Seuraa 

Meidän 6kk ikäinen tyttö nukkui ennen päikkärit mun ja mieheni sängyssä. Yhtäkkiä alotti kauhean hysteerisen huudon heti, kun vei sänkyyn ja siihen auttoi vain se, että vei tytön pois makuuhuoneesta. Vaunuihin suostuu nukahtaan, mutta pitäs käydä 3 kertaa kävelyllä joka päivä...ja aina ei jaksa tai ulkona sataa vettä yms. Miten ihmeessä saan tuon nukahtamaan omaan sänkyynsä? Iltaisin se nukahtaa meidän sänkyyn helposti, mutta miksei päivällä? Miten sen saisi opetettua mahdollisimman " hellästi" omaan sänkyyn nukahtaan? Se itku, kun on todellakin hysteeristä...muuten tyttö on kyllä terve ja iloinen oma itsensä.

Kommentit (10)

Meillä nuo illan pienet puolen tunnin torkut tulee ainaskin helposti sellaisessa. Eli kun siirryttiin nyt nukkumaan pinnikseen, sai siihen viriteltyä näppärästi ihan tavallisen lakanan riippumatoksi. Lakana vain kireälle tiukoilla solmuilla päädystä päätyyn kiinni. Sängyn pohja on niin lähellä lakanaa, ettei vahinkoa käy vaikka vahingossa kiepsahtaisi poiskin, mutta on kyllä tuossa keinussaan niin mukavassa pussissa, että " putoamisia" ei ole vielä tapahtunut. Siinä kun hetken keinuttelee on poitsu unessa.

Itse en uskonut että tämä keino voisi toimia ennen kuin kokeilin:)

...eli meidän poika ei nuku kunnolla kun ulkona ja liikkeessä, mutta nyttemmin olemme huijanneet pojan myös sisälle laittamalla sen kantokoppaan ja hetken kävellään ympäri huushollia ja pikkuhiljaa liike hidastuu ja samalla hetkellä kun poika nukahtaa lakkaa myös liike. ja hups. nukkuu sisällä! meillä toimii ja kuitenkin kerran päivässä pitkät unet nukumme kävelylenkillä!ainiin. poika on kolme kuukautta ja risat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tosin minun ei tarvitse lenkkeillä, vaan hän nukahtaa heti, kun hänet vaunuihin lykkään.Minä kyllä pidän ulkona nukkumista vain hyvänä asiana, saapahan raitista ilmaa siinä samalla.Ja tosiaan meillä mennään lapsen ehdoilla. Vaunut tulevat mukaan joka paikkaa, jos lapsen on tarkoitus nukkua.

Meidän pojulla, 6kk, on tapana nukkua vähintään yhdet, yleensä alkuillan pikaunoset, vaunuissa. Muualle ei nukahda, ei sitten niin millään ja jos unet jää väliin, loppuilta on yhtä kaaosta. Onneksi sentään nukkuu aamupäivän unet ja päiväunet ihan sängyssä (tosin ei missään tapauksessa omassaan :) ), mutta kyllä joka päivä iltasella se tunti kävellään, säästä riippumatta. Aamupäiväunia ja päikkäreitä olen " väkisin" nukuttanut sisällä ja sängyssä, jotta ei tottuisi ainaiseen vaunuiluun. Homma kun meinasi lipsahtaa siihen, että äidin olisi pitänyt joka päivä kävellä kolme tuntia :)

että ei noita vaunuja voi joka paikkaan aina ottaa mukaankaan. Kiva käydä kylässä sukulaisilla jotka asuvat 100km päässä ja sit neiti alkaa kitiseen eikä sitä saa nukutettua millään, jos se suostuu vain nukahtaan vaunuissa. Autossa tuo nukahtaa myös, mutta ei sitä voi aina ajellakaan vain siksi, että sais tuon nukutettua :(

Meillä auttoi kantoliina nukutusongelmiin. Ei tarvinnut enää lähteä vaunuilla ulos kun laitoin tytön kantoliinaan makuuasentoon ja tyttö nukahti siihen. Siitä siirsin sitten omaan sänkyyn. Kannattaa kokeilla :)

ei millään pahalla, mutta...Ole onnellinen, että saat lapsen uneen ja suo se lapselle. Pieni kävelylenkki äidille kolme kertaa päivässä ei ole lainkaan pahaksi ja miksei vaunuja saa kaikkialle mukaan? Onko teillä pieni auto? Ettekö voisi hankkia kevyet matkarattaat, jotka saa makuuasentoon. Muutaman kuukauden päästä unia on enää kahdet ja sitten myöhemmin yhdet, ei se vauva niin kauaa vauva ole.Suurin osa lapsista nukkuu huomattavasti paremmin päiväunet ulkona kuin sisällä, kovalla pakkasellakin voi nukuttaa ulkona ja tuoda vaunut sitten sisään ja hieman vähentää vällykerroksia.Meillä poika (10 kk) nukkuu nykyisin kahdet unet ja on aina nukkunut ulkona hyvin, joten ei tulisi pieneen mieleenikään varta vasten opettaa sisälle nukkumaan. Sitäpaitsi ei tarvitse sitten päiväunien aikaan kotonakaan hyssytellä, kun meteli ei haittaa vauvan unia. Yritän tässä nyt sanoa, että etsi asiasta valoisat puolet. Hyvin harvat vauvat ovat unissaan joustavia, vaan haluavat niissä pitää kiinni rutiineista.Jos nyt ehdottomasti haluat vinkkejä sisällä nukkumiseen, niin kantoliina voisi olla tehokas.

Poika nukkuu todella lyhyitä päikkäreitä. Hetki sitten oli jopa 1h 25min pituisia pätkiä, mutta on taas palattu 35min päikkäreihin =(Ulkona käydään neljä kertaa päivässä, jos ei päivän aikana autoilla minnekään (autoilut ajoitetaan uniaikaan, jolloin ottaa tirsat autossa). Aikaisemmin, kun poika (nyt 4kk) söi pelkkää tissiä, hän otti tirsoja illalla tissillä... Nyt on rintamaito vähentynyt eikä pullosyömisen jälkeen osata ottaa tirsoja samalla tavalla...Eli meillä ei meinata saada poikaa iltaisin (=öisin) nukahtamaan millään yöunille. Yösyöttöjen jälkeen nukahtaa suht hyvin uudestaan, vaikka syökin kaksi kertaa yöllä pullosta ja kolmannella kerralla on toistaiseksi kelvannut tissi.Täytyy varmaan käydä ulkona 5 kertaa, kun poitsu on illallla varsin väsynyt kun jäävät tissitirsat pois ja sen takia yöunille nukahtaminen on hankalaa...Poika sentään nukkuu, kun vaunut pysähtyvät. Mutta nukutus tarkoittaa n. 5 minuutin REIPASTA kärryjen heilutusta... välillä ei toimi muu kuin vauhdilla pururataa edestakaisin... Kun poitsu nukahtaa, kiskon kärryt yleensä tuulikaappiin (ja käärin peitot syrjään...), kun olen todennut ettei ulkona nukkuminen pidennä päiväunia tai vaikuta yöuniin...

I' ve been there -- meillä se liikkuvissa vaunuissa nukkuminen tosin alkoi, kun poika oli parin kuukauden ikäinen ja päättyi (toistaiseksi) noin puolen vuoden iässä. Ap:n viestistä ei käy suoraan ilmi, onko käytössä piha/parveke, mutta epätoivosta ymmärsin, että ei. Näin ainakin meillä: poika nukkui mielellään yhteensä noin viiden tunnin päiväunte, mutta ainoastaan ulkona. Vaunujen liikkuminen ei luultavasti ollut välttämätöntä, mutta minkäs teet, kun parveketta/pihaa ei ole. Yritin kyllä kaikki seidettävän lämpäiset ilmat istua Helsingin keskustassa puiston penkillä, muttei sekään ihan joka päivä herkkua ole. Ja sitten on ne sadepäivät: kaupoissa poika satavarmasti heräsi niihin kovaäänisiin kuulutuksiin tai radion pauhantaan.Nukkuminen tosiaan hieman rauhoittuin myöhemmällä iällä, ja samallahan yhteenlaskettu unien määrä vähenee. Tällä hetkellä poika on liki kymmenkuinen, nukkuu päivässä noin kaksi tuntia, joista noin tunnin vaunukävelyllä. Ap:lle viestinä siis lähinnä: koita jaksaa, nukkuminen vähenee ja muu rumba lisääntyy. Nyt kun en enää mittaile katuja päivät pitkät (parhaimmillaan tosiaan kolmen kuukauden ajan 5 tuntia per päivä, istun lattialla ja vahdin silmä kovana vilkkaan ja aika tohelon pojan kiipeily- ja seisomisharjoituksia. Tällaista tämä kai on -- aina jossain hommassa jumissa :)

ainoastaan vaunuissa.Mutta yhdyn edellisiin mielestäni se on hyvä asia.olen kyllä opettant nukkumaan parvekkeella joten liikkuvat vaunut ei olekaan hyvä nukkuma paikka :) mutta mahdollisista tulevista pakkasista murehdin vasta kun tulevat...

onnistuisiko nukkuminen teilläkin paikallaan olevissa vaunuissa ei tarvitsisi äidin lykkiä aina unien aikaan??

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat