Vierailija

Sivut

Kommentit (22)

on myös motoriikka ollut normaalia hitaampaa. Missä vaiheessa huomasitte, ettei lapsen kehitys ole normaalia? Miten esim. liikuumaan oppiminen sujunut?ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alettiin siis tutkia kielenkehityksen häiriönä 2-vuotiaana, näin jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt jo aiemmin ymmärtää ettei motorinenkaan kehitys ollut täysin normaalia. Kävimme puheterapeutin kautta foniatrille jolta saimme lähetteen Lastenlinnan osastojaksoille (neurologi): Kuntoutuksena ollut monta vuotta puhe-ja toimintaterapia. Poika on tällähetkellä lähes kaikissa asioissa 2-3 vuotta ikäisistään jäljessä, mutta verrattuna 2 vuotta nuorempaan veljeensä kuitenkin paljon ' ' lapsenomaisempi' ' , eikä esim. ymmärrä asioita kuten muut.

Mutta itse aloitin kaksosilleni " kuivuusopettelun" n. 2-vuotiaina ja vasta 3-vuotiaina olivat silti kuivia!!! Missä tein sitten väärin? Olisiko pitänyt aloittaa potalla istuttaminen jo aikaisemmin vai? Erityisesti tytöllä kesti tosi kauan oppia menemään oma-aloitteisesti potalle ja muistelen että niitä pissalammikkoja oli joka paikassa jatkuvasti usean kuukauden ajan.... Joskus oli pakko pitää taukojakin ja laittaa lapsille vaippa kun en vain jaksanut sitä lammikkojen pyyhkimistä ja jatkuvaa housujen pesua:(((.Enkä todellakaan ole mikään laiska tai mukavuudenhaluinen! Mukavampaahan se minullekin olisi olllut jos lapset olisivat osanneet mennä potalle tarpeilleen eikä tarvitsisi niitä vaippoja kahdelle vaihtaa.Ärsyttää kaltaisesi kaikkitietävät. Eivät kaikki lapset ole näissä asioissa niin kypsiä että oppisivat kuivaksi " tosta noin vaan" ! Meidän lapset ovat sitten eteviä joissain asioissa, mutta eivät ainakaan pissa- ja kakkajutuissa!

En ymmärrä miksi kukaan käyttää lapsellaan vaippaa yli 3 vuotiaaksi. Omat lapseni ovat oppineet kuiviksi kaikki alle 2 vuotiaina. 1v4kk, 1v6kk ja 1v7kk. Eikä meillä kyse ole siitä että lapset vain olisivat sattuneet olemaan hoksaavaisempia, vaan kaikilla on aloitettu säännölliset pottaharjoitukset 1 vuotiaina ja sitten jossain vaiheessa kun homma toimii on vaipat jätetty ensin päiväsaikaan pois ja myöhemmin sitten yöksikin. Jokaisella on kestänyt alle 2kk siitä kun vaipat on jätetty osittain pois siihen kun on täysin kuiva. Minusta kyse on ihan vanhempien sitoutumisesta ja on epänormaalia jos lapsi tarvitsee yli 3 vuotiaana vielä vaippaa. Jos kerran jo reippaasti alle 2 vuotiaatkin osaavat halutessaan pyytää potalle pääsyä.

Ei kai se potta sen pahempi ole kuin pytty.Vaippaa en kakkaamiseen antaisi enää tuon ikäiselle. Tosin on mullakin ollut tyttö joka ei tahtonut kakkia muuhun kuin vaippaan. Otin vain kylmästi silti vaipan pois. Ensin kakkasi myös housuihin, mutta ei enää.

Lapsella on eräs pieni kromosomivirhe ja laaja-alainen kehityshäiriö (f83), alettiin alunperin tutkia kielenkehityksen häiriönä ja nyt on listassa paljon muutakin. Kävi päiväkodin integroidussa erityisryhmässä ja nyt on ekalla luokalla erityisluokalla erityiskoulussa.

Esikoisella on laaja-alainen neurologinen kehityshäiriö, ja vaipan jättäminen pois aikaisemmin oli todellakin mahdotonta. Ap:lle ehdotan Levolacin antamista lapselle joka aamu ja mikäli kakkaamattomuuteen ei ole mitään ' ' syytä' ' ts. jos lapsi on muuten ' ' normaali' ' niin ehdottaisin lapsen laittamista kakalle joka päivä samaan aikaan ja mikäli kakka ei tule pönttöön voi aina harkita vaikka Microlax-peräpuikkoja jotka ovat ' ' hellävarainen' ' tapa auttaa kakkaa ulos. Meillä tämän asian tiimoilla todellakin on väännetty ja nyt esikoisen ollessa 7 on hänen kakallakäymisensä edelleen määrättävä ja vahdittava, mutta kuten sanottu taustalla on paljon asioita joita en tässä sen tarkemmin rupea erittelemään.

Eli siis vaippa kastuu yölläkin pääosin vasta silloin kun vauva herää unesta. Vauva saattaa herätä pissan tunteeseen ja pissata ja nukahtaa sitten uudelleen.

Kyllä todella yritettiin hyvällä ja pahalla, lahjottiin ja seistiin päällään, lopuksi oltiin hiljaa koko asiasta, kunnes eräänä päivänä SE tapahtui. Ei kuulemma ole aivan harvinaista, ei todella ole vanhempien laiskuudesta kiinni. Joillakin menee näihin hommiin aikaa. Tsemppiä!

Kyllä se kakka sieltä tulee ihan varmasti ja lapsikin on sen ikäinen, että hoksaa todella pian että täähän onkin ihan normaalia, eli ei siihen vaippaan kannata kakatakaan, kun ilmankin pärjää. Lisäksi 4 vuotias kyllä ymmärtää jo puhetta ;D Eli sanot vain, että isot pojat ei käytä vaippaa.

Jokainen on oma yksilönsä ja etenee asioissa sen mukaan. Esimerkiksi yökuivuutta ei voi opettaa eikä varsinkaan hoputtaa koska yöaikaan tapahtuva virtsaneritys on hormoniperäistä! Siinä ei siis auta se että lasta käytetään potalla/pytyllä 1v ikäisestä alkaen tms.

Vasta 5v ikäisen lapsen ollessa kyseessä puhutaan ns yökastelusta ja vasta sen iän jälkeen asialle voi saada Kelan tukemaa hormonikorvaushoitoa, aiemmin se katsotaan ns normaaliksi asiaksi että virtsaa erittyy yöaikaankin niin että vaippa on tarpeen tai lapsi ei herää sikeästä unestaan pissahätään.Ap, meillä on esikoinen tasan 4v ja pytyllä hän tekee tarpeensa ja ollut ilman vaippa jonkin verran päälle 2v paitsi yövaippa ollut kauemmin käytössä, supistaja pyllyn alla niin on hyvä istua siinä eikä pääse pylly pyttyyn tippumaan;)

On todellakin mahdollista ettei kakka tule jos vaippaa ei anna. Tämäkin meillä kokeiltiin moneen kertaan ja on tuskaisaa katsoa lasta joka ei pysty kakkaamaan pottaan/pyttyyn. Mutta ap:lle vielä, jos olet jo selvittänyt sen ettei taustalla ole ' ' muuta' ' niin olisin melko rauhallinen, ennemmin tai myöhemmin poika oppii pyttyyn kakkaamaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat