Karppaajat! Seuraatteko myös kaloreita? Paljonko päivässä tulee energiaa?

Vierailija


Perustuuko vähähiilarisella laihtuminen siihen, että pysyy kylläisenä vähemmällä energialla? Vai siihen, että energia ei imeydy yhtä hyvin, kun hiilareita tulee vain vähän?

Kommentit (4)

Vierailija

Karppaaminen perustuu varmaankin pitkälti siihen, että kun hiilareita syö vain vähän ja kontorolloidusti, niin pysyy syömishimot kurissa ja ei tule syötyä turhia kaloreita.Toisaalta mä en usko kovin vahvasti kaloriteoriaan, vaan ennemmin siihen, että eri makroravinteet vaikuttaa elimistössä eri tavalla.Kaloriteoriaan uskoen mun laihtumista ei olis ikinä pitänyt tolla energiamäärällä tapahtua, sillä en liiku.

Vierailija

Mutta luulisin niitä tulevan enemmän kuin mitä loufätdieeteillä ollessani jolloin oli vaikea pysyä ruokavaliossa ja vaikea laihtua. Termodynamiikan lakeja vastaan ei tässä toki taistella, mutta olen silti sitä mieltä ettei ihminen ole polttouuni ja kaikki ruoka yhtäläistä polttoainetta. Kalori ei ole kalori, vaan se millaisista makroravinteista kalorit tulevat vaikuttaa siihen miten elimistö niitä käsittelee.Luulen että karppauksen tehokkuuteen vaikuttaa sekä se, että se hillitsee nälkää ja syömishimoja, ikäänkuin parantaa itsekuria, että se että aineenvaihdunta toimii eri tavalla kuin loufätdieetillä.

Vierailija

Jotain n. 1300-1600 vaihtelevasti.Sanoisin, että ainakin osittain (jos ei kokonaan) perustunee siihen, että rasva- ja proteiinipitoiset ateriat pitävät nälkää kunnolla. Riittää, että tosiaan vaan syö ne kolme ateriaa päivässä, kun taas itselläni oli samankokoisilla yläkarppiaterioilla aina jossakin välissä nälkä ja tuli syötyä niitä välipalavoileipiä ja -banaaneja ihan turhaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat