Vierailija

Ei kai ihan normaalia, että tulevan ekaluokkalaisemme hiki haisee? Tyttö on muuten kehittynyt ihan normaalisti, 126 cm pitkä ja n. 24 kg. Onko muilla vastaavia kokemuksia, olisiko jo murkkuiän ensimmäiset merkit.

Kommentit (8)

Siskoni tyttärellä oli samanlainen oire jo esikoululaisena. Syy löytyi valkosipulista.

Aina kun ruoassa oli valkosipulia pienikin määrä oli hien haju kainaloissa.

Nyt tyttö on 11v eikä ongelmaa ole ollut vuosiin.

Meillä sama homma eskarilaisella. Saatiin lähetettä lastenlääkärille ja tutkivat lastensairaalassa kaikki mahdolliset mitä nyt vaan asiaan kuului, mutta vastasi ikäistään kaikinpuolin. Murrosiän raja on 8v, joten sanoivat, että jos tämä tilanen tästä nyt etenee niin mitään lääkitystä ei enää anneta, kun jo tuon ikäisellä voi jo tulla se ihan rauhassa. Must aika järkkyä! :( Mut onneks ei oo mitään tullut ja siis ihan normisti on kasvanut ja kehittynyt edelleen.Mut hiki haisee ja vaikka joka päivä suihkuttelis niin haisee silti. Ei uskois, että noin pienellä voi kainalot haista kuin aikamiehellä, mut näin vaan on. Me ostettin apteekista henkilökunnan avustuksella dödö, jota uskaltaa laittaa noinkin herkälle iholle. Käytetään sitä lähinnä sellasissa tilanteissa, kuin juhlissa ja jos muuten on ikävästi lähellä muita niin, että haju leviäisi muidenkin neniin.Olen huomannut myös sen, että tää on täysin kausiluontoista eli joskus voi mennä jopa kk, ettei minkäänlaista hajua tule ja sit taas pitkään ja päivittäin. Riippumatta siis siitä mikä vuodenaika ja ilmanala on.Ikävä vaiva, mutta eihän se auta muu kuin opettaa lapselle tämäkin asia vähän liian aikaisin, että oppii huolehtimaan hygieniasta hyvin. :) Hyvää kesää!

Toisaalta itselläni ensimmäiset monkkarit olivat 10-vuotiaana ja vuotta myöhemmin alkoivat säännöllisinä enkä ollut kaveriporukassa ainoa. Ei sitä tuolloin mitenkään ihmeellisenä pidetty. Joidenkin tutkimusten mukaan (en muista missä) nykyään lapset kehittyvät entisaikoja nuorempina. Sääli, "lapsuus jää syhyeksi".

Jo ennen eskaria alkoi tyttären kainalot haista hieltä-pesusta huolimatta. Lastenlääkärillä käytiin tutkimuksissa kolmen vuoden ajan. Röntgenkuvia,verikokeita yms. Kaikki oli normaalia. Hellävaraista dödöä hän on nyt käyttänyt siitä asti eikä hiki ole vaivannut. Nyt hän justiinsa täyttää yhdeksän ja on jo kainaloihin ja alakertaankin karvoja tullut. Lastenläläkärin mukaan hän on vain ajoissa kehittyvää sorttia. :p Nyt meitillä on taas kontrolli torstaina ja otetaan vuosikasvu röntgen ja verikokeista hormoonit. Lääkäri oli huolissaan kun näyttä siltä että rinnatkin alkavat kehittyä. Jos näin on niin joillain lääkkeillä yritetään pidätellä kuukautisten alkamista. Ei ihan vielä ysivuotiaan juttuja...

.Hiki ei sinällään haise miltään. Tyypillinen hien haju muodostuu vasta kun se joutuu kosketukseen kainaloissa, jaloissa ja taipeissa olevien bakteereiden kanssa

Kävimme lääkärissä lokakuussa, tyttö tutkittiin perinpohjin, kädestä otettiin luustoikäröntgen ja verikokeista selvitettiin hormonipitoisuudet. Röntgenin mukaan luustoikä vastaa 7v 9 kk ikää (tyttö 7v 2 kk), joten lievästi edellä. Hormonipitoisuudet normaalit eikä muitakaan murrosiän merkkejä. Rintojen kasvu on lievästi jo alkanut. Lääkärin diagnoosi oli adrenarke eli ymmärtääkseni lisämunuaisen erittämä mieshormoni. Tilannetta seurataan ja kontolli on puolen vuoden päästä.

joka on 7v (jouluna 8v) on kans semmoinen jolla hiki haisee. Hanen aitinsa ihmetteli samaa. Ei oikein oo mitaan dodoja noin pienelle mutta pitaa kai suihkutella usein. Nykyaan fyysinen kehitys on entista aikaisempi joten kai se voi olla jo alkavaa murrosikaa. Mutta jos esim rinnat kasvaa tai tulee karvoitusta niin semmoisesta menisin laakariin, ei kai noin nuorena viela.

Hei Tilta

meillä on sama juttu diagnosoitu, mutta kukaan tapaamistamme lääkäreistä ei ole osannut sanoa, mitä tehdään jos asiat etenevät tätä vauhtia. 6-vuotiaalla on hienhaju ja karvoitusta, rasvainen tukka ja joskus näppyjä. Olisin kiinnostunut kuulemaan mitä teille on sanottu; onko "vaivaan" mitään hoitoa?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat