Miten selitätte lapsille sen, että jotkut pyöräilevät ilman kypärää?

Vierailija

Meidän perheessä käytetään pyöräilykypärää aivan itsestäänselvyytenä, myös potkulautaillessa. Lapsille on terotettu, että pyörällä ei ajeta senttiäkään ilman kypärää tai pyörä laitetaan pois. (Mieluummin olen ylihysteerinen kuin enkelin äiti... haluan varmistaa, että tämä oppi tosiaan menee perille.)Tästä syystä 3- ja 5-vuotiaat huomauttavat aina kypärättömän pyöräilijän nähdessään (kovaan ääneen vielä...) "Tolla ei oo kypärää!" aivan pyöräilijän iästä riippumatta. Ja kyselevät tietty kovasti, miten setä/poika/tyttö/täti VOI ajaa pyörää ilman kypärää kun se on ihan hirveän vaarallista.Olen yrittänyt selitellä jotain, että jotkut eivät ole ihan tajunneet, miten vaarallista kypärättömyys on, tai että ehkä heille ei ole ostettu kypärää (jos lapsi), mutta en ole keksinyt mitään iskevää selitystä. (Pahinta oli, kun esikoinen näki naapurin 5-vuotiaan ajavan pihan läpi pää paljaana ja sanoi: "Ehkä X:n äiti ja isi haluaa, että X joutuu sairaalaan." :( )

Kommentit (10)

Vierailija

Lainaus:

(Pahinta oli, kun esikoinen näki naapurin 5-vuotiaan ajavan pihan läpi pää paljaana ja sanoi: "Ehkä X:n äiti ja isi haluaa, että X joutuu sairaalaan." :( )
Ei meilläkään pyörällä ajeta ilman kypärää mutta ei lapsilla ole myöskään tuollaista epärealistista käsitystä että tämä on elämän ja kuoleman kysymys.

Vierailija

Sanon omille lapsilleni, jos kysyvät miksi jollain ei ole kypärää, että "he eivät ole ajatelleet, että kaatuessa voi satuttaa päänsä, ja se voi olla ikävä asia. Meillä kuitenkin äitinne ja isänne haluaa että perheessämme kaikki pidämme kypärää."Lapset ovat ihan tarkkaavaisia ja oivaltavia, mutta ei siitä ole koskaan jouduttu mihinkään loputtomaan selitykseen siitä, minkä takia muut tekee niinkuin tekevät.

Vierailija

miten käy raalle kananmunalle kun sen pudottaa (kylppärin-) lattialle. Sitten se laski kananmunan kypärän sisälle ja pudotti ne, muna ei mennyt rikki.

Eipä siihen enää paljoa selityksiä tarvinnut lisätä.

Vierailija

Tulevaisuudessa saatte selittää paljonkin lisää vastaavia juttuja: miiksi jotkut polttaa tupakkaa, miksi jotkut kävelee päin punaisia, miksi jotkut ei noudata sääntöjä, miksi jotkut tekevät vaikka mitä vaarallisia asioita?

Vierailija

Vastaavasti olemme mekin asiaa valaisseet.Meillä on koko porukalla kypärät päässä aina pyöräillessämme. Siihen kun itsensä totuuttaa, ei voisi kuvitellakaan ajavansa ilman. Suosittelen :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat