Vierailija

Meidän reilu 1-vuotias syö valkosipuli/curry/chili/pippuri yms. ruokia.Heti kun alkoi syömään meidän kanssa samaa on saanut mausteista ruokaa.

Saa nähdä miten maistuu päiväkodin mausteettomat pöperöt?!Suolaa en lisää koskaan mihinkään.Kaikki tutut ottavat lapsen ruoan erikseen ennen maustamista enkä tajua miksi?Neiti kyllä syö oliiveja, fetaa ja raakaa sipuliakin =) Oliiveja ja fetaa kyllä tosi pieniä määriä ja harvoin kun ovat niin suolaisia.

Kommentit (12)

Mitä enemmän vaihtelua ruokalistalla sitä paremmin lapsi syö. Kiinalaisessa ei tykkää bambusta mutta se on poikkeus. Tykkää kaikesta etikkaisesta. Pyytää mietoa chilikastiketta vaikka me ei oikein mielellämme sitä hänelle anneta.

imetin reilut 6kk, mikä kai nykypäivänä on pitkään.Niin sitä ihmettelin että miksi ottaa lapsen ruoka erikseen ennen maustamista?

Eikö olisi heti hyvä totuttaa lapsi samaan kuin muu perhe syö?Tietysti jos lapsi ei mausteista suostu syömään, niin sitten mausteeton versio. Mutta tutut äidit kauhistelee meidän taaperon ruokailutottumuksia, eikä anna omansa edes maistella mausteista ruokaa???Mutta miettikääpäs jotain thaikku lasta, nehän vettää chiliä ja syynnilleen ekoissa kiinteissä =)Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kyllä välillä ihan perus makaronilaatikkoa tai siskonmakkarakeittoa ne ainakin uppoo. Oon itse ollu päiväkodissa töissä ja ainakin ne sapuskat oli todella mauttomia.-ap-

mutta kyllä mummin jauhelihakeitto ja makaronilaatikko jne miedosti maustetut perusruuat maistuvat ihan yhtä hyvin, välillä paremminkin:)

Muikut ja silakat uppoavat hyvin lähes päineen häntineen, oliivit ovat herkkua. Meni 2-vuotiaana tarhaan, ja tykkäsi tosi paljon tarhankin ruuista, niistäkin mitä ei kotona syö, kuten pinaattikeitosta.

Sinne menee kiinalainen, meksikolainen ja vaikka mikä. Ihan kuin ap:llakin, meillä ei käytetä suolaa käytännössä ollenkaan mausteena, vaan valkosipulia, pippuria jne.Äsken syötiin juuri suhteellisen pippurista pastaa, ja nyt sanoi sitten " tulee kuumaa, isi puhaltaa" ja näytti suuhun. Juotiin vähän vettä, niin lähti pippurin palanen pois. Esikoinen taisi vastaavassa tilanteessa itkeä ihan solkenaan. :-)Imetitkö ap pitkään? Joku joskus sanoi, että jos on imettänyt pitkään ja syönyt mausteista ruokaa imetysaikana, lapsi ikäänkuin oppii laajemman skaalan makuja jo vauvana. Hyväksyy sitten taaperonakin uudet maut herkemmin. En tiedä pitääkö paikkansa, itse imetin kuopusta yli vuoden ikäiseksi, ja on kyllä paljon kokeilunhaluisempi ruokien suhteen kuin esikoinen (3 kk imetystä).

Meillakin puolitoistavuotias vetaa suunnileen mita vaan, raaka sipuli on herkkua, samoin chipseja soisi ihan miten paljon vaan (ei tietysti saa muuta kuin maistaa). Liian chilinen ei (enaa) kelpaa, aikaisemmin soi melko tulistakin. " Liian" tarkoittaa sellaista, mika aikuisellakin polttaa tuntuvasti, mutta ei viela ole ihan kipurajalla ;). Muuten maisuvuuden ratkaisee enemmankin koostumus, esimerkiki lotko salaatti ei kay, ja esim. tomaatin kuoret tulevat ulos aika usein.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat