Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

me olemme aina viettäneet joulun pois kotoota, aatto mun sukulaisilla ja joulupv miehen. tai sitten ollaan oltu ulkomailla. koskaan ei ole edes kuusta ollut. mutta tänä jouluna pyydettiin, kun siskoni aloitti työt, äitini ja isäni muuttivat pienempään jne,että josko meille voisi tulla joulunviettoon, kun olen kotiäiti. Ja ihan innoissani olen ja lapsetkin jo sen ikäisiä, että heidän kanssa pystyy ja on kiva tehdä kaikkea. Kerrankin tekemistä. mutta en ole yhtään sellainen emäntäihminen, että miten ihmeessä mä osaan ottaa kaiken mahdollisen huomioon " tunnelman" ym luomisessa. En ole edes tunteelline, en tajuu joulukuusen ja valojen merkitystä, elleivät lapset olisi eilen ruvenneet kiljumaan innosta kun Ikeassa oli joulukuusi. Haluisin tehdä tästä hyvän joulun ilman stressiä, niin että koko suvun lapset ja myös aikuiset voisivat nauttia. tietenkin saan apua, esim ruuat jaetaan niin että jokainen tuo jotain, mutta miten mä osaan porganisoida.Auttakaa!!!Joulusiivous olsii kai parasta aloittaa kaapeista nyt heti. viimestäin 20 päivään mennessä pitäs olla tehtynä, koska sitten lähdemme käymään ulkomailla pikaisesti, niin että palaamme juuri aattoaamuna kotiin. SIistiin kotiin, jossa on jouluvalot ym hörsselit, mitkä lie?? Ja sitten kinkku uuniin, laatikkoja väsäämään, pipareita, torttuja, riisipuuroa voi kauheeta, kuinka paljon muistamista. joku joskus kirjoitti jonkinlaisen jouluruokamenuun tänne, voiso sen saada uusintana höystettynä juuri bäillä hörsötyksillä, eli tontut ikkunaan jne, että voi tulostaa muitilistan kaikesta!!Kiitos!!! :)

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä stressaa turhista. Miksi sinulla on kiire siivota kaapit? Ajattelitko vieraiden kurkistelevan komeroihin? Kaapit on hyvä siivota silloin tällöin kunnolla, mutta sitä ei ole pakko tehdä juuri joulun alla, kun on muutakin tekemistä...Tässä joitain vinkkejä, mistä voisit aloittaa joulutunnelman hakemisen:Menkää lasten kanssa yhdessä kirjastoon, lainatkaa joku askartelukirja ja askarrelkaa joulukoristeita esim. kuuseen ripustettavaksi. Pitäkää parit piparinleipomistalkoot ajoissa, ne säilyvät hyvin pakkasessa. Myöskin ne jouluvalot voisitte käydä lasten kanssa ostamassa ja ripustaa ikkunoihin. Jos haluat tehdä suursiivouksen, tehkää sekin lasten kanssa yhdessä hyvissä ajoin ennen reissuanne, ja aatonaattona voi sitten vielä imuroida ja pyyhkiä pölyt.Lapset nauttivat saadessaan osallistua jouluvalmisteluihin, aloittakaa ne hyvissä ajoin, niin voitte puuhailla rauhassa.Varmasti osaatte luoda kotiinne hyvän joulutunnelman!

sovit teille tulevien kanssa, mitä kukin tuo mukanaan. Esim. siskosi tuo porkkana- ja lanttulaatikkoa tms., vanhempasi rosollia, kakkua + muita leivonnaisia.Näin kaikki ei jää sinun harteille vaan kaikki osallistuvat järjestelyihin.Muita vinkkejä:

siivous + muu järjestely ajoissa

paljon kynttilöitä ja rauhaisaa joulumusiikkia taustalle

joulukuusi koristeineen jo itsessään riittää koristeluksi, toki voit laittaa muuta rekvisiittaa jos haluat (mm. pieniä koristeita tasoille, kynttelikköjä ikkunoihin, tonttuja lastenhuoneisiin jne)Älä ota liikaa stressiä, ei joulun tunnelmaan hirvittävää hössötystä tarvitse: kynttilät, rauhaisa musiikki, kuusi ja joulun tuoksu tuovat jo itsessään sen tunnelman, puhumattakaan lapsista.Muista joulupukin tilaus, varaa glögiä ja pipareita aikuisille, niiden parissa kiva istuskella kun lapset ovat lahjojensa kimpussa.

Laita myös erilaisia pähkinöitä esille, esim. pienissä kulhoissa.

kiitti, noi kynttilät ym joulutunnelmanluojat olisin unohtanut. Tarkotus onkin tehdä yhdessä lasten kanssa kaikkea, kiitos vinkeistä, lisää kuulen mielelläni. Sen verran aloiteltiin tässä, että ruvettiin ikkunaväreillä piirtelemään joulukuvia kalvoille. parhaat muumit, teletapit, nallepuhin ym on nyt lastenhuoneiden ikkunoita korostamassa tonttuhatut päässä :) Ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat