Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Tiedän, että kuuluu nimet-palstalle, mutta en jaksa rekisteröityä, vaan kysyn täältä.Meidän esikoispoikamme on siis Emil ja hänen pikkuveljelleen pitäisi keksiä nimi. Ollaan ajateltu nimeä Luukas, Lukas tai Lucas. Mikä noista olisi paras, kun sukunimi on ruotsinkielinen, vaikka meidän perhe onkin ihan suomenkielinen? Toi Luukas ei sovi musta Emilin kanssa niin hyvin kuin Lukas tai Lucas, mutta toi c-kirjain tuntuu jotenkin liioittelulta. Ja Lukas taas jotenkin töksähtävältä. Sanooko kukaan Lukas-nimeä lukas vai sanotaanko se aina luukas. Itse en edes tiedä, miten haluaisin sen sanoa. Luka nimestä tykkään, mutta se on liian " lähiöprinssimäinen" , niin kuin näillä palstoilla jostain nimistä sanotaan.Mielipiteitä tai muita nimiehdotuksia otetaan vastaan!

Sivut

Kommentit (55)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esikoisen kohdalla olette tehneet valinnan lyhyestä nimestä; Emil lausutaan E-mil. Joten kyllä Lukaskin olisi Lu-kas.Hevosia tai ei, jokaikisestä nimestä löytyy aina joku väännös tai käännös, tai kaima jostain kylähullusta. Sitä ei pidä miettiä.Oma tuntumani on että Lukaksia, Lukia (=Luka) ja Luukaksia taitaa olla aika paljon pinnalla juuri nyt. Ja jos oikein väännetään niin onhan se Luukaskin aika luukasa... Eli aina väännetään :)Ps. Ehdottiko joku jo Tomas:ia?

Noa, Nooa, Noah, Noak.

Lyhyitä nimiä lisäksi:

Rene

Nemo

Luka

Kaikki sopii Emilin seuraksi ja sit muutama pidempi nimi joka myös sopii Emilin seuraksi:

Jonathan

Elmer(i)

Evert

Sebastian

MatiasMun ehdoton suosikki oli Nemo Elmeri kun toinen poikamme syntyi, mutta se ei kelvannut miehelleni.

Kyllähän Emil ruotsinkielessäkin lausutaan eemil mutta kun kerta suomalaisia suomenkielisiä ollaan niin miksei Eemil käy. Sama juttu kun suomalaiset antaisivat nimeksi Johan eikä Juhani.

miksi ihmeessä lasten nimien täytyy " sointua" jotenkin toisiisnsa? sekin kun on niin katsojan tai kuulijan omasta päästä kiinni. Kyllähän minkä tahansa nimen voi laittaa minkä tahansa nimen kaveriksi!! Ei ymmärrä nyt oikein tätä " nimen kaveriksi" ideaa...T. Myös Emilin äiti (jonka isoveljen nimeä ei löydy listasta)

Ja nimen pitäisi tosiaan olla lyhyt (mielellään 2 tavuinen), koska sukunimi on pitkähkö.Aatos: tulee mieleen jouluaatto

Amos: tykkään, mutta ei meidän lapselle

Vilhelm: ei istu meille

Elias: ei kiva

Aaron: tykkään, mutta jotenkin liian pitkä ja toi R-kirjain

aatu: ei

Armas: ei

Daniel: liian pitkä ja liian ruotsalainen

Julius: ei meidän makuun

Matias: kiva, muttei sovi mun mielestä Emiliin

Tuomas: sama juttu kuin edelläKiitos, että jaksatte ehdottaa. Lukas on kyllä ainoa meille sopiva, mutta siinä häiritsee se lausuminen (kahdella vai yhdellä U:lla) ja se, että on se hevosen nimi...T:AP

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat