Seuraa 

Mulla itsellä neljä lasta. Vanhin täyttää kohta 6v ja nuorin on 3kk. Mietin kans että töihin ei vielä pitkään aikaan huvita mennä, menoo riittää kotonaki. Jos me tullaan siihen tulokseen että nuorimmainenkin hoidetaan kouluun asti kotona niin eikös kela kuitenkin jotain maksa?

Kommentit (6)

Lapsilisät on ainoat mitä saa, kuntalisistä en tiedä, jos toisilla paikkakunnilla maksetaan myös yli 3-v. Kotihoidontukea saisi mun mielestä maksaa kaikista alle kouluikäisistä lapsista, että kotihoidosta tulisi varteenotettava vaihtoehto. Niinkuin tässä nyt olisi pakko lähteä töihin kun nuorin on sen kolme vuotta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

" Hoitoraha on 294,28 euroa. Se maksetaan yhdestä alle kolmivuotiaasta lapsesta. Alle kolmivuotiaista sisaruksista maksetaan lisäksi 84,09 euroa ja muista alle oppivelvollisuusikäisistä sisaruksista 50,46 euroa.Hoitolisä määräytyy perheen tulojen mukaan. Sitä maksetaan vain yhdestä lapsesta, ja sen määrä on enintään 168,19 euroa kuukaudessa."Eli kelan sivujen mukaan saa alle kouluikäisistä hoitorahaa 137,33¿ kk.

Ja hoitolisää enintään 134,55¿kk perheen tulojen mukaan. Tuossa hoitorahan kohdalla luki että maksetaan hoidon tuottajalle luulis et sen voi siis kotiäiti saada itselleen.

kotiäidille. Sen saa vain jos lasta hoitaa joku muu (yksityinen) hoitaja kuin oma vanhempi.

On mielestäni kyllä aikamoinen epäkohta, tuntuu että yhteiskunta painostaa viemään lapset hoitoon viimeistään kun täyttää 3...Meillä pienempi täyttää talvella 3, ja aion kotiin jäädä sen jälkeenkin, toimeen aiotaan tulla miehen palkalla ja lapsilisillä. Että ei kovin leveää elämää mutta pärjätään kyllä.

Mutta tuntuu että kotiin jäämiseni on isoin ongelma ympäristölle, viimeksi tänään sain vastata ihmettelyhin siitä että enkö aio töihin mennä talvella.

MUTTA Kela ei maksa mitään tukia, jos perheessä ei ole alle 3v lasta. Nuorimman täytettyä 3v, lakkaa kotihoidontuki.Yksityisen hoidon tuki, mistä joku kertoi, maksetaan silloin, kun lapsi on hoidossa yksityisellä pph:lla tai yksityisessä päiväkodissa tai lasta hoitaa yksityinen henkilö, hoitaja EI kuitenkaan VOI OLLA saman perheen jäsen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat