Vierailija

En muista koko 35-vuotisen elämäni aikana viettäneeni yhtään joulua joka olisi jotenkin mennyt pieleen. Onkohan tämä kovinkin harvinaista? Jouluja on vietetty usein sukulaisten kanssa, välillä minun ja välillä miehen ja aina on ollut mukavaa.

Kommentit (4)

Vietetään se aina kotona, vain oman perheen kesken, ei käydä missään eikä meillä käy ketään koko pyhien aikana, eikä odoteta mitään ihmeellistä. Vain rauhallista yhdessäoloa, lahjoja ei toivota eikä saada, vain omille lapsille ostetaan lahjat, joita hekään eivät saa muilta kuin meiltä.

Näin on ollut koko yhdessäolomme ajan lähes 20 vuotta, ensin kahdestaan ja sitten lasten kanssa. Sitä ennen samalla tavoin lapsuudenkodissani omien vanhempieni kanssa.t.kolmen äiti

Vaikka välillä on aattoaamuun asti ollut kireä tunnelma, niin aina se joulun taika jotenkin on onnistunut rauhoittamaan jokaisen viimeistään ennen joulukirkkoa ja -ateriaa. Edes joulu, jonka vietin ulkomailla kaukana perheestäni ankeassa isäntäperheessä, ei ollut huono vaikka koti-ikävä oli kova. Muistan vieläkin sen taianomaisen tunnelman, kun jouluyönä katselin ikkunastani ja näin aivan uskomattoman upean tähdenlennon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämässä on ollut monenlaisia jouluja - lapsuuden isot ja meluisat mummolajoulut, nuoruusvuosien hiljaiset joulut vain vanhempien kanssa, joulut kahdestaan miehen kanssa ja nyt sitten taas mummolajouluja... Kaikki eivät ole suinkaan olleet perineisiä jouluja, jolloin olisi noudatettu perinteitä ja laitettu kovasti joulua. Yhtenä vuonna joulunalusaika kului sairaalassa ja murehtien ja jouluaattona kuoli läheisemme. Kaikki joulut ovat olleet erilaisia, mutta yksikään ei ole mennyt " pilalle" .

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat