Vierailija

Minusta perusoikeuksia on esim. ruoka ja asunto. Seksi tai lapsen saaminen ei ole. Siksipä valtion ei pitäisi niitä tukea esim. lapsettomuushoidoilla tai prostituution laillistamisella.Lapsettomuushoidot pitäisi kieltää kaikilta TAI sitten sallia ne kaikille. Lapsensaaminen on kaikille yhtäläinen oikeus tai oikeudettomuus. Sukupuoli tietenkin tuo omat rajoituksensa, ei miehille voi mitenkään lasta taata, vaikka tuo yksi pöllö sovinisti sitä telkassa vaatikin...

Sivut

Kommentit (29)

Lapsettomuudesta voi syntyä psyykkisiä ongelmia, eli sairauksia, mutta lapsettomuus ei todellakaan ole sairaus. Lapsettomuus voi myös johtua sairaudesta, lapsettomuus itsessään ei ole sairaus.Vierailija:

Lainaus:


Eihän mielenterveysongelmatkaan välttämättä tapa. Miksi siis hoidamme niitä?Itse olin lapseton pitkään, kunnes sain ihan luomusti lapseni. Oma lapsettomuusjaksoni todellakin herätti silmäni sille tuskalle, jota lapseton kärsii. Se lyö leimansa kaikkeen lopulta. Ja monille aiheuttaa masennustakin... Minusta ap olet suppea. Länsimaissa meillä on mahdollisuus tarjota ihmiselle kokonaisvaltaista tukea elämässään. Ja lapsettomuus on vaikea asia, jossa pystymme onneksi tukemaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Pitää opetella näkemään harmaan eri sävyjä. Meillä ei isompi saa pomppia sängyllä, jos pienempikin on siinä, mutta yksinään saa. Jne..Aika naivi esimerkki, mutta rajojahan vedetään myös esim. aborttiin, tietyllä viikolla vielä saa, sitten ei. Tuolla ap:n periaatteella joko abortti kiellettäisiin kokonaan tai sitten sen saa kuka vaan ja milloin vaan.
Miksi lapsettomuus on niin iso asia, että se vaatii hoitoja?Olen samaa mieltä ap:n kanssa.

sen, ettei edes hoidoilla voisi lasta saada. Siksi siis ei myöskään halua toisille lapsettomille suoda sitä mahdollisuutta.Ja ap: Miksi roikut tällä palstalla, jos sinulle lapsiasiat ei ole tärkeitä/mielessä? Jos oikeasti ajattelet ja toivot lasta, niin suo se myös muille!

Nyt ap, olet kaivamassa itsellesi isoa monttua.. Odotahan kun lapsettomuudesta kärsivät löytävät sinun ketjusi.. Että onnea vain mielipiteesi puolustamisyritystesi kanssa.

Mielestäni paremminkin lapsen perusoikeus olisi syntyä täysijärkisille ja kypsille vanhemmille. Ja tuolla ei ole mitään tekemistä hedelmällisyyden kanssa.Selvästikin ap kannattaa luonnonvalintaa. Mites sellainen, että luonnossa huonot synnyttäjät (kuten itsekin sektioon kesken kaiken vietynä) kuuluukin kuolla synnytyksessä? Ja älä unohda niitä, jotka laiminlyövät lapsiaan tai eivät pysty lapsiaan elättämään ilman yhteiskunnan apu... Ei kun annetaan kuolla pois vaan. Huonot geenit!Länsimainen yhteiskunta sotii jossain määrin luonnonvalintaa vastaan. Olisiko oikein, että samaan aikaan ruokitaan " luonnossa elinkelvottomia yksilöitä" , mutta sitten taas evätään hedelmällisyys toisilta luonnon vastaisena?

hoitamaan ja kasvattamaan? Mikä instanssi määrittelee sen, kenellä tätä oikeutta ei olisi ja kenellä olisi? Pakkoaborttiinko ne ihmiset, joilla ei olisi lupa lisääntyä? Ap, ajatuksesi on enemmän kuin keskeneräinen.

Vierailija:

Lainaus:


LAPSETTOMUUS AIHEUTTAA MASENNUSTA, masennus voi sinun mielestäsi aiheuttaa kuoleman.

eli miksi helvetissä ei masennuksen syytä tarvitsisi hoitaa?

endometrioosi on erittäin kivulias sairaus, kuten reumakin. endo paranee lähes kaikilla raskauden myötä.

miksi tätä sairautta ei saisi hoitaa?

ja niin, mitä vittua teet vauvapalstalla?

ja muuten, hanki vähän tietoa hedelmöityshoidoista, saattaisit sivistyä! kirjoituksestasi huomaa, ettet tiedä asiasta yhtään mitään!

onkohan muuten myös terolutit sinun kiellettyjen listalla?

jos et tiedä mitä ne edes ovat, niin mene mielipiteittesi kanssa sivistymään, jooko? ja hommaa aivot.
Voisin sanoa sinulle, että hanki sivistystä.Endometrioosiin auttaa myös laser tai hormonihoito. Kerroin, jo miksi Vauva-palstoilla roikun; haaveilen omasta lapsesta. Minusta myös Terolutit ovat lapsettomuushoitoa, oman logiikkani mukaan kieltäisin nekin tai sitten vaihtoehtoisesti sallisin.ap.En ole lesbo, vaikka joku niin arveli.

Yritimme 10 vuotta lasta. Lääketiede ei löytänyt mitään vikaa lapsettomuuteemme - lasta ei vain tullut. Saimme lapsettomuushoitoa julkiselta terveydenhuollolta, ja lapsen useiden hoitojaksojen jälkeen.Minusta on raflaavaa yleensä puhua jostain perusoikeuksista, koska jokainen voi itse määrittää perusoikeuksiksi ne asiat joita pitää itse tärkeänä, ja jättää listalta ne asiat pois, jotka eivät syystä tai toisesta osu omalle kohdalle. Olen varma, että jos itse kukin tekisi listan asioista, joita pitää perusoikeuksina, ja miettisi sitten yksitellen miten suhtautui asioihin 10 vuotta aiemmin huomaa, että asiat joita pidämme itsestäänselvinä perusoikeuksina, eivät välttämättä sitä ole.Jos unohdetaan moraaliset, oikeudenmukaiset, eettiset, ym. pehmeät arvot, niin lapsettomuushoidot ovat yhteiskunnalle hyvä sijoitus.Lapsettomuushoitoja voisi pitää riskisijoituksena: jos yksi hoito maksaa esim. 100 000 euroa, ja jos puolet hoidoista onnistuvat, ja jos keskimääräinen veronmaksaja maksaa 35 vuoden työrupeaman aikana 400 000 euroa veroja, niin tilastollisesti yksi hoito tuottaa 200 000 euroa voittoa (yhteen onnistumiseen tarvitaan tässä esimerkissä 200 000 euron sijoitus). Luvut eivät ole eksaktia tiedettä, mutta yhteiskunnan kannattaa satsata lapsettomuushoitoihin. Samalla logiikalla yhteiskunnan kannattaisi kasvattaa lapsilisiä ja äitiyspäivärahoja.Jos palataan alkuperäiseen kysymykseen onko lapsen saaminen perusoikeus, niin jos se ei ole niin mikä sitten on perusoikeus?

Vierailija:

Lainaus:


Selvästikin ap kannattaa luonnonvalintaa. Mites sellainen, että luonnossa huonot synnyttäjät (kuten itsekin sektioon kesken kaiken vietynä) kuuluukin kuolla synnytyksessä? Ja älä unohda niitä, jotka laiminlyövät lapsiaan tai eivät pysty lapsiaan elättämään ilman yhteiskunnan apu... Ei kun annetaan kuolla pois vaan. Huonot geenit!


Lähinnä haluan kyseenalaistaa todellakin sen, että miksi lapsettomuutta pidetään perusoikeutena? Johan on nähty, kuinka kauhean vaikeaa on rajata osa hoitojen ulkopuolelle. Minusta olisi loogisinta päättää, että lapsettomia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Lapsettomuuteen ei kuole, joten sitä ei tarvitse hoitaa.Itse todellakin tulen todennäköisesti aina olemaan lapseton, vaikka joku vieläkään sitä usko.ap.

Vierailija:

Lainaus:


ja toivon todellakin ettet ikinä saa lapsia, kuoleepa nuo suvaitsemattomat idiootit pois maan päältä.tai no, provo kai tää on, ei kukaan voi olla noin helvetin tyhmä!!!ps. tiedätkö edes mitään hedelmöityshoidoista? tiedätkö mikä on ivf, icsi, pas, ivm, ovulaation induktio? etkö? niin...mihis siinä vedetään raja, mikä noista hoitomuodoista olisi ok?

ai niin, entä jos lapsettomuus johtuu toistuvista keskenmenoista? kai kieltäisit lankojen laiton kohdunsuulle, ja disperiinin käytön? sehän on luonnonvastaista!!
Mä en vieläkään tajua, kuinka lapsettomuus rinnastetaan sairauteen. Masennukseen voi kuolla, samoin reuma todella paljon hankaloittaa elämää. Miten niin lapsettomuus on samanlainen ongelma? Kukaan ei voi tietenkään sanoa, että mikä on suurin ongelma, mutta herranjestas, LAPSETTOMUUS.Miksi kaikkien pitää saada kaikkea? Kuten sanoin, mulla ei ole kattohuoneistoa, vaikka haluan. En voi myöskään todennäköisesti saada lasta, vaikka haluan.Kieltäisi kaikki lapsettomuushoidot kaikilta. Kaikki ICSit ja IVFt ja muut. Toinen vaihtoehto on (kuten ekassa viestissänikin kirjoitin), että KAIKKI HOIDOT SALLITAAN KAIKILLE. Ei tässä asioissa voi vetää rajoja mihinkään, se on joko tai.ap.

Ne aiheuttavat monille masennusta. Pitääkö perussyytä hoitaa vai vain keskittyä siihen seuraukseen? Ja on aikasta huonoa logiikkaa rinnastaa puolison kuolemaan. Mehän yritämme kaikin tavoin ehkäistä tilanteen, jossa puoliso kuolee. Silti näin voi käydä, ja suru on kestettävä. Lapsettomuudessa sama: yritämme hoitaa, mutta silti jotkut lapsettomuudesta kärsivät joutuvat sen hyväksymään.

anna kun arvaan, olet 2 lapsen äiti, toinen vahinkoraskaus ja toinen onnistui ekasta yrityksestä.

valitat päivittäin kuinka raskasta sinulla on, etkä osaa arvostaa lapsiasi lahjoina. jos osaisit, soisit niitä muillekkin.

Yhdessä päätetään kaikenlaisia asiantuntijoita ja eri ryhmien edustajia kuunnellen mihin rajat vedetään. Niitähän nyt Suomessa ollaan kovasti vetämässä ja niin homoparit, kirkon edustajat kuin kaikki muutkin kynnelle kykenevät nostavat omia näkökulmiaan esiin ja asiasta keskustellaan, jotta ne rajat löydetään.

Vierailija:

Lainaus:


sen, ettei edes hoidoilla voisi lasta saada. Siksi siis ei myöskään halua toisille lapsettomille suoda sitä mahdollisuutta.Ja ap: Miksi roikut tällä palstalla, jos sinulle lapsiasiat ei ole tärkeitä/mielessä? Jos oikeasti ajattelet ja toivot lasta, niin suo se myös muille!
Roikun täällä siksi, että toivon kovasti omaa lasta ja haaveilen perhe-elämästä.Voisin saada hoidoilla lapsen, mikään ei tietenkään ole varmaa...ap.

sillähän ne ilotalojakin perustelee!Eli oikeesti - ei todellakaan ole itsestäänselvyys, että kaikki saisivat lapsia - tai edes sitä seksiä :-)

Jos minä saisin päättää, rajoittaisin lapsensaantioikeutta lähinnä narkomaanivanhemmilta ja vastaavilta, jotka ovat vakava riski lapsen fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnille.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat