Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko lapsen saaminen perusoikeus? Minusta ei.

Vierailija

Minusta perusoikeuksia on esim. ruoka ja asunto. Seksi tai lapsen saaminen ei ole. Siksipä valtion ei pitäisi niitä tukea esim. lapsettomuushoidoilla tai prostituution laillistamisella.Lapsettomuushoidot pitäisi kieltää kaikilta TAI sitten sallia ne kaikille. Lapsensaaminen on kaikille yhtäläinen oikeus tai oikeudettomuus. Sukupuoli tietenkin tuo omat rajoituksensa, ei miehille voi mitenkään lasta taata, vaikka tuo yksi pöllö sovinisti sitä telkassa vaatikin...

Sivut

Kommentit (29)

Vierailija

Lapsettomuudesta voi syntyä psyykkisiä ongelmia, eli sairauksia, mutta lapsettomuus ei todellakaan ole sairaus. Lapsettomuus voi myös johtua sairaudesta, lapsettomuus itsessään ei ole sairaus.Vierailija:

Lainaus:


Eihän mielenterveysongelmatkaan välttämättä tapa. Miksi siis hoidamme niitä?Itse olin lapseton pitkään, kunnes sain ihan luomusti lapseni. Oma lapsettomuusjaksoni todellakin herätti silmäni sille tuskalle, jota lapseton kärsii. Se lyö leimansa kaikkeen lopulta. Ja monille aiheuttaa masennustakin... Minusta ap olet suppea. Länsimaissa meillä on mahdollisuus tarjota ihmiselle kokonaisvaltaista tukea elämässään. Ja lapsettomuus on vaikea asia, jossa pystymme onneksi tukemaan!

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Pitää opetella näkemään harmaan eri sävyjä. Meillä ei isompi saa pomppia sängyllä, jos pienempikin on siinä, mutta yksinään saa. Jne..Aika naivi esimerkki, mutta rajojahan vedetään myös esim. aborttiin, tietyllä viikolla vielä saa, sitten ei. Tuolla ap:n periaatteella joko abortti kiellettäisiin kokonaan tai sitten sen saa kuka vaan ja milloin vaan.
Miksi lapsettomuus on niin iso asia, että se vaatii hoitoja?Olen samaa mieltä ap:n kanssa.

Vierailija

sen, ettei edes hoidoilla voisi lasta saada. Siksi siis ei myöskään halua toisille lapsettomille suoda sitä mahdollisuutta.Ja ap: Miksi roikut tällä palstalla, jos sinulle lapsiasiat ei ole tärkeitä/mielessä? Jos oikeasti ajattelet ja toivot lasta, niin suo se myös muille!

Vierailija

Nyt ap, olet kaivamassa itsellesi isoa monttua.. Odotahan kun lapsettomuudesta kärsivät löytävät sinun ketjusi.. Että onnea vain mielipiteesi puolustamisyritystesi kanssa.

Vierailija

Mielestäni paremminkin lapsen perusoikeus olisi syntyä täysijärkisille ja kypsille vanhemmille. Ja tuolla ei ole mitään tekemistä hedelmällisyyden kanssa.Selvästikin ap kannattaa luonnonvalintaa. Mites sellainen, että luonnossa huonot synnyttäjät (kuten itsekin sektioon kesken kaiken vietynä) kuuluukin kuolla synnytyksessä? Ja älä unohda niitä, jotka laiminlyövät lapsiaan tai eivät pysty lapsiaan elättämään ilman yhteiskunnan apu... Ei kun annetaan kuolla pois vaan. Huonot geenit!Länsimainen yhteiskunta sotii jossain määrin luonnonvalintaa vastaan. Olisiko oikein, että samaan aikaan ruokitaan " luonnossa elinkelvottomia yksilöitä" , mutta sitten taas evätään hedelmällisyys toisilta luonnon vastaisena?

Vierailija

hoitamaan ja kasvattamaan? Mikä instanssi määrittelee sen, kenellä tätä oikeutta ei olisi ja kenellä olisi? Pakkoaborttiinko ne ihmiset, joilla ei olisi lupa lisääntyä? Ap, ajatuksesi on enemmän kuin keskeneräinen.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


LAPSETTOMUUS AIHEUTTAA MASENNUSTA, masennus voi sinun mielestäsi aiheuttaa kuoleman.

eli miksi helvetissä ei masennuksen syytä tarvitsisi hoitaa?

endometrioosi on erittäin kivulias sairaus, kuten reumakin. endo paranee lähes kaikilla raskauden myötä.

miksi tätä sairautta ei saisi hoitaa?

ja niin, mitä vittua teet vauvapalstalla?

ja muuten, hanki vähän tietoa hedelmöityshoidoista, saattaisit sivistyä! kirjoituksestasi huomaa, ettet tiedä asiasta yhtään mitään!

onkohan muuten myös terolutit sinun kiellettyjen listalla?

jos et tiedä mitä ne edes ovat, niin mene mielipiteittesi kanssa sivistymään, jooko? ja hommaa aivot.
Voisin sanoa sinulle, että hanki sivistystä.Endometrioosiin auttaa myös laser tai hormonihoito. Kerroin, jo miksi Vauva-palstoilla roikun; haaveilen omasta lapsesta. Minusta myös Terolutit ovat lapsettomuushoitoa, oman logiikkani mukaan kieltäisin nekin tai sitten vaihtoehtoisesti sallisin.ap.En ole lesbo, vaikka joku niin arveli.

Vierailija

Yritimme 10 vuotta lasta. Lääketiede ei löytänyt mitään vikaa lapsettomuuteemme - lasta ei vain tullut. Saimme lapsettomuushoitoa julkiselta terveydenhuollolta, ja lapsen useiden hoitojaksojen jälkeen.Minusta on raflaavaa yleensä puhua jostain perusoikeuksista, koska jokainen voi itse määrittää perusoikeuksiksi ne asiat joita pitää itse tärkeänä, ja jättää listalta ne asiat pois, jotka eivät syystä tai toisesta osu omalle kohdalle. Olen varma, että jos itse kukin tekisi listan asioista, joita pitää perusoikeuksina, ja miettisi sitten yksitellen miten suhtautui asioihin 10 vuotta aiemmin huomaa, että asiat joita pidämme itsestäänselvinä perusoikeuksina, eivät välttämättä sitä ole.Jos unohdetaan moraaliset, oikeudenmukaiset, eettiset, ym. pehmeät arvot, niin lapsettomuushoidot ovat yhteiskunnalle hyvä sijoitus.Lapsettomuushoitoja voisi pitää riskisijoituksena: jos yksi hoito maksaa esim. 100 000 euroa, ja jos puolet hoidoista onnistuvat, ja jos keskimääräinen veronmaksaja maksaa 35 vuoden työrupeaman aikana 400 000 euroa veroja, niin tilastollisesti yksi hoito tuottaa 200 000 euroa voittoa (yhteen onnistumiseen tarvitaan tässä esimerkissä 200 000 euron sijoitus). Luvut eivät ole eksaktia tiedettä, mutta yhteiskunnan kannattaa satsata lapsettomuushoitoihin. Samalla logiikalla yhteiskunnan kannattaisi kasvattaa lapsilisiä ja äitiyspäivärahoja.Jos palataan alkuperäiseen kysymykseen onko lapsen saaminen perusoikeus, niin jos se ei ole niin mikä sitten on perusoikeus?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Selvästikin ap kannattaa luonnonvalintaa. Mites sellainen, että luonnossa huonot synnyttäjät (kuten itsekin sektioon kesken kaiken vietynä) kuuluukin kuolla synnytyksessä? Ja älä unohda niitä, jotka laiminlyövät lapsiaan tai eivät pysty lapsiaan elättämään ilman yhteiskunnan apu... Ei kun annetaan kuolla pois vaan. Huonot geenit!


Lähinnä haluan kyseenalaistaa todellakin sen, että miksi lapsettomuutta pidetään perusoikeutena? Johan on nähty, kuinka kauhean vaikeaa on rajata osa hoitojen ulkopuolelle. Minusta olisi loogisinta päättää, että lapsettomia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Lapsettomuuteen ei kuole, joten sitä ei tarvitse hoitaa.Itse todellakin tulen todennäköisesti aina olemaan lapseton, vaikka joku vieläkään sitä usko.ap.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat