Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (20)

nimittäin useimmitenhan varhain menee kesken raskaus, jossa alkiolla/sikiöllä jokin vakava vamma - ei olisi elinkelpoinen. On hyvä tietää, onko kyseessä perinnöllinen sairaus tai ainakin mä tahtoisin tietää, jos olisi riskejä seuraaviin mahdollisiin raskauksiin.Toki näyte on myös tieteellinen tutkimuskappale, kuten mikä tahansa kudosnäyte voi olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotain siitä olivat tutkineet, mutta ei siitä paperista käynyt ilmi yhtään mitään. Teksti ei ollut kovinkaan kivaa luettavaa: " kaavitaan isommalla kyretillä (tai jokin muu toimenpiteessä käytetty väline) ja saadaan saaliiksi raskausmateriaalia" Yöks. Kun vastaus tuli kotiin, niin siinä luki vain, että ei mitään poikkeavaa (ilmeisesti ei tulehdusta) eikä näin ollen mitään keskenmenoa selittävää. Ikuiseksi arvoitukseksi jäi siis syy.Suurin osa keskenmenoista alkuraskaudessa johtuu nimenomaan vaikeista kromosomipoikkeamista. Esimerkiksi Turnerin oireyhtymä, jossa alkiolla on vain yksi sukupuolikromosomi, X, joka tulee miehen siittiöstä. Munasolussa ei ole tuota kromosomia ollenkaan.

Ei kannata lupaa antaa tuollaisiin, voivat vaikka ottaa koko alkion/sikiön opetustarkoituksiin ts.lasipurkkiin ja leikeltäväksi opiskelijoille.

Sikiöstä otettiin kudosnäyte ja tulokset lähetetään kotiin. Olin vain aika pökkyrässä vielä sairaalasta lähtiestä, joten en osannut siellä tarkemmin kysellä. Nyt jäi vain mietityttämään, että mitähän siitä mahtaa selvitä, kun kestää jonkun aikaa, että ne tulokset napsahtaa postiluukusta.ap

lähetetäänkö kotiin vaikka ei mitään löytyiskään... Mut ois silti kiva tietää, mitä ne niistä katsoo ja mitä jostain 8-viikkoisesta sikiöstä voisi löytyä... eli jos joku tietää niin peräänkuulutan..

Raskaus oli siis mennyt kesken viikolla yhdeksän, joka on kai tyypillinen viikko keskenmenoille.

Oli aika inhottavaa muuten maata heräämössä, kun eräs sairaanhoitaja tuli huoneeseen ison tarjottimen kanssa. Siellä oli pienissä maljoissa varmaan suurin osa sen päivän kaavituista " materiaaleista" . Toimenpidettä tehtiin samaan aikaan useammalle naiselle silloin, varmaan suurin osa oli keskenmenoja. Surullisena katselin niitä maljoja ja ajattelin, että sielläköhän se minunkin vauvan alkuni nyt kelluu rikki imettynä.

siis liikaa jotain (trisomioita jne) tai puuttuvia. siis ei siis pelkkä down. poikkeavuudet aiheuttavat jonkinlaisia vaurioita ja yleensä sikiö ei olisi voinut kehittyä ja kasvaa ja luonto hoitaa asian näin keskenmenolla.tutkimus antaa tietoa että missä vika. usein ei löydy mitään vikaa, vaan km on arvoitus.myös muuta voidaan tutkia, mutta niistä mulla ei ole tarkempaa tietoa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat