Mikä on kummin virka: Lahjanostoautomaatti?

Vierailija

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Kummit ostavat meidän muksuille lahjoja jos ostavat (Tietysti kiva jos edes kortilla muistavat merkkipäivät=joulu, synttärit), aika usein eivät osta. Muksut yökyläilee mummolassa, ei kummeilla. Eikä mummoillakaan mitenkään säännöllisesti.

Ne kummit on mun ja mieheni ystäviä, läheisiä sukulaisia jne. joten pidämme aikuisten kesken yhteyttä (samalla kulkee lasten kuulumiset), ja kummit ovat meillä automaattisesti oikeutettuja kutsuun, kun juhlia järjestetään. Ja kutsusta voi kieltäytyä. Asutaan kaukana kaikista, joten on kiva ja olen tyytyväinen jos kaikkia kummeja näen meillä (tai muualla lasten kanssa) edes sen kerran vuodessa.

Vierailija

meillä esikoisella toiset kummit ovat minun puolelta ja asuvat aika kaukana (kuten muukin suku) ja toiset ovat mieheni puolelta ja todella lähellä asuvat. minusta kummin pitäisi pitää kummilapseensa yhteyttä vaikka välimatka onkin pitkä.. ja meillä on aika hyvin onnistunutkin! pari viikkoa sitten poikamme näki toista pitkänmatkan kummiaan, jolla oli pojalle myöhästynyt synttärilahja... poika ei välittänyt lahjasta ollenkaan vaan oli onnellinen että sai nähdä kummiaan! he ovat kun parhaat kaverukset vaikka ikäeroa onkin 21 vuotta ja kummi on aina ollut todella ei-lapsiystävällinen! =) joitain kummius muuttaa näköjään...

Vierailija

.. kunnes vihelsin pelin poikki n. 10vuotta sitten!

Tehtävänäni oli ostaa kalliit paketit jouluna, synttärinä ja nimpparina, eikä pelkästään kummi-tytölle vaan myös kolmelle sisarukselle!!

Kyläkutsu tuli VAIN näinä päivinä, muulloin olivat liian kiireisiä ottamaan vieraita vastaan, puhumattakaan vastavierailuista..

Vierailija

On vuosia jolloin meiltäkin lähtee kutsut vain lasten synttäreille. Tämä vuosi näyttäisi jäävän sellaiseksi, ja nyt nimenomaa kaipaisin kummilta omaa aktiivisuutta, meillä on ollut avioliitto kaatumispisteessä, on tehty isoa remppaa, aloitin koulun jälleen kerran, meille tulossa kolmas lapsi jne. Aina ei voi vaatia yhteydenpidon lähtevän vanhemmasta, mutta jos kummit vaikka itse soittaisivat niin puhuisin heidän kanssa mielelläni. (En koskaan muista soittaa kun aikaa olisi ja tekstiviesteihin harvoin jaksan vastata ainakaan heti... Eikä tarkoita sitä, etten välittäisi)

Vierailija

mielummin lahjaautomaatti kun jatkuvasti yökylänä. Itselläni lapsia ja viikot töitä. Viikonloppuisin mielummin vietän aikaa oman perheen kanssa. Silloin tällöin käy kyllä, muttei jatkuvasti.

Vierailija


Me ainakin sanoimme lapsemme kummeille, että tehtävä ei ole ostaa lahjoja vaan olla lapsen aikuinen ystävä

Toiveena on myös, että kummit osallistuisivat lapsen kristilliseen kasvatukseen. Näin uskon ainakin 3 kummin tekevänkin.Missään tapauksessa kummin tehtävä ei ole ostella lahjoja. Toki niin saa tehdä mutta se ei siis ole velvollisuus.

Vierailija

Hän ei koskaan kysele lapsen kuulumisia, ei aina edes tervehdi lasta kun nähdään. Emme tosin kovin usein ole viime vuosina nähneetkään. Joka syntymäpäivänä ja jouluna hän antaa lahjan - lähettää yleensä sen yhteisten tuttujen kautta. Tekisi mieli sanoa ettei me niinkään noista lahjoista perusteta, tavaraa on jo liiaksikin, mutta olisi kiva jos hän olisi kiinnostunut lapsesta. Se että hän joskus aidosti osoittaisi kiinnostuksensa lasta ja hänen kuulumisiaan kohtaan korvaisi lahjat monin verroin.

Vierailija

kummin tehtävä on ensisijaisesti olla läsnä lapsemme elämässä. Toissijaisesti toivomme heidän olevan tarvittaessa esim lastenvahtina joskus, mutta vain jos ehtivät ja oikeasti haluavat tulla.Kummimme ovat ostaneet pojalle lahjoja vain harvoin, pääasiassa synttäreinä ja jouluna tai tuliaisena esim matkoilta. Ja näin on hyvä!

Vierailija

Musta kummi ei ole lahja-automaatti. Tapoihin kyllä kuuluu ostaa kummilahja (vaikka lusikka) ja sitten rippilahja jos kummilapsi pääsee 15-vuoden kuluttua ripille.Jotkut ihmiset ovat ottaneet itselleen vastahakoisen lahja-automaatin roolin. Vaikea sanoa miksi? Ostaakseen itselleen hyväksyntää?Kummin tehtävä on kristillinen. Ja myös olla aikuinen ystävä lapselle ja nuorelle. Kummin pitäisi myös olla läsnä lapselle. Se onnistuu myös hyvin kirjeiden kautta jos asutaan erimaissa.

Vierailija

perheet pitävät yhteyttä. siinä samassa lapset näkevät kummejaan tai meidän kummilapset meitä, mutta pelkästään lasten kanssa ollaan vähän tekemisissä.totta kai jos apua jossain tarvitsee, sitä saa. mutta mummolat hoitavat enemmän sitä virkaa.uskon, että kun lapset kasvavat aikuisiksi, heille jää taas yhteydet kummiensa lasten kanssa tmv. ja siten ketju jatkuu.valitsimme kummit myös sillä perusteella, keiden kanssa haluamme tiivistää perheystävyyttämme, niiden normaalien luotettavuuden jne. rinnalla.

Vierailija

Me kun pyysimme lapsellemme kummeja, toivoimme heistä ensisijaisesti lapselle hyviä aikuiskavereita :) Että olisivat lapsen kanssa ja viettäisivät aikaa hänen kanssaan. Sanoimme vielä, että mieluummin aikaa kuin lahjoja. Mutta toisin kävi :( Kummit katsovat ilmeisesti helpommaksi ostella vaan lahjoja eikä käydä lapsen luona... :' (

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat