Mitkä näistä vaunuista ostaisit?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on talvivauvalle valmiina 10 v. vanhat yhdistelmävaunut, joissa voi nukuttaa pihalla ja miksei käydä vaunulenkeilläkin. Tarvitsemme toiset rattaat/vaunut koska vanhat eivät mahdu autoon. Ainoat jotka mahtuvat autoomme ovat vertailujemme mukaan Teutonia Mistralit, Teutonia Timmyt, Brio Zenitit tai Hartan Skrater S/X:t. Timmyt olisivat kaikista pienimpään tilaan menevät ja niitä voisi säilyttää lämpimässä varastossa kasattuna. Jotenkin vaan niin toivottoman tylsän näköiset eikä työntösuuntaa voi vaihtaa. Mistralit saisi edullisesti Saksasta ja Hartanit ovat ihanimman näköiset.Löytyisikö mielipiteitä tai muita vaihtoehtoja päätöksen tueksi?

Kommentit (9)

Vierailija

En tiedä miten näppärästi kuomu kääntyy, mutta kuulostaa hyvältä parannukselta.Meillä on vanhanmalliset Timmyt, jotka ovat mainiot. Erityisesti siinä vaiheessa kun lapsi alkoi istumaan rattaissa, pienet mitat ja keveys pääsivät arvoonsa. Rattaat menevät nopeasti ja näppärästi autoon ja ovat kevyet nostella esim. julkisissa. Kun rattaisiin valitsee isot pyörät, niillä pärjää myös lumessa ja hiekkateillä.Aisaan ei saa kovin painavia kasseja ripustaa, joten sikäli en ole kokenut kassin heilumista ongelmaksi. Tosin meillä lapsi ei ole tarvinnut makuuasentoa muutenkaan kantokoppaiän jälkeen. Ilman vaihtumisestakin erilaiset kokemukset: Timmyt ' tuulettuvat' paremmin kuin mallit, joiden kankaat ovat topatut ja kuomun aukko pieni. Meillä oli juuri se ongelma, että yhdistelmät olivat liian lämpöiset kuumaveriselle vauvalle. Timmyihin siirtymisen jälkeen ongelmia ei ole ollut. Silti rattaat on helppo saada lämpimiksi kantokopalla tai lämpöpussilla.Rattaiden suurin miinus on pieni ja hankala tavarakori. Sinne saa ängettyä vain pienen määrän tavaraa ja tavaroiden lastaaminen ja purkaminen on hankalaa. Jos tavarakorin painorajan ylittää, kori venähtää kivasti (nimim. kokemusta on ;-) Sama miinus on monissa muissakin kevyissä kuomurattaissa: pieneen mittoihin ei saa ympättyä kaikkia hyviä ominaisuuksia. Mutta muuten olen ollut niin tyytyväinen, etten vaihtaisi pois.

Vierailija

Meillä on -05 mistralit, ostettiin kevätvauvalle. Kuten joku jo mainitsikin, ovat erittäin hyvin muunneltavissa. Poika on nyt 7kk ja pehmeästä kopasta on otettu pohjalevy, päätyjutska ja kantohihnat pois, joten käytössä on pehmeä pussi (en ole laittanut vielä sitä jalkapussiosaa, vaan käytän kopan kantta), jossa poika istuu turvavöissä ikäänkuin rattaissa, mutta kansi on päällä niinkuin vaunuissa. Tosi näppärää. Se turvakaarijuttu otetaan varmaan sitten keväällä käyttöön, jos ei aiemmin tarvetta ilmene.Rullaa hyvin ja ovat tilavan oloiset. Näppärät säädöt ja tosi helpot ja siistit pistää kasaan ja pystyttää, jos liikkuu esim. autolla paljon. Tällä kokemuksella ostaisin kyllä samat vaunut.

Vierailija

Olen ollut tyytyväinen.Sirot,lapsella on hyvin nukkumistilaa,näppärät ja

helpot kasata.Halusin yhdet kunnon rattaat ympärivuotiseen käyttöön.

En keksi mitään negatiivista :)

Vierailija

jotka ovat kyllä tosi hyvät. Pehmeä kantokassikin oli tammivauvalla käytössä 3 talvea! Ensin siis kantokassina ja sitten lämpöpussina.

Timmyistä on tällä palstalla vastikään ollut juttua, että jollain kuomukikalla saisi työntösuunnan vaihdettua v. 2005 malleissa. Kannattanee laittaa hakusanaksi Timmy? Timmyt ovat varmasti noista kaikkein pitkäikäisimmät, mutta ei tosiaan niistä Mistraleistakaan ole mitään huonoa sanottavaa. Lennossa vaihdettava työntösuunta on tosi hyvä: ikinä ei vauvalle tuule/sada/paista silmiin.

Vierailija

Meillä jo toiset Skaterit käytössä. Pehmeällä/kovalla kantokopallahan niistä saa myös yhdistelmät, maksaa ekstraa 100 euroa.Vierailija

Meillä on vuoden vanhat Skaterit käytössä ja olen edelleenkin aivan raastunut niihin! Ne on tilavat, kätevät liikutela ja ah niin hienon nköiset! Kokemusta on aika monista vaunuista ja nämä on meidän perheen parhaat rattaat. Pojalla oli vauvana niissä talvimakuupussi ja kantokassia en ole koskaan kaivannut. Nukkuu vaunuissa päiväunet ja talvipussi on edelleen jokapäiväisessä käytössä unipussina. Kankaat on pysynyt tosi hyvänä ja muutenkin tuntuu tosi kestäviltä vaunuilta. Kaverin yhtä vanhat teutoniat on jo vähän haalistuneet ja kulahtaneen näköiset.

Vierailija

ja mitkään muut ei takuulla liiku yhtä ketterästi esim. marketeissa hyllyjen välissä:-) ainakaan mun kokemuksen mukaan.Muutenkin tosi kivat vaunut, kun eivät ole sellaiset jättihyökkäysvaunut kuin esim. jotkut emmaljungat. Mutta kaikki sun mainitsemasihan olivat kyllä pieniä nekin. Meillä ei ole vielä ratasosaa käytetty, vaan tytöllä 5kk kova koppa, mutta kohta tarkoituksena siirtyä rattaisiin. Ihanat ovat, ja se kääntyvä etupyörä on todella plussaa. Tilattiin pingpong-onlinesta, ja saatiin valita kuosi itse sekä säästettiin 300 euroa verrattuna suomalaisen jälleenmyyjän hintoihin. En keksi huonoa sanottavaa, muuta kuin sen että sadesuoja kannattaa ostaa erikseen, se näiden mukana tuleva ei ole hääppöinen.

Vierailija

Syysvauvalle ostin, koko talvi ulkoiltiin ja nukuttiin ulkona päivisin joka säällä. Isot ja leveät pyörät loistavat. pehmeäkantokoppa+jalkasuoja =lämmin (mittarin mukaan vaunuissa 20 asteen pakkasella 10 astetta pakkasta kantokoppa + jalkasuoja + sadesuoja tuulta varten). Kestävät, pestävät, muuntautuvat; mitään huonoa en ole keksinyt.

Vierailija

Eli meillä oli ensin Timmyt, joiden hyviä puolia on mm. se että menevät pieneen tilaan kasattuina. Miinusta näissä on se että makuuosassa ei ole päädyssä mitään " päänsuojaa" joten jos pidät esim. hoitokassia, tms.. vaunun aisassa kiinni voi se helposti osua lasta päähän kun välissä ei ole kuin kuomun kangas. Samoin kesällä ovat kuumat sillä kuomussa ei ole minkäänlaisia tuuletusaukkoja.Nyt käytössä ovat Mistralit, nämä vievät enemmän tilaa kasattuina, lennossa vaihtuva työntösuunta on kiva lisä, kuomussa kunnon tuuletusaukko (vm. 2004). Näissä on myös kunnon päänsuoja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat