Seuraa 

itselläni tytöt 2v3kk ja 6kk.olisi kiva kuulla millaist elämä ehkä tulee olemaan pienten lasten kanssa eli kertokaa omia kokemuksia.meillä mennyt tähän asti ihan ok kun nuorempi tyytyväinen.mutta pelottaa jo etukäteen että kuinka paljon työllistävät kun varttuvat.

Kommentit (5)

mieheni kanssa päätimme heti tehdä toisen lapsen ekan perään, samalla vaivalla... hahhah. nykyään en kyllä kenellekkään suosittele näin pientä ikä eroa, ellei sitten ole todella valmis uhraamaan oman elämänsä ainakin vuodeksi.

ensimmäiset puolivuotta oli ihan ok. vauva nukkui paljon ja sain isomman kanssa tehtyä koti askareita sillä aikaa. mutta pojat nukkuivat eri aikaan ja tuntui että kokoajan oli joku joka nukkui (se joku ei todellakaan ollut äiti...)!nyt pojat ovat kaksi ja puol ja puolitoista vuotta vanhoja. melkein aina kun haen heitä tarhasta leikkivät keskenään hiekkalaatikolla, viihtyvät keskenään siis vaikka ei olisi pakko, wau!kotona on " pientä" nahistelua mutta se kait kuuluu jokaiseen perheeseen missä on lapsia useampia kuin yksi... mustasukkaisuutta ei juuri enään ole, ja molemmat saavat vanhempien homiota yhtä paljon (?).pojilla on yhteinen kieli, he keksivät valtavasti tekemistä, yleensä riehuvat keskenään. toki myös lohduttavat ja osoittavat toisilleen kiintymystä.pakko lisätä lopuksi että nyt jo helpottaa. vieläkin on poikien kanssa kädet täynnä töitä, siitä ei pääse mihinkään. nuorimmaisella on ollut uhmaa jo jonkin aikaa, mutta siihen osaa onneksi suhtautua jo huumorilla :).

Aluksi oli melko hankalaa, kun molemmat olivat vaipoissa. Esikoinen ollut aina melko mustasukkainen ja se jatkuu edelleen. Nykyään isoveljestä on jo apuakin, kun osaa toimittaa asioita, jos siskon nenästä valuu räkä kesken leikin tai pikkusisko kiipeilee vääriin paikkoihin. Molemmat lapsemme ovat todella energisiä ja vaativia. Takki on ajoittain tosi tyhjä, mutta luotan siihen, että helpottaa, kun kasvavat vähän. Nyt (3v3kk ja 1v3kk) tilannetta rassaavat lisääntyneet nujakat, kun sisko osallistuu jo niin paljon. Kyllä kai tämä tästä!!??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vanhempi ei ole ollut yhtään mustis, ei edes siinä vaiheessa kun tultiin laitokselta nuoremman kanssa kotiin. Leikit menevät hyvin yksiin ja nuorempi oppi tosi nopeasti liikkumaan kun oli isosisko josta katsoa mallia.

Nykyään kun nuorempikin on jo 2,5v niin riitojakin on alkanut tulla. Mutta sitten kun " ilkeä äiti" käy komentamassa niin nuorempi hakee isosiskoltaan sympatia halit :-DVoisi jopa sanoa että parhaat kaverukset, nyt leikkivät kauniisti omassa leikkihuoneessaan.Mä olen ollut todella tyytväinen, mutta molemmat on ollut helppoja vauvaiässä niin sekin on varmasti helpottanut tätä arkea. Ehkä kaikki ei olisi ollut näin helppoa jos nuorempi olisi ollut vaativa vauva.

Ikäeroa on tarkalleen 1v 8kk. Meille se on sopiva. Tyttö välillä mustasukkainen, koska imetän yhä ja ne hetkethän on hankalimpia ainakin meillä. Mutta nykyään isompi keksii jo niin paljon puuhaa itse, että harmitus menee nopeasti ohi. Yhdessä leikkivät jo usein, vaikka ovatkin eri sukupuolta. Molemmat leikkivät sujuvasti nukke- ja autoleikkejä, tosin poika paljon kovempi automies, tiätysti!Helpolla oon tainnu päästä, ja nyt tuntuu helpottavan entisestään päivä päivältä. Kyllä eka vuosi on raskain, mutta meillä nää nukku välillä yhtaikaa jolloin myös äiti nukkui - aina. Ja aamuisin nukun niin pitkään kun voin (tyttö leikkii herättyään, poika heräilee 8 maissa, silloin on pakko nousta), jolloin jaksan hyvin loppupäivän.

lapset iältään 5.5 , 4, 2ja 1kk ja hyvin on menny vaikka ikäerot pieniä.lapsista on seuraa toisilleen tosi paljon ei tartte ulkopuolisia leikkikavereita useinkaan olla kun laikkikaveri löytyy kotoa.ja isommat auttavat pienempiä paljon ja hoitavat myös.tietenkin kun koko porukalle sattuu kiukuttelupäivä niin sillloin koitellaan äidin hermoja tai kun kolme isompaa riehuu ja yrittää nukuttaa vauvaa niin silloin tuntuu et oispa kiva kun ois vaan vauva,mutta iloisia hetkiä on kuitenkin onneksi enemmän kuin kiukuttelua.ihaninta on katsoa miten isommat pitävät huolta toisistaan esim. kun ollaan lähdössä ulos niin auttavat pukemisessa ja niin edelleen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat