Huoh. Ystäväni on lto ja lisäksi

Vierailija

erikoistumassa erityislapsiin. On jatkuvasti nykyään loistamassa tiedoillaan ja pitää itseään suurin piirtein neurologian tohtorina. Esimerkiski eilen kun sanoin 6-vuotiaan tyttöni kuulleen, että nuo rojut pitäisi heittää pellolle ja tyttömme alkoi kyselemään että miksi ne pitää heittää pellolle, mille pellolle. Niin tämä lto sanoi silmät kirkkaina, että tiedätkö että tuollainen sanontojen kirjaimellisesti ottaminen on autistien, asperger piirre. En tiennyt itkeäkö vai nauraa. Ja huom tytöllä ei ole mitää em piirteitä. Mitä nasevaa sanottavaa keksisin jatkossa?

Kommentit (4)

Vierailija

Onhan se tosiaan autistinen piirre, mutta se piirre on myös lapsilla. Ja tuon ikäisillä lapsilla vielä ihan normaali piirre. Ehkä ystäväsi pitäisi vielä vähän kerrata oppejaan.

Vierailija

varmaan vaan näyttää, että tietää aspergerista. Ei välttämättä tarkoittanut, että vaikka sinun tyttösi niin sanoi, että hänen mielestään tytölläsi on asperger. Ehkä oli vaan toteamus. Äidit vaan ottaa aina niin helposti itseensä. Itsekin tähän välillä syyllistyn..

Vierailija

todellakin sinun ystäväsi nyt yli diagnosoi! Tuon ikäiset lapset ei vielä tosiaankaan ymmärrä tuollaisia sanontoja, kuten heittää pellolle yms.. ei meidänkään tyttö, jos ei siis ole kuullut ja selitetty. Minun mielestä tyttösi kättäytyi ja kyseli aivan normaalisti. En kyllä keksi mitä nasevaa sille kaverille voisi heittää... onko hänellä omia lapsia??Meillä 6v:n kanssa tuli eilen puheeksi että äidillä ei ole nyt käteistä, ei voida ostaa mansikoita kojusta, kun sinne ei käy pankkikortti. Tyttö sit kysy et miks sulla äiti ei oo käteistä.. tajusin heittää vastakysymyksen että tiedätkö mitä on käteinen?? No eihän 6v tiennyt. Selitin ja asia aukeni :) ELi 6v ja isommatkin eivät tosiaan tiedä vielä monienkaan sanojen merkitystä, tai sanontojen merkitystä ja että kuinka ne on kuvaannollisia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat