Paljonko voin vaatia elatusmaksuja mieheltä jos miehen bruttotulot +-3000euroa

Vierailija

ja lapsia kaksi, mun omat tulot n. 500 eur + vajaa 200 eur asumistukea eivätkä lapset oleskele isänsä luona. Niin ja mun töihinmeno tällähetkellä mahdotonta, kun joku kuitenkin sitäkin keksii ehdottaa.

Kommentit (8)

Vierailija

niin käy puhumassa sosiaalikeskuksessa.Minusta olisi hyvä kun lapsia varten olisi oma tili, jonne molemmat tarpeen ja kykynsä mukaan laittaa rahaa - ja myös käyttää. Ja sitten taas se elatustuki olisi vain se asumiseen ja ruokaan tarvittava osuus. Olisiko se sinun osuus 1/3 ja lasten osuus 2/3, josta isä maksaisi 1/2 = 1/3 kokonaisasumiskustannuksista ja ruokaan ehkä isän osuus 100-150¿/lapsi.Paljonko taas olisi tuo lasten muihin menoihin kerättävä raha, niin ne pitäisi kartoittaa: vakuutukset, harrastukset, harrastusvälineet, vaatteet jne. Niitä sitten maksaisitte kykyjenne mukaan - sinä ilmeisestikään et paljoa pysty maksamaan.

Vierailija

Jopa liikuntarajoitteiset, kuurot ja sokeat äidit ja isät ovat pystyneet hakeutumaan töihin, joten älä viitsi valittaa töihin menoa mahdottomaksi!Sitten niihin vaatimuksiisi:

Ainahan voi vaatia. Se on sitten eri asia mitä saa. Fiksuinta on ottaa ukkoon yhteyttä ja sopia asia ensin kahden kesken ja tehdä sitten sopimus kirjallisena. Elatussopimusta ei välttämättä edes tarvitse tehdä jos pääsette maksusopimukseen keskenänne sovussa.

Parempi pysyä kohtuudessa nissä summissa. Näin exäsi osallistuu mahdollisesti helpommin esim vaate- kenkä- ym. lahjaostoksiin.

Vierailija

eli lapsen lasketaan kuluttavan n. 400 euroa kuukaudessa, josta vähennetään lapsilisä ja loppu jaetaan tulojen suhteessa ->400 - 136 (lapsilisään tulee yksinhuoltajalisä) = 264jos tulot yhtäsuuret niin elatustuki on 132 EUR/kk

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat