Voiko imettävä äiti syödä mielialalääkkeitä?

Vierailija

Minulle lääkäri sanoi että joko lopetat imetyksen ja aloitat lääkityksen tai et aloita lääkitystä ollenkaan. onko kellään kokemusta mielialalääkkeden syönnistä imetysaikana?

itselläni on lievä masennus jota mielestäni pitäisi hoitaa mutta mitä teen kun lääkäri sanoi noin?Auttakaa!! Kiitos etukäteen

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

ja unohtaa lääkityksen, sillä itselleni on tärkeää päästä edes jonkinlaiseen kuntoon synnytyksen jälkeen siis painon suhteen. ja imettämällä olen saanut edellisistenkin raskauksien jälkeen kaikki kilot pois. se riippuu tietysti itsestä mitä pitää tärkeänä, mutta vaikka kuulostaa kovin pinnalliselta, tunnen itseni paljon virkeämmäksi ja muutenki henkisesti jaksavammaksi kun ei kropassa lillu sitä 10 kg ylimäärästä, ei ne liikakilot ainakaan helpota masennusta...näin mulla, mites teillä?

Vierailija

ajatelleeksi että imetys saattaa pahentaa masennusta?. Hormonitoiminta palaa nopeammin ennalleen kun lopetat sen. Mulla ei hermot kestäny imettämistä tän takia, ja siks olen viimesten kanssa ollu pelkästään pulloruokinnassa, ja on ollu ihan toista palautua omaksi itsekseen kolmessa kuukaudessa, kun elää sellasessa olotilassa että ei ole oikeen oma itsensä. Kaikki lääkkeet menee maidon mukana enemmän tai vähemmän lapseen, ja niitä ei pystytä tutkimaan, kun kaikki lääkekokeet tehdään n 25 hyväkuntosilla miehillä, eihän kukaan riskeeraa oman lapsensa terveyttä?

Vierailija

Masennuslääkkeet

Trisyklisiä masennuslääkkeitä käytettäessä imettämistä ei välttämättä tarvitse keskeyttää. Imeväisellä elimistön lääkeainepitoisuudet ovat äidinmaidosta saadun lääkeannoksen pohjalta niin pieniä, ettei niitä yleensä pystytä mittaamaan. Doksepiini saattaa kuitenkin olla poikkeus, sillä sen päämetaboliitin, desmetyylidoksepiinin, on kuvattu kumuloituneen äidinmaitoon ja imeväiseen (9) (taulukko 2).Terveillä, täysiaikaisilla vauvoilla ei ole yleensä odotettavissa erityisiä ongelmia, mikäli he saavat serotoniiniselektiivisiä masennuslääkkeitä käyttävien äitien maitoa (8). Tosin fluoksetiini voi pitkän puoliintumisaikansa vuoksi teoriassa kumuloitua äidinmaitoon. Esimerkiksi sitalopraamia saavien imettävien äitien vauvojen elimistön sitalopraamipitoisuudet ovat olleet 2¿5 %:n luokkaa äidin pitoisuuksista. Myös sekä sertraliinin että paroksetiinin pitoisuudet on imeväisillä todettu erittäin pieniksi. Kuitenkin äidin sertraliinihoidon äkillisen lopettamisen yhteydessä on imeväisellä kuvattu vieroitusoireita. Mirtatsapiini erittyy äidinmaitoon vain pieninä pitoisuuksina, mutta venlafaksiinia imetysaikana käyttävien äitien lapset voivat enimmillään saada lähes 10 % äidin käyttämästä annoksesta.

Eli esim Cipramil ja vastaavat, Triptyl, Zoloft artikkelin perusteella käy.

Vierailija

Minä söin raskauden aikana seronil nimistä masennuslääkettä ja synnytyksen jälkeen se vaihdettiin imetyksen ajaksi Zoloftiin. Kahden raskauden ja imetyksen aikana toimittu samoin ja mitään vaikutuksia vaivoihin ei ole ilmennyt. Minulla raskaus ja imetysaika aiheuttivat masennusta ja mielestäni on parempi hoitaa se pois lääkkeillä kuin olla päivästä toiseen toimintakyvytön koko vauva-ajan, jolloin lapsi tarvitsisi eniten läheistä hoivaamista.

Vierailija

mielestäni asia on henk.kohtanen, enkä muutenkaan halua niiden " murehtivan" vointiani. enkä edes ystävilleni halua sanoa, sillä vielähän on paljon niitä ihmisiä (valitettavasti) jotka ajattelee, et jos syö mieliala lääkkeitä, on hullu!!enkä halua leimautua. tärkeintä on kuitenkin että tulen itse kuntoon. itsekkin mietin sitä painon nousua, onko kellään paino noussut yhtäkkisesti mieliala lääkkeiden syönnin alittamisen jälkeen?

Vierailija

ja sen saa aloittaa heti synnytyksen jälkeen uudestaan jos tarvii eikä pitäisi vaikuttaa vauvaan vaikka imeytyykin ämaitoon. parempi on hoitaa se masennus pois ettei se pääse paheneen mulla kerkes jo mennä keski vaikeaksi masennukseksi ennen kuin menin lääkäriin..

Vierailija

Lääkäri määräsi minulle Cipramiliä, joka ei enää kuulu korvattavien lääkkeiden piiriin, eikä sitä ollut apteekissa. Apteekki vaihtoi lääkkeen Sepram-merkkiseen. Hain netistä Sepramista tietoa ja siellä sanottiin, ettei käyttöä suositella imetyksen aikana, ellei se oli välttämätöntä äidin terveyden kannalta.. (Sama koski Cipramiliä)Minkä riskin otan, jos lääkkeitä kuitenkin syön? Mitä siitä pahimmallaan voi vauvalleni tulla? Mietityttää vaan, että onko tämän synnytyksen jälkeisen masennuksen hoito tärkeämpi kuin vauvani terveys.Entäpä jos vauva lopettaa rintaruokailun lääkekuurin aikana, tuleeko hänelle vieroitusoireita?

Vierailija

esim synnytyksen jälkeisestä masennuksesta vanhemmille/sukulaisille tai ystäville?Toinen juttu, tuleeko muille lääkkeistä jatkuva nälkä? Nouseeko painokin vielä?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat