilyt. Meillä auttaa vain käden ojentaminen pojalle. Hän ottaa kädestäni kiinni, silittelee sitä unenpöpperössä ja nukahtaa sitten. Monesti pidämme toisiamme kädestä illallakin, kun katson telkkaria tai luemme kuvakirjoja. Hän tuntee olonsa turvalliseksi ja tietää että olen lähellä.Kyllä sen tietää kun itku alkaa, onko se " paniikki-itkua" vai vain unissaan hötköilyä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat