Vierailija

Kommentit (18)

Kummit ostavat meidän muksuille lahjoja jos ostavat (Tietysti kiva jos edes kortilla muistavat merkkipäivät=joulu, synttärit), aika usein eivät osta. Muksut yökyläilee mummolassa, ei kummeilla. Eikä mummoillakaan mitenkään säännöllisesti.

Ne kummit on mun ja mieheni ystäviä, läheisiä sukulaisia jne. joten pidämme aikuisten kesken yhteyttä (samalla kulkee lasten kuulumiset), ja kummit ovat meillä automaattisesti oikeutettuja kutsuun, kun juhlia järjestetään. Ja kutsusta voi kieltäytyä. Asutaan kaukana kaikista, joten on kiva ja olen tyytyväinen jos kaikkia kummeja näen meillä (tai muualla lasten kanssa) edes sen kerran vuodessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä esikoisella toiset kummit ovat minun puolelta ja asuvat aika kaukana (kuten muukin suku) ja toiset ovat mieheni puolelta ja todella lähellä asuvat. minusta kummin pitäisi pitää kummilapseensa yhteyttä vaikka välimatka onkin pitkä.. ja meillä on aika hyvin onnistunutkin! pari viikkoa sitten poikamme näki toista pitkänmatkan kummiaan, jolla oli pojalle myöhästynyt synttärilahja... poika ei välittänyt lahjasta ollenkaan vaan oli onnellinen että sai nähdä kummiaan! he ovat kun parhaat kaverukset vaikka ikäeroa onkin 21 vuotta ja kummi on aina ollut todella ei-lapsiystävällinen! =) joitain kummius muuttaa näköjään...

.. kunnes vihelsin pelin poikki n. 10vuotta sitten!

Tehtävänäni oli ostaa kalliit paketit jouluna, synttärinä ja nimpparina, eikä pelkästään kummi-tytölle vaan myös kolmelle sisarukselle!!

Kyläkutsu tuli VAIN näinä päivinä, muulloin olivat liian kiireisiä ottamaan vieraita vastaan, puhumattakaan vastavierailuista..

On vuosia jolloin meiltäkin lähtee kutsut vain lasten synttäreille. Tämä vuosi näyttäisi jäävän sellaiseksi, ja nyt nimenomaa kaipaisin kummilta omaa aktiivisuutta, meillä on ollut avioliitto kaatumispisteessä, on tehty isoa remppaa, aloitin koulun jälleen kerran, meille tulossa kolmas lapsi jne. Aina ei voi vaatia yhteydenpidon lähtevän vanhemmasta, mutta jos kummit vaikka itse soittaisivat niin puhuisin heidän kanssa mielelläni. (En koskaan muista soittaa kun aikaa olisi ja tekstiviesteihin harvoin jaksan vastata ainakaan heti... Eikä tarkoita sitä, etten välittäisi)

mielummin lahjaautomaatti kun jatkuvasti yökylänä. Itselläni lapsia ja viikot töitä. Viikonloppuisin mielummin vietän aikaa oman perheen kanssa. Silloin tällöin käy kyllä, muttei jatkuvasti.


Me ainakin sanoimme lapsemme kummeille, että tehtävä ei ole ostaa lahjoja vaan olla lapsen aikuinen ystävä

Toiveena on myös, että kummit osallistuisivat lapsen kristilliseen kasvatukseen. Näin uskon ainakin 3 kummin tekevänkin.Missään tapauksessa kummin tehtävä ei ole ostella lahjoja. Toki niin saa tehdä mutta se ei siis ole velvollisuus.

Hän ei koskaan kysele lapsen kuulumisia, ei aina edes tervehdi lasta kun nähdään. Emme tosin kovin usein ole viime vuosina nähneetkään. Joka syntymäpäivänä ja jouluna hän antaa lahjan - lähettää yleensä sen yhteisten tuttujen kautta. Tekisi mieli sanoa ettei me niinkään noista lahjoista perusteta, tavaraa on jo liiaksikin, mutta olisi kiva jos hän olisi kiinnostunut lapsesta. Se että hän joskus aidosti osoittaisi kiinnostuksensa lasta ja hänen kuulumisiaan kohtaan korvaisi lahjat monin verroin.

kummin tehtävä on ensisijaisesti olla läsnä lapsemme elämässä. Toissijaisesti toivomme heidän olevan tarvittaessa esim lastenvahtina joskus, mutta vain jos ehtivät ja oikeasti haluavat tulla.Kummimme ovat ostaneet pojalle lahjoja vain harvoin, pääasiassa synttäreinä ja jouluna tai tuliaisena esim matkoilta. Ja näin on hyvä!

Musta kummi ei ole lahja-automaatti. Tapoihin kyllä kuuluu ostaa kummilahja (vaikka lusikka) ja sitten rippilahja jos kummilapsi pääsee 15-vuoden kuluttua ripille.Jotkut ihmiset ovat ottaneet itselleen vastahakoisen lahja-automaatin roolin. Vaikea sanoa miksi? Ostaakseen itselleen hyväksyntää?Kummin tehtävä on kristillinen. Ja myös olla aikuinen ystävä lapselle ja nuorelle. Kummin pitäisi myös olla läsnä lapselle. Se onnistuu myös hyvin kirjeiden kautta jos asutaan erimaissa.

perheet pitävät yhteyttä. siinä samassa lapset näkevät kummejaan tai meidän kummilapset meitä, mutta pelkästään lasten kanssa ollaan vähän tekemisissä.totta kai jos apua jossain tarvitsee, sitä saa. mutta mummolat hoitavat enemmän sitä virkaa.uskon, että kun lapset kasvavat aikuisiksi, heille jää taas yhteydet kummiensa lasten kanssa tmv. ja siten ketju jatkuu.valitsimme kummit myös sillä perusteella, keiden kanssa haluamme tiivistää perheystävyyttämme, niiden normaalien luotettavuuden jne. rinnalla.

Me kun pyysimme lapsellemme kummeja, toivoimme heistä ensisijaisesti lapselle hyviä aikuiskavereita :) Että olisivat lapsen kanssa ja viettäisivät aikaa hänen kanssaan. Sanoimme vielä, että mieluummin aikaa kuin lahjoja. Mutta toisin kävi :( Kummit katsovat ilmeisesti helpommaksi ostella vaan lahjoja eikä käydä lapsen luona... :' (

Joka ikinen kerta kun nähdään tulee ainakin yksi vihjaus mitä tyttö tarvitsee. Ja aina ovat ihan hirveen kalliita lahjoja. :-(Tai sitten jos tarvitsee lapsenvahtia, niin aloittaa, no nyt taas olis kummeille tehtävä, että eikös se ole vähän niikuin teidän velvollisuuskin....Menee maku koko jutusta....

Muutama kuukausi takaperin kummipojan synttärin aikoihin ei kuulunut kutsua ja tiesin että turha sinne on yllätysvierailullekaan tunkea, kun edes keksiä olisi kiva siinä synttärikahvilla juoda. Laitoin onnittelut tekstiviestillä, jos vaikka hieman herättelisi. Muutaman päivän päästä armas kummipoika sitten jo soitti, miksei ole vieläkään saanut lahjaa. Erittäin kohteliaasti tosin, -arvostaisin kovasti jos toisit jo minulle lahjan, ettei tarvitse olla jännityksessä-. Ja voi hän kuulemma äidiltäkin kysyä, jos äiti voisi sen käydä hakemassa, ellen itse ehdi tuoda.Täytyy kyllä sanoa, että odotan kovasti päivää kun poika pääsee ripille, sillä rippilahja on sitten viimeinen kummin velvollisuus. Vein nimittäin tuon lahjan, poika oli yksin kotona, otti lahjansa ja sanoi kiitos heippa. Ainoa kommentti mitä on kuulunut oli äidin ihmettely, mikset ilmoittanut etukäteen tulevasi, niin hänkin olisi ollut kotona. Ikinä ei ole kerrottu mahtoiko lahja olla mieluinen. Todennäköisesti ei, koska kundi ei tykkää yleensä muutenkaan yhtään mistään.Ei ole muuten koskaan tullut paluupostissa edes tarha/koulukuvaa....

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat