Mielipiteeni munasolunluovutuksesta sai kaverin raivon valtaan

Vierailija

Kaveri painosti ja prässäsi minua munasolun luovuttajaksi. Yritin selittää, että en hyväksy sitä tai keinohedelmöitystä. Minusta ihminen on siinä mennyt tieteessä liian pitkälle. Kaveri alkoi haukkua, huoritella, melkein kävi käsiksi. Ajattelisin muka erilailla, jos minulla ei olisi lapsia. Tuskin ajattelisin. Minusta biologinen äitiys ei ole niin tärkeä asia. Jos en lapsia olisi itse saanut, olisin joko jäänyt lapsettomaksi tai mahdollisesti hakenut adoptiota.

On surullista, miten näissä asioissa ei saa ajatella toisin! En tuomitse lapsettomuushoitoja ja niissä käyviä ihmisiä ja se on minusta ihan eri asia kuin että haluaisin itse osallistua keinohedelmöityksiin tai hyväksyisin asioiden eettisen puolen.

Tajuaako kukaan mitä ajan takaa? Kai minullakin on oikeus mielipiteeseeni? Eihän näissä asioissa ole mitään oikeaa tai väärää mielipidettä vaan asia on jokaiselle henkilökohtainen?

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

ihmiset voivat tieteen avulla lisääntyä turvallisesti.Ilman hedelmöityshoitojakin sinkut/lesbot tekevät lapsia ja nykymaailmassa sukupuolitaudit ovat ihan OIKEA terveysriski, joten en soisi kenenkään riskeeraavan halussaan saada lapsi omaa saatika TULEVAN LAPSEN terveyttä.

Vierailija

miksi biologisesta lapsettomuusongelmasta kärsivien pitäisi adoptoida vanhemmattomat lapset? Miksei sama velvoite koskisi myös muita heteropareja?

Vierailija

minä käsitin, että itse vanhemmilla ei ollut enempää resursseja lisälasten hankintaan tuossa kasin jutussa eli heillä henkilökohtaisesti oli lapsiluku täynnä. Ymmärsinkö oikein?Itse ainakin tunnen perheitä, joissa omien biologisten lasten lisäksi on adoptoitu useampikin lapsi.

Vierailija

Törkeää on myös painostaa toista munasolunluovuttajaksi. Itse hyväksyn hedelmöityshoidot tiettyyn rajaan saakka, mutta toisten sukusolujen käyttäminen on minusta jo arveluttavaa. Lapsettomuus on kipeä asia, tiedän sen, mutta valitettavasti elämä ei ole reilua eikä tasapuolista. Kaikkea ei voi saada vaikka kuinka haluaisi.

Vierailija

hyväksyisitkin em. hoidot niin ei se silti velvoita munasolun luovutukseen. Luovutukseen liittyy paljon muitakin (etikkaa ym) asioita kuin pelkkä mielipide asiaan.Eli mm. lahjoittaisit " oman lapsesi" hänelle. Se on iso ja kivulias prosessi eikä ketään voi/tai ole oikeutta siihen painostaa tai uhkailla. Kipeä asia lapsettomuus varmasti joillekin on, mutta vaikka olisit ystävä ei se velvoita sinua uhrauksiin. Ystävän tuki on kaikki mitä voi vaatia ei enempää. Törkeä kaveri kerrassaan, joskus tällaiset tilanteet saavat ihmisissä äärimmäisiä tunteita aikaan ja paljastuu käytöksessä yllättäviä ylilyöntejä. Hae etäisyyttä moiseen ihmiseen.

Vierailija

Jos en olisi omiani näin luomusti saanut olisi käyttänyt kaikki mahdolliset keinot lasten saamiseksi.

Myöskään adoptio ei olisi ollut poissuljettu vaihtoehto, sillä vanhemmuus ei ole vain/ainoastaan biologista. Nyt meillä on kolme lasta ja adoptio on käynyt mielessäni monta kertaa, tosin emme siihen varmasti kuitenkaan enää ryhdy.Mutta...Minä en pystyisi luovuttamaan sukusolujani, enkä haluaisi että miehenikään niitä luovuttaisi. En pysty kuvittelemaan että jossain kulkee minun näköiseni tyttö tai poika. Minun lapseni, joka ei kuitenkaan ole minun. Tämä on täysin tunteellinen juttu.Kaikki kunnia niille, jotka siihen pystyvät ja näin auttavat lapsettomia, vaan ei se mikään verenluovutukseen verrattavissa oleva asia ole!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat