Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

heips!

tulipa sellainen ajatus mieleen ett ois kiva kuulla asumiskokemuksia Oulun lähikunnissa (Haukipudas, Kiiminki, Liminka, Oulunsalo ym. mitä kuntia siinä nyt sit on?!)

Kommentit (8)

ja mitäpä tästä voisi sanoa.Ihan mukava paikka ja lyhyt matka ouluun motaria pitkin;) Asunnot ovat halvempia kuin oulun puolella.Tarhat ovat täynnä, mutta meidän lapset kaksi kappaletta sai silti paikan vaikka olin vasta työnhakija- nyt onneksi jo töissä.Terveyskeskuksessa ruuhkaa ja jonoja mutta silti lapset päässeet samana päivänä lääkärille jos ovat olleet kipeitä.Julkiset liikenneyhteydetkin toimivat ihan hyvin.Paljon metsää ja rauhallista olemista:) Ihmiset ystävällisiä ja monen kanssa tulee tutuksi. Lapsille on paljon harrastusmahdollisuuksia! Suosittelen!Yksi miinus on se että esim MLL ei pysy aina toimittamaan lastenvahteja eikä oulu niitä enää tänne välitä. Meillä ei sukulaisia tmv ja joskus olisi ollut todellinen tarve hoitoavulle (esim työhaastattelun ajaksi) jota ei mistään sitten saanut:(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viime haussa haimme tonttia myös Haukiputaalta (kun emme Kempeleestä saaneet) ja mielestäni oli kyllä niillä Putaan tonteillakin hintaa. Ainakin jos taajama-alueelta läheltä keskustaa tai Kiviniemestä olisi tonttia halunnut. Mutta en tiedä, onhan Kempele kai vähän lähempänä Oulua, joten voi olla että tontitkin vastaavasti maksavat enemmän?

tuli vielä mieleeni että onko esim. Haukiputaalla halvemmat tontit kuin Kempeleessä? Jotenkin itellä semmoinen mielikuva ett Kempele ois semmoinen kaupunkimaisempi kuin Haukipudas ja tiiviimmin asutettu? kommentoikaapa, onko mielikuvani väärä! Onko Kempeleessä minkä verran luontoa? kaikenlaiset mielipiteet ja kokemukset ovat tervetulleita!

Kempeleen valitsisin. Ei vain saatu sieltä tonttia, joten pysytään oululaisina. Kempeleessä on ainakin kauppakeskus Zeppelin ja monet sanoo ettei Ouluun saakka tarvitse nykyään enää lähtä ostoksille ollenkaan kun Zeppelinissä on kaikki mitä tarvitsee. Itse asiassa moni oululainen käy Kempeleessä ostoksilla - siellä kun on kaikki liikkeet saman katon alla. Helppoa jos on lasten kanssa liikkeellä. Ja hyvät kulkuyhteydet Ouluun. Mutta julkisista palveluista en osaa sanoa mitään kun ei ole kokemusta.

Saimme viime keväänä mahdollisuuden ostaa tontin Kempeleestä, ja reilun 1000 neliön tontti olisi maksanut 28 tuhatta euroa (Linnakangas). Mutta saimmekin Oulusta vuokratontin, joten se ei maksanut mitään. :-) Muistaakseni Kellon Kiviniemen uudet tontit maksoi jotain 30-40 tuhatta, niissä oli tarjouskilpailu. Kempeleessä ostajat arvotaan, he saavat järjestysnumeron ja sitä myöten pääsevät valitsemaan oman tonttinsa sitten tontinjakotilaisuudessa. Oulussa tontteja saa (ainakin vielä) vuokrata vähintään kaksilapsiset perheet, hakijoita on satoja. Parhaiten pärjää tonttien läheisyydessä pienessä asunnossa asuva perhe, jossa on kolme lasta. Oulussakin myydään kaupungin tontteja tarjouspyyntöjen avulla, ovat jotain 40-50 tuhatta euroa (500-1000 m2) ainakin viimeksi. Voi olla, että nousevat vielä kun halukkaita on koko ajan enemmän.

Palvelut poikkeaa osittain toisistaan, mutta niissä asuu ihan hirveästi lapsiperheitä. Päiväkodit on yhtä täynnä kuin Oulussakin. Tuskin niistä mitään ihmeellistä sanottavaa on, kaikki on pieniä paikkakuntia lähellä isoa kaupunkia. Ei ihan maalla, ei ihan kaupungissa ja useimmat vanhemmat kulkevat Oulussa töissä.Oulunsalossa asuu sisko ja äiti, on ihan ok paikka. Melkein kuin asuis Oulun lähiössä. Varmaan nuo muutkin.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat