Nukkuuko 4-5 -vuotiaanne vielä päiväunia ja vaikuttaako yöuniin?

Vierailija

Meidän 4v. nukkuisi kyllä, mutta illat venyvät silloin armotta klo 22 jälkeen vasta nukahtaa :/ Plääh! Mutta ilman unia meillä on taas iltaisin ylivilkas, kiukutteleva lapsi. Eli ei kumpikaan hyvä. Ja jos ei nuku päivällä niin taatusti simahtaa autoon vaikkapa kauppareissulla ilta-aikaan.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Jos nukkuu yöllä 11-12 tuntia niin ei nuku sitten päivällä.

Jos nukkuu yöllä 10 tuntia niin silloin nukkuu noin tunnin päiväunet.On kotihoidossa, sen vuoksi saa useimmiten herätä aamulla oman rytmin mukaan.

Vierailija

Lapsi 3v8kk ja jos nukkuu 15-30 minuuttia päivällä asettuu illalla nukkumaan 22.30-23.30. Ilman noita pikku unia nukahtaa klo.20-20.30. Joten ei nuku päiväunia. Vuorokaudessa tulee unta paljon enemmän ilman noita päiväunia. Aamulla herää 6-7 aikaan riippumatta siitä mihin aikaan on illalla nukahtanut.

Kotihoidossa on joten ihan miellä on aikaa yhdessä päivällä tarpeeksi ja miehen kanssa yheistä aikaa myös illalla kun lapset menee ajoissa nukkumaan.

Vierailija

jos nukkuu päiväunet niin yöunille käydään levollisemmin. Ei ehkä klo 20 mutta kuitenkaan illat eivät mene ihan hulinaksi. Ja ainakin päivähoidossa oleva lapsi tarvitsee pienet päikyt jo hermoston kehityksen kannalta. Minulla on 5 lasta ja jokainen on nukkunut päikkäreitä 5-6 vuoden ikään saakka. EI ole vaikuttanut juurikaan yöuniin, mutta olenkin ehdottoman tiukkis nukkumaanmenoajoista :) Meillä ei illalla kukuta! Kunnon iltarutiinit käyttöön ja päivään ohjelmaa ja ulkoilua niin taatusti päikkärit maistuu isommallekin ja silti yölläkin unta riittää.

Vierailija

4,5-vuotiaamme on ollut yli viikon ilman päikkäreitä ja nukkunut klo 21-07. Ihan hyvät yöunet sinänsä, mutta ei tarpeeksi. Tänään viskasi multaa sisälle ja samantien kännykkäni pihan vesiastiaan. Oli jo eilen kuin Duracell-pupu ja puhui taukoamatta. Nyt nukkuu päikkäreitä tyytyväisenä (pienen vastarinnan jälkeen kylläkin). Minä en jaksaisi päivästä toiseen kiukkuavan tyrannin kanssa vaan mieluummin sitten menköön nukkumaan vaikka klo 22.

Vierailija

On just keljussa vaiheessa: tarttisi unta, mutta vänkkäröi päiväunta vastaan. Jaksaa tunninkin vehdata sängyssä ennen nukahtamistaan päiväunille, mutta sitten nukkuisi monta tuntia. Kesken makoisten unien kun menee herättämään, niin känkkää taas tunnin :/

Vierailija

Meillä nukkuu noin 2-3h päikyt kotona, tarhassa 1-2h. Yöunille aina klo 21-21.30 ja herää klo 7. Lapsi täytti juuri 4v. Ilman päikkäreitä on ihan kamala päivä, levoton, riitaisia ei maistu ruoka jne. Ei myöskään tule illalla uni koska adrenaliinia on niin kovasti kropassa.

Vierailija

Päiväkodissa on melua ja meinikiä niin paljon että unet siellä on hyväksi. Kasvaminen ja hermosto vaatii unta ja siksi kannatan päiväunia lämpimästi. Iltaan ja iltapäivään sitten ulkoilua ja touhua, pitäisi sitten unenkin tulla paremmi.

Vierailija

miksi lasten pitäisi mennä nukkumaan ennen klo 20 (tiedän ettet tarkoittanutkaan niin, mutta yleensä...). Eipä niissä perheissä jöö yhteistä aikaa paljoa, joissa lapset haetaan viideltä päiväkodista ja nukkumaan täytyy ehtiä jo ennen kahdeksaa.... Itse tykkään, että lapset nukkuvat kunnon päiväunet, että jaksavat vähän valvoa ja saadaan perheen yhteistä aikaa....Lapsista tulee levottomia, kun perustarpeita ei tyydytetä, joten annetaan lasten syödä ja levätä, kun tarvitsevat tätä... :)

Vierailija

Menee yöunille jo 19.30-20 ja nukkuu 12 tuntia heräämättä putkeen. Hyvin on näin pärjännyt eikä väsykiukkua ole ainakaan meidän huushollissa tullut :)

Vierailija

nukkuu edelleen päiväkodissa tunnin tirsat eikä vaikuta yöuniin. Viikonloppuisin on siinä ja siinä jaksaako ilman unia joten vaihtelevasti laitetaan päiväunille tai suunnitellaan kulkemiset niin että nukahtaa hetkeksi autoon. Tarvii kuitenkin vielä tuota lepoa joten ihan täysin en olis päiväunista luopumassa viikonloppuisinkaan.Itse muuten lopetin päiväunet 2-vuotiaana enkä edes päiväkodin pakkomakuutuksessa niitä nukkunut (olin hoidossa melkein 6-vuotiaaksi asti, sitten syntyi pikkusisko ja olin koulun alkuun asti kotona).

Vierailija

Meillä ei yksikään viidestä lapsesta ole nukkunut päiväunia 2-vuotiaasta alkaen. Myöskään 5-vuotiaan hoitolapseni ei tarvitse nukkua. Ja lapsemme ovat kaikin puolin ihan normaalisti kehittyneitä.

Vierailija

Voi kun nukkuisikin välillä, niin saisi hetken hiljaisuuden päivällä. Kotihoidossa on. Illalla nukkumaan 8-9 aikaan, aamulla herää 7-8.30 aikoihin.

Vierailija

On siis epäsäännöllisesti päiväkodissa.

PK:ssa annetaan nukkua 1h ja illalla on todella vaikea käydä nukkumaan. Laitetaan sänkyynsä 20.30 (koska aamuisin tarvii herätä viim. klo 7) ja nukahtaa usein n. klo 22, välillä vasta 22.30. Ja aamulla on sitten kiukkuinen kuin ampiainen.

Inhoan tätä kierrettä, tietenkin sitten taas päiväkodissa nukahtaa päiväunilla.

Oma aika vaan jää iltaisin todella vähiin.Kotona ollessaan ei nuku päiväunia ja iltanukahtaminen on paljon helpompaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat