mitä tarkoittaa filosofia?

Vierailija

kiiti etu käteen

Kommentit (11)

Vierailija

Mitä on filosofia ja mikä on sun filosofia -kysymyksen tarkoitus ovat kaksi aivan eri asiaa. Jälkimmäisellä kysymyksellä ei ole mitään tekemistä filosofian kanssa, vaan kyse on puhekielisestä ilmaisusta. Aika pelottavaa, että jonkun pitää kysyä kumpaakaan...

Vierailija

Miten katsot maailmaa, miten hahmotat maailman, millainen elämänkatsomus sinulla on, miten suhtaudut elämään, mikä on " toimintasuunnitelmasi" elämää varten..

Kaikki samankaltaisia kysymyksiä.

Vierailija
Filosofia (kr. φιλοσοφία) on noin 600-400 eaa. välisenä aikana Kreikassa syntynyt ajatteluperinne ja oppiala, joka tutkii todellisuuden perimmäistä olemusta, tiedon yleisiä ehtoja, kauneuden ja arvojen olemassaoloa, hyvän yhteiskunnan ehtoja, ihmisenä olemisen luonnetta sekä näihin kytkeytyviä yleisiä teemoja. Sana ' filosofia' on lähtöisin kreikan kielen sanoista filia ja sofia, joista ensimmäinen merkitsee rakastamista tai ystävyyttä ja jälkimmäinen viisautta. Filosofia ei siis tavoittele mitä tahansa tietoa vaan viisautta, yleistä ymmärrystä elämän ja todellisuuden syvimmistä periaatteista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat