Seuraa 

Jokos teillä ryömitään? Meillä tyttö jo puskee kovasti pyllyä ylös ja jos laitan matolle, niin kohta on jo huoneen toisella puolella, kierien ja puskien.Tyttö on kyllä laiheliini, vain 6.5 kg ja 66 cm, että jaksaakin itseään liikutella.Muuten on mielenkiintoista aikaa, kun vauvalla on selvästi tylsää joskus, lelut jo kaluttu, kokoajan pitää keksiä lisää ja annas olla kun isoveli ei ole paikalla ja joutuu tyytymään vain äidin seuraan, niin

B-O-R-I-N-G :)Kaksi kertaa päivässä syödään, päivällä menee vähän kasvista ja illalla noin puoli purkkia hedelmää. Tuttipulloa ei ota, joten yritän nokkamukista velliä antaa pian, pitää vaan ostaa se nokkamuki ensin..Onko kukaan ehdottanut mitään tapaamisia? Olis kiva nähdä samanikäisiä mussukoita, kavereilla jo isompia, olen ainoa " vauvallinen" .Sivut

Kommentit (22)

meilläkään ei vielä ryömitä..mutta halu liikkeelle on kova, ollut jo pitkään, jossain vaiheessa poika jopa " hiissasi" itseään metrin sillointällöin lattialla.

nyt käännytään selältä massulle oikean kyljen kautta ja se on hauskaa, tosin huutoa ja murinaa tulee kun kääntyminen takaisinpäin ei onnistukkaan ja siinä saa äiti olla uttamassa kokoajan kun pikkuinen tekee käännöksen heti selälle päästyään:)

ensimmäinen hampi meillä tuli 4kk1pv iässä ja toinen tasan viikkoa myöhemmin, söpösti alhaalla keskellä töröttää vierekkäin kaksi pikku hampia!

meilläkin on menty tähän asti rinnalla ja hyvin on poika kasvanut iahn muutaman kerran ollaan " totuteltu" makuihin..eli vähän perunaa nassuteltu ja banskua..mutta nyt neuvolassa kehotettiin aloittamaan pikkuhiljaa kiinteitä kun pituutta pojalle tulee niin kovaa tahtia ja unetkin mennyt aika huonoiksi.. aika haikeeta..olin aatelut täysimetyksellä mennä sinne puoleenvuoteen asti, mutta tietty lapsi on tärkeämpi kun äidin toiveet:) eli nyt sitten pitäisi ruveta kerran päivässä syömään sitä pottua ja sitte puuroa yms..

5kk neuvola mittoja: pituutta oli pojalle tullut 67,5cm(49cm) ja painoa 7300g(3540g),

pitkä ja hoikka poika.

tosi iloinen ja touhukas kaveri on pojasta kasvanut ja hirveän kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta!juu voisihan niitä s-postikuvia päivitellä... kävin äsken kurkkaamassa postintilannetta ja käytössä oli kai vasta9% tilasta joten kyllä sinne ainakin vielä mahtuu:) voihan niitä vaikka sitä mukaa poistella kun täyttyy...nyt äitiä kaivataan..

fiikuna ja poika, kohta 5kk

Esikoinen kantaa tarhasta pöpöjä siihen malliin, että kai tämä on väistämätöntä. Esikoinen itse sairasti ensimmäisen flunssansa 1,5 vuotiaana. Kaksi viikkoa olen kantanut Tobiasta lähes joka minuutin kun mies on ollut hereillä, muuten on on huutanut aivan pää punaisena. Pieniä aikoja (3-5min) on jaksanut olla lattialla mutta sitten takaisin syliin. Sylissä pystyasennonssa olo on ollut ihan ok sentään. Yöt on mennyt 10-20 heräämisellä mutta viikko sitten korvat oli ihan kunnossa. Tänään kuitenkin selvä korvatulehdus ja lääkekuurille, toivottavasti auttaa nimittäin tämä mamma on kuolemanväsynyt.Meillä mennään myös tissin voimalla edelleen, 4kk mitat oli 8120/ 68 eli ei kiirettä soseille. Yöllä syödään kerran ja unet normaalisti 20.30/21-6.30-7 mutta nyt on ollut mitä sattuu.Meillä kanssa takamus nousee komeasti masullaan ollessa ja suorille käsille nousee kroppa komeasti. Kiljutaan, jutellaan ja nauretaan, erityisesti isoveikan pelleilyt saa naurut. tobias on myös kiinnostunut kuvista ja lyhyistä saduista sekä musiikista kja laululeikeistä. Mahalla pyöritään oman navan ympäri ja sentin pari herra pääsee eteenpäin. Kaikki mikä on käden ulottuvilla pitää laittaa suuhun mikä aiheuttaa meillä pikku hiljaa ongelmia, koska isoveljen bionicklet ym. lojuu välillä siellä missä ei pitäisi ja tätä ollaan kovasti yritetty tsempata mutta ....Tobias nukahtaa itse omaan sänkyynsä kun saa tutin suuhun ja siihen päälle unilampaansa, jota pitää hieroa naamaa vasten ja samalla tuttikin pysyy mukavasti paikoillaan. Se on kyllä tosi helpottavaa, jää vähän omaa aikaa kun ei tarvi pinniksen reunalla notkua.shamu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä peruunti huominen 5kk neuvola sillä olemme valvoneet pojun kanssa sydänsyrjällä viime yön...hällä on kurkunpääntulehdus :(

Kävimme siis nyt aamulla lääkärissä (yöllä soittelin päivystykseen).

Kuuria ei aloitettu mutta ventoline yskänlääkettä ja muuna hoitona kylmä ja kostea ilma sekä pystyssä oleminen.Kävimme siis jo yöllä ottamassa happihyppyjä ulkona.

Reppanalla hirveä yskä (sellanen kauhea hevosyskä) ja hengitystiet ihan tukossa :(

Meilläkin vasta opetellaan tota masulleen kääntymistä, tai siis hyvin käännytään mutta takaisin selälleen ei onnistu.

Ihana kiljumisvaihe edelleen jatkuu ;) ja tietenkin suloinen kikattelu!Ruokaa meillä menee tosi hyvin, aamulla velliä, lounaaksi kasvissosetta, iltapäivällä marjasosetta, päivälliseksi pp-velli tai sose ja illalla riisipuuroa kera marjasoseen...aamuyöstä noin klo 5-6 hörpätään maitoa.

Kunpa saataisiin nämä tylsät sairaudet nyt pois (korvatulehduksesta 2vkoa...)

Isojen kanssa jo kovasti pukkia odotellaan ja monta kirjettä kirjoitettu ;)Rinskuli, t 7, p5 ja p 5kk

Aika paikallaan pysyy neiti, vaikkakin kovasti innostuessaan liikkuu kuin kellonviisari. Ei liioin käänny suuntaan jos toiseenkaan, kyljellään kyllä on ja siitä vähän tuupattaessa menee helposti vatsalleen, odottavalla kannalla siis ollaan! Tyttö syntynyt ihan kesäkuun viimeisinä päivinä, joten eiköhän tuokin taito tule opittua :) Kiinteitä menee mukavasti: puuroa, velliä, kasviksia ja hedelmiä, nyt ootellaan että päästään likemmäs 5kk ikää niin ruokavalio monipuolistuu aikalailla, tänään jäi jo kaupasta käteen kaura-hedelmäpuuroainekset!Päivisin nukkuu lyhyitä päikkäreitä, 30-40min.kerrallaan x4, yöt menee välillä hyvin, toisinaan tutin kanssa melskatessa katkonaista unta, mutta öisin ei enää syö, illlalla velli 20-21 ja aamutissi 6-8 välillä.Että näin meillä, 5kkneuvolaankin on vielä aikaa, vasta 7.12, eli silloin tarkempia mittoja!

Uuten tultaisiin mukaan nyt kun koneet toimii...Tänään 5kk neuvolasta tultiin juuri 7,5kg pituutta 69,5cm ja rm huristellaan tuohon 6kk ikään jos yöt pysyvät yhtä rauhallisina kun tähän asti.Onko teillä kesäkuussa syntyneille siis jokin oma sivusto tämän lisäksi?

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

Meidän tyttö porhaltaa painossa +20% yli ja pituudessa +2. Tänään 5kk neuvolassa: 10120g (3390) ja 69,5cm (52) Eli kymmenen kiloa meni jo rikki.... Täysimetys edelleen, taitaa mennä puoleen vuoteen asti, eihän tuonne enää ku kolmisen vkoa!Mutta vaikka on painoa niin 4,5 kk iästä asti on käännytty vasemman kyljen kautta masulleen ja siellä punnerretaan ja hytkytään vatsan varassa. Istumaan noustaan käsiä ojennettaessa tytön lähelle. Luetaan lehtiä, kaikki menee suuhuun. Sormella ientä hangataan, hammas puhkeamassa terkan mukaan, itse en ole huomannu vielä.Iltaitkuja oli n. kuukausi sitten meilläkin eli meni nukkuu 21, mutta heräsi alkuillasta itkuun ja nukahti kohta uudelleen. Nyt tuo jäänyt pois, mutta uusien taitojen opetteleminen vie nyt unta pois. Eli 1-2 tuntia menee ilallla sängyssä ähräten, pöristen ja nauraen. Mutta en ota pois pinniksestä ku ei itke, käyn vaan tutia laittaa miljoona kertaa. Eilen nukahti vasta puolita öin. Hyvin sitten 2-3 imetyksellä nukkuu yön kyllä.

Just vasta opittiin kääntymään ja sitäkin taitoa käytetään säästeliäästi. Tosin poitsu painii raskaassa sarjassa. Kiinteitä ollaan maistelu tosi vähän, kun meinaa maha tulla kipeäksi ihan kaikesta. Mennään tällä viikolla lääkärissä käymään, kun elämä on ollut viime aikoina pelkkää kitinää ja huutoa. Yöheräämiset alkaa olla puolen tunnin välein, joten maitoallergiaa epäillään...Voitaisiin kyllä minustakin tyhjätä posti kuvista ja laittaa uusia tilalle :)

Ja olis kyllä kiva nähdä äitienkin nassuja ;)Innostuuko muut?Laittakaahan mielipiteitä...Meillä oli jo aivan ihana päivärytmi (kolmet päikkärit) ja hehkutin sitä kaikille niin ei mennyt kuin kaksi päivää ja enää ei ole mitään rytmiä! Pitää ilmesesti olla hiljaa.Soseet menee kohtuullisesti alas,nyt myös makeat marja/hedelmäsoseet. Meillä syödään aamupäivällä perunasosetta, välipalaksi hedelmää/marjaa ja päivälliseksi vielä perunaa. Ja sitten vielä iltavellit ennen nukkumaan menoa.Päikkäreitä nukutaan noin 3-4 kertaa päivässä ja kestoltaan ne vaihtelee 30 min-3 tuntiin.Meilläkin peppu nousee ilmaan ja navan ympäri pyöritään. Kohta varmaan lähdetään liikkeelle.5 kk neuvolassa painoa oli 7500 g ja pituutta 66 cmMutta laittakaahan viestiä kiinnostaako uusien kuvien laittaminen postiin, niin voisin alkaa tyhjentämään vanhoja pois altaTinna ja Neiti 5 kk

Meidän mussukin nostaa pyllyä massullaan ja punnertaa rintakehän komeasti ylös. Kääntyilee selältä vatsalleen ja takaisin (takaisin mennään korkeushyppääjän tyylillä olkapää ja pää edellä ja jos alusta on kova niin sitten karjutaan...) ja pyörii viisarina ympyrää. Näiden taitojen seurauksena on siis jo jonkin verran liikettäkin lattialla paikasta toiseen, mutta ei sentään huoneen päästä päähän. Ei ole vielä keksinyt, että kierimälläkin pääsee paikasta A paikkaan B. Isosiskonsa keksi sen samanikäisenä kuin tämä...Meillä syödään lounasaikaan kasviksia ja illalla puuroa. Tänään maistui kesäkurpitsa. Hyvä kun kelpaa jokin kasvis jopa ilman porkkanaa! Puuroksi olen parin viikon ajan keitellyt maissipuuroa täysjyväjauhosta. Nyt hankin myös riisijauhoa ja vuorotellaan sitten niitä. Puuron kanssa menee marja- tai hedelmäsosetta. Mango on parasta.Meneekö teillä muilla hermo pyykin kanssa? Pännii, kun aina syötyä menee vaatekerta uusiksi ja porkkana ja mustikka jättävät myös pysyviä tahroja hempukan pukimiin. Pieni ruokalappu ei oikein riitä. Pitäisi olla kokovartalosuojavaate kernistä... ja itsellä myös :)Tuttipulloa hempukka ei vieläkään huoli, joten hankin tänään nokkamukin. Katsotaan, miten sen opettelu sitten sujuu.Ja leluja saisi olla kymmeniä... kaikki uusi kiinnostaa ja vau, millä vauhdilla pieni käsi nappaakaan hoitopöydän sivutaskuistakin kaiken mihin ylettyy. Puhdistuspyyhepaketti on herkkua ja vaippojakin voi järsiä paremman puutteessa. Ja ai miten ihana rasvaputkilo aina katoaakaan käden ulottuvilta!Vauvauinnissa ruvetaan jo opettelemaan sukellusta... vielä kun oppisi yksinkertaisen ja tärkeän itsekseen nukahtamisen taidon. Mutta kun ei. Tissille vain nukkumaan... nyt taas kopasta kuuluukin jotain vikinää...

Itseään kyllä pyörittelee selällään pyllyä ilmaan nostaen akselinsa ympäri, mutta mahallaan ei tietoakaan ryömimisestä. Tällä hetkellä taas sellainen vaihe että sylissä viihtyisi tosi paljon. Ensimmäinen hammas tuli ikenestä läpi isänpäiväksi.matilda73 ja ukkeli 170605

Pituutta 68cm ja painoa 8310g, ja pelkällä tissimaidolla ja vähäisellä almiron peptillä poika kasvaa :)Yöt on meillä kovin rikkonaiset, johtuen vissiin nälästä tai sitten hampaista, jotka tuli ryminällä. Kaksi valkoista helmeä alhaalla tismalleen yhtäaikaa tulivat. Pitäisi pikkihiljaa aloitella kiinteitä, mutta vielä mennään maidolla sen aikaa että tiedän mitkä allergisoivat pahasti maidon kautta. Munattomalla, maidottomalla ja vehnättömällä on menty jo pari kuukautta. Nyt olen jättänyt pois jo vaikka mitä, mutta iikan posket ei vaan parane. Tänään neuvolassa tultiin siihen tulokseen että täytyy hyväksyä nuo ihottumat :(Muuten iikka on mitä suloisin vauva, hurmannut siis äitinsä aivan täysin. kävelytuoli on meillä kovassa käytössä, ja iikka porhaltaa sillä jo melkein minne vain.iikka ei vielä ryömi, mutta kellonviisarina pyörii ja kääntyilee kovasti. Ja tietysti hermot menee jos ei pääse eteenpäin.Tulipa taas tarinaa...Duracell ja iikka 190605

Myös meillä mennään vielä ihan tissin voimalla. 5 kk neuvolan mitat olivat 65,5 cm ja 7,9 kg, joten tästäkään syystä ei ole mitään tarvetta aloittaa vielä kiinteitä. Olen ajatellut aloittaa kiinteät vasta 6 kk iässä ja sittenkin rauhallista tahtia. Saa toki nähdä, olenko kuukauden kuluttua vielä samaa mieltä ;).Meillä ei vielä ryömitä, eikä kunnolla oikein käännytäkään. Aina silloin tällöin typy muistaa harjoitella selältään vatsalle kääntymistä. Ährääminen on kauhea, mutta se alempi käsi on vielä tiellä. Vatsalta selälle käännytään kyllä oikein mallikkaasti, on käännytty jo jonkin aikaa.Viikko sitten keksittiin, miten nostetaan itsensä äidin sylissä istumaan ja tämä taito on niin ihana, että! Tyttö on nykyisin koko ajan lattialla tai sängyllä selällään kädet kattoa kohti ja inisee syliin istumaan. On vaan vähän huono tämä halu kotitöiden sujumisen kannalta...Leluja syödään toki intohimoisesti, mutta kuten joku jo aiemmin kertoi, omat lelut ovat hetkittäin tosi tylsiä. Eli meillä syödään purkin kansia yms. keittiötavaraa. Suurin huvi on tällä hetkellä lehden " lukeminen" äidin sylissä. Saa TV-maailma kyytiä alta aikayksikön.Muuten elo on oikein lupsakkaa, mutta iltainen nukkumaanmeno muuttui meillä kuin veitsellä leikaten noin viikko sitten. Tätä ennen on menty kiltisti nukkumaan, tytön on voinut jättää rauhoittumaan yksinään sänkyyn ja jonkin ajan kuluttua on laulettu muutama unilaulu ja neiti on nukahtanut siihen. Nyt sängyssä huudetaan ja halutaan syliin. Unta vastaan taistellaan kaikin keinoin ja nukkumaan meno on siirtynyt parilla tunnilla. Nykyisin mennään nukkumaan n. klo 22. Välillä neiti on aivan sekaisin väsymyksestä, mutta tuntuu, ettei ole mitään keinoa, millä hän rauhoittuisi. Lisäksi öisin on alettu itkeskellä unissaan 2 - 4 kertaa yössä. Olen tarkistanut päiväunien määrää ja viimeisiltä päiväunilta heräämisen ajankohtaa. Ruokavaliossa ei ole mikään muuttunut, hampaita ei ole tulossa, kävin jopa katsotuttamassa korvat lääkärissä jne... Eli mitään syytä en ole vielä ilmiölle keksinyt, yrittänyt vain kestää. Onko kellään muulla samanlaista?

Ja selällään myös pyöritään ympyrää lattialla. Kova on tyttö syömään ja tänään saatiin lupa aloittaa viljat, muna, kala ja liha. Kaurapuuroa on jo vähän syötykin ja hyvältä maistuu kun laittaa hiukan hedelmäsosetta kyytipojaksi.Yöt nukutaan klo 22-8, päiväunet 1x n. 2h ja sitten muutamat lyhyemmät pikkutirsat. Hampaita ei vielä ole. Kovasti nauretaan ja jutellaan ja seuraillaan maailman menoa.Niin ja mitat tänään 6kg ja 64,5cm (2220g/45cm).T.Ellen 5kkja 1pv + äitinsä

Meillä on valvottu 4 yötä, varmaan valvotaan ensi yökin. Poika päätti ryhtyä hampaiden teko puuhiin 5kk kunniaks. Vkonloppuna puhkes eka alas ja nyt on tulossa heti toinen perään, sen alhaalla nököttävän viereen.. Oishan se kurjaa jos hampaan pitäis yksin olla, kaverin kanssa on kivempaa.. Huoh, kun sais nukkua itsekin..Meillä syödään 3 kiinteää ateriaa päivässä ja muuten tissitellään. Ois ollu kivaa jos oltais mekin päästy 6kk täysimetyksellä mutta siitä oon onnellinen että maitoa vielä riittää kun esikkoa sain imettää vain 2kk ja sekin osittaisimetystä. Nyt ollaan siis jo paljon pidemmällä siinä asiassa.Aatu ei vielä liiku, yritys on kyllä kovaa. Mahallaan ollessa hytkyy kovasti ja hermostus tulee kun ei pääse eteenpäin. Sitterissä ei enää viihdy vaan pystyyn pitää punkea ja olla sylissä istumassa. Aamupalalla meillä on siis pienet sormet kiinni mun leivissä tai lautasella..Mulla ei oo mitään sitä vastaan että kesisten kuvia päivitetään, toisaalta vois myös perustaa yahoolle oman s-postilistan missä voisi vaihtaa kuulumisia, sopia tapaamisia ja sinne saa jokaiselle oman albuminkin.. Täällä nää viestit aina hukkuu toisten viestien sekaan ja viesti ketjut venyy tosi pitkiksi. Miltäs se kuulostaa? Kyselin yhdessä ketjussa onko kesäkuisissa ketään keravan lähistöltä? Taisi sekin viesti johonkin hävitä..Nyt pitää lähteä pistämään koirat nuhteeseen, pitävät bileitä alakerrassa.. Josko sitä sit painuis unille että ehtii nukkua ennenku poika alottaa taas yöelämän..-Jonna ja " Asterix" 5kk ja 5pv

...jotka ei ole vielä kiinteitä aloittaneet? Meillä mennään ihan tissin voimalla. Vajaa 5kk neuvolassa 65cm ja rapiat 7kg. Tohtori setä sanoi, ettei ole kiirettä kiinteiden kanssa kun hyvin tuntuu kasvavan.Liikkeelle olis kova halu, ryömimisliike on hallussa mutta vielä kun sais voimaa siirtää sitä kroppaa...Ympäri mennään molempiin suuntiin ja välillä kieritään muutama kierros kunnes tulee este vastaan. Peppu on myös usein pystyssä lattialla väännettäessä. Nyt ojentaa käsiäänkin äitiä ja isää kohti. Ja tavarat pysyy hyvin käsissä.Yöt nukkuu hyvin 22-08 joskus syö kerran, muttei aina. Hampaita ei ole ja ihan hyvä niin (tisseille) kun on aika kova pureskelija...Minihyy ja typy 5kk

meillä on kans aina välillä sitä et herää yöllä itkemään/kitisemään ja ainoa vaihtoehto on käydä tutti laittamassa suuhun. sillä rauhoittuu ja nukkuu taas. näitä on joskus 3 kertaa yössä joskus vaan kerran. viime yökin meni niin ettei kertaakaan paitsi pari kertaa ennen kuin itse meni nukkuun ja niitä en laske ollenkaan.itsekin olen miettinyt mistä vois johtua alkoi joskus 3 kk paikkeilla ja on kestänyt tähän 4,5 kk asti. nälkä pojalle ei ole kun ei huuda sillä tavalla ja rauhoittuu aina tuttiin.jos jollain on selitystä tähän niin ihan mukava olis tietää.voiko olla jotain eroahdistusta yms.?poika on nukkunut omassa huoneessa 1kk iästä lähtien todella hyvin.

Minäkin vielä kukun koneella...Teen tälläisiä nykyajan joulu ostoksia..

Tilasin miehelle semmosen tietsikka pelin (rättätätätätätätätä...perhana...mistä se muka mut ampu!?!?-pelin)

Luulen että joulupukki vielä katuu lahjaa,mutta olkoon,onpa mieluinen :DMuutenkin ollaan kerrankin ajoissa oltu liikkeellä lahjojen suhteen.

Minäkin odotan innolla,kun tyttö saa uuden barbi elokuvan,kun siinä on ne 3D-lasit mukana,että miten ne toimii..OLIS JO JOULU!!Jyri on myös ollut yskässä,viikko sit oli kuumettakin mutta kuuria ei saatu ,vaan yskänlääkettä joka oli vielä kolmio lääke ja ei ees sopinu Jyrille vaan oksens sen ulos..onneksi on jo lähes terve..Jyri syö tällä hetkellä 4 ateriaa päivässä+velliä ja korviketta.

Nyt on aines listakin pidentynyt entisestään..

Ehdoton herkku on persikka jugurtti!

Onko kukaan kokeillut lihasoseita? Jyri ei jostain syystä niistä pidä vaan kaikki oksettaa ja yököttää,vaikke ne ole sen karkeampia..no,uudestaan myöhemmin..Jyri on nyt oppinut kääntymisen masulta selälleen( mahalleen on kääntynyt jo 2kk ),muttei käytä sitä usein,ei siis oo hoksannut että sillä pääsis vaihtaa paikkaa ,ku pyöris...Sitte tuohon kesiksen sähköpostiin kommenttia: joo,olis ihan kiva varmasti semmonen oma juttunsa... myös tuonne msn:ää saa perustettua yhteisöitä...ja olenkin yhdessä yhteisössä mukana,josta tulikin mieleen ,että onkos meissä kui moni ollut siinä porukassa joka aloitti vauvan teon kesällä -04? eli Teamkesän2004Aloittelijat ??Jaa-a...ei kai muuta...huomenna neuvola ,kerron sit ne kuulumiset sitten huomenissa..Maria ja Jyri s140605

5 kk neuvolassa tänään:

Paino: 9510 g (3620)

Pituus: 70 cm (52)

Piä: 44,5 cmTasaisesti +1 käyrällä mennään kaikilla mittareilla.Käytiin tänään myös lääkärissä maitoallergia epäilyn vuoksi. Nyt sitten ollaan maidottomalla ja munattomalla ruokavaliolla kaksi viikkoa ja seurataan josko oireet häviää. sitten vaan altistukseen. Kiinteistä menee tällä hetkellä vaan ruusunmarjaa puoli purkkia päivässä ja nyt sitten syödään kaksi viikkoa vaan sitä, kun uudet ruoka-aineet on pannassa.

Olisiko ideaa tyhjentää se meidän suomi24 sähköposti ja alkaa keräämään vaikka äiti-lapsi kuvia, saisi nämä nimimerkit kasvotkin, siis kuka haluaa tuoda esille. Tai ihan uusia kuvia taas 5kk kesiksistä touhuissaan?Olisiko muita halukkaista? Tinnahan se meidän mailivastaava taitaa olla...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat