1v:n outo " jänne" suussa??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Huomasin vasta äskettäin, että yksivuotiaallani on erikoinen " jänne" yläikenessä. Se alkaa yläetuhampaiden välistä (siis aivan hampaiden tyvestä ikenestä) ja on kiinni ylähuulen sisäpuolella. " Jänne" tuntuu melkoisen kireältä, ylähampaitakin on miltei mahdotonta saada esiin esim. hampaita harjatessa. Hymyillessäkään ylähampaita ei näy lainkaan. Onkohan tuollainen jänne lainkaan normaalia? Muilla perheenjäsenillämme vastaava jänne alkaa paljon ylempää (n. 1 cm hampaiden yläreunasta). Tuli mieleen, että onko se hampaiden harjaus ollut tämän vuoksi lähes mahdotonta, huutaako lapsemme kivusta, kun hammasharja pakostakin osuu tuohon jänteeseen. Vertakin on joskus tullut, mutta olen luullut sen tulleen ikenestä, kun hampaita puhkeaa koko ajan. Onko teillä muilla kokemusta vastaavasta?

Kommentit (6)

Vierailija

On pitänytkin varata tuo 1v hammaslääkäri, nyt olisi siellä sitten ihan oikeata asiaakin! Toivottavasti aika parantaa " vian" ja rako pienenee itsestään. Itse kyllä pidän todellisena ongelmana tuota hampaiden harjausta kun niihin ylähampaisiin on todella vaikeaa päästä käsiksi. Eikä tuo tyttö muutenkaan tykkää pesemisestä yhtään... Tällä hetkellä hampaita pestään väkisin n. 1 krt/vko :-( Tuli myös mieleen, että vaikeuttaako tuo jänne joidenkin äänteiden oppimista, kielijännehän saattaa vaikeuttaa (se on jo nipsaistukin synnärillä, kyllä on pelkkää jännettä koko tyttö...)Kiitoksia vastauksistanne!

Vierailija

Onko tuo rako sitten pysyvä, niin BB:n Pertulla ja Madonnalla, vai korjautuuko maitohampaiden lähdettyä...:( Pitääkö tuo jänne jotenkin poistaa, meillä se myös haittaa hampaiden harjausta huomattavasti!!!! Kuka tietää, olisin kiitollinen!

Vierailija

Esikoisella on rako etuhampaiden välissä ja kuopuksellekin luultavasi tulee:(, yläetuhampaita ei vielä ole.Esikoisen ollessa 3-vuotistarkastuksessa hammaslääkärissä kysyin tuosta raosta hampaiden välissä. Hän sanoi, että sitä ei pelkästään kosmeettisesta syystä ruveta katkaisemaan, koska katkaisu ei kuulemma ole välttämättä mikään ihan yksinkertainen toimenpide....Siinä tapauksessa jos näyttää, että pysyvät kulmahampaat eivät mahdu kasvamaan, jänne leikataan, jolloin saadaan lisää tilaa.Itse jotenkin toivoisin, että jänne katkaistaisiin, molemmat lapseni ovat tyttöjä ja jotenkin tuntuu, että rako hampaiden välissä ei ainakaan itsetuntoa paramnna... Ei ainakaan minua hammaslääkärin kommentit Madonnasta vakuuttaneet...:O Mennessä näkee siis vasta kuin käy.Olen kuitenkin ymmärtänyt, että tässäkin on vähän kaksi " koulukuntaa" , toiset sanovat, että pelkästään kosmeettisista syistä ei tehdä mitään, ja toiset taas suosittelevat sitä myös tällaisissa tapauksissa. Mene ja tiedä.

Vierailija

Toisella ei ehkä ihan niin kireä kuin esikoisella.Hammaslääkäri (yksityinen) sanoi jo heti kun kyselin (ikää varmaan puolivuotta) että voidaan leikata pois. Kunnallisessa sanoivat ettäitselläni on rako, mikä tosin ei enää kun ikää 30 ja risat

, millään lailla haittaa. Toisaalta moni sitä sanoo niin persoonalliseksikin..no,mutta kyllähän siitä jonkin verran sai kuulla, mutta aina tuli uusia kiusattavia- oli rillipäitä ja ärrävikasia...Itse tosin luonteeltani sellainen että ei pajoa napannut jos joku sanoi pahasti- sanoin pahemmin kaiketi takaisin..Mutta silti olen miettinyt sitä leikkausta. Kyllä se olisi ehkä parempi. Kun sitä oman lapsen kiusaamista tahtoo välttää..Toisaalta tuo on kyllä ihan vain kosmeettinen juttu, eli onko vähän turhamaista- kuuluu osaan tytön suuta..Nyt kuitenkin homma on jäissä sinne kouluikään- silloin kuulemma vasta mietitään kunnolla, kun alkaa nuo maitohampaat lähteä. Ja monesti tosiaan kuulemma itse kaatuvat sen " pois" . Ja saattaa rakokin pienentyä kun tulee kunnon raudat tilalle.ja onhan Madonna tosiaan rakonsa ( =0 ) kanssa hyvin päässyt eteenpäin, pertusta puhumattakaan!Vierailija

Huulijänne aiheuttaa tietääkseni ainakin sen, että etuhampaiden väliin jää rako. Meidän 2-vuotiaan tyttömme yläetuhampaita on aina ollut vaikea pestä ulkopinnoilta, mutta nauratus auttaa :o) Kun tytöllä on oikein hauskaa hampaita pestessä, saan etuhampaatkin kunnolla harjattua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat