Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

kertokaa mulle keinohedelmöityksestä, kun en tajua yhtä juttua...

Vierailija

Tuossa keskusteluohjelmassa jotkut vetoavat koko ajan siihen, että keinohedelmöitys pitäisi sallia vaan parin omilla sukusoluilla. Mutta eikös sen takia juuri haluta keinohedelmöitys, kun omat sukusolut eivät toimi? Mitä hyötyä niistä omista viallisista soluista sitten on?

Kommentit (13)

Vierailija

esimerkkejä:- ongelma: miehellä liian vähän siittiöitä hedelmöitykseen normaalisti. koska normaaleja siittiöitä silti on, ivf (koeputkihedelmöitys) tai icsi tehdään omilla siittiöillä ja munasoluilla- ongelma: naisella on pco, munasolut eivät kehity ilman apua, eikä ovulaatiota tapahdu. hormonihoidolla saadaan munasoluja kerättyä silti tarpeeksi, ja tehdään ivf parin omilla soluilla.- ongelma: naisella on munanjohtimet tukkiutuneet kohdunulkoisten raskauksien tai endometrioosin takia. soluissa ei siis mitään vikaa, ne eivät vaan pääse perille.

tehdään ivf parin omilla terveillä soluilla.

Vierailija

Kyllä se vain on tulos tai ulos periaate joka jyllää. Eli ei niitä rajattomasti tehdä vakka kuinka menis taas jonon hännille. tällähetkellä yleisesti 3 hoitokierrosta ( tuoresiirrot + paissit ) ja piste. .

Vierailija
Tempakka:

[quote]


että ihmiset eivät tajua luovutettujen sukusolujen mahdollisuutta kunnolla. Käydään tuskallisia ja pitkiä prosesseja läpi, vaikka koko ongelma voisi ratketa hyvin helposti esim. luovutetuilla siittiöillä.

::: Ongelma ratkeaa helposti jäämällä lapsettomaksi tai adoption kutta.Vierailija

tehdään luovutetuilla sukusoluilla, voidaan käyttää luovutettuja siittiöitä, joilla hedelmöitetään naisen oma munasolu, tai voidaan käyttää luovutettuja munasoluja, jotka hedelmöitetään miehen omilla siittiöillä. Hedelmöityshoitoja voidaan tehdä myös kokonaan luovutetuilla alkioilla tai sitten ihan pariskunnan omilla sukusoluilla.

Vierailija

mistä olet edes saanut päähäsi, että väkisin yritettäisiin omilla soluilla?ainakin yksityisellä on kuulemma periaatteena vaan 3 ivf/icsi hoitoa omilla soluilla, jatkoksi sitten harkitaan luovutettuja.ja sitten on nämä periaatekysymykset. itse en olisi halunnut luovutettuja sukusoluja, siinä meni meidän raja. jos emme olisi niillä ivf-hoidoilla onnistuneet omilla soluilla olisimme adoptoineet.

onneksi onnistui ensimmäinen ivf.paljon olen tuolla lapsettomuuspuolella aikoinani pyörinyt, eikä kuvailemiasi tapauksia ole löytynyt...

Vierailija

että ihmiset eivät tajua luovutettujen sukusolujen mahdollisuutta kunnolla. Käydään tuskallisia ja pitkiä prosesseja läpi, vaikka koko ongelma voisi ratketa hyvin helposti esim. luovutetuilla siittiöillä.Mutta on tosiaan monia keinoja, miten voidaan lapsi saada alulle, vaikka miehellä olisi hyvin vähän toimivia siittiöitä jne.

Vierailija

rankkoja hoitoja vain siksi, että mies haluaa lapsen olevan nimenomaan myös biologisesti hänen. Ja näissä perheissä ongelma on miehen siittiöissä, joita kuitenkin on sen verran, että voidaan mikrohedelmöityksiä yms. tehdä. Kuitenkaan hedelmöitynyt munasolu ei tarkoita sitä, että raskaus 100% varmasti alkaa (kuten varmaan tiedät) ja julkisella puolella tehdään aina vain hyvin rajallinen yritysmäärä/vuosi ja taas joutuvat odottelemaan seuraavaa vuotta, jos raskaus ei alkanut.Näissä tuntemissani perheissä nainen olisi ollut jo aikaa sitten valmis luovutettujen sukusolujen käyttöön, mutta asiasta ei ole päästy yhteisymmärrykseen miehen kanssa.

Vierailija

siis, keinohedelmöitys voidaan tehdä (ja yleensä tehdäänkin) parin omilla sukusoluilla. esim. koeputkihedelmöityksessä otetaan naisesta munasolu ja laitetaan lasilevylle labrassa, siihen sitten lisätään siittiöitä ja odotetaan että hedelmöittyminen tapahtuu. jos solu sitten vielä jakautuu niin se voidaan parin päivän päästä siirtää kohtuu.mikrohedelmöityksessä munasoluun viedään yksi valittu siittiö (esim. jos siittiöitä on vain muutamia tai ne liikkuvat huonosti).Uusimmat

Suosituimmat