Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on suhtellisen vilkas melkein puolitoistavuotias poika. Hän on nyt elokuusta asti ollut hoidossa yksityisessä ryhmäperhepäiväkodissa. koko hoidossaoloajan hoitajat ovat puhuneet siitä kuinka vilkas ja eläväinen poika on, mutta tänään hoitajat pudottivat pommin: meidän olisi syytä kuulemma hakea kunnalliseen päiväkotiin, koska poika on kuulemma ylivilkas ja tarvitsee erityisopettajan hoitoa. Syy: poika edelleenkin reilun kolmen kuukauden hoidossaolon jälkeen vie leluja isompien lapsien käsistä, yrittää kiipeillä pöydille ym. eikä usko usein sanaa EI. Ja on tietysti myös todella vilkas ja nopealiikkeinen. Kotona poika on myös vilkas, koettelee rajojaan, yrittää välillä myös kiipeillä, ei aina usko sanaa ei, mutta on myös keskittymiskykyinen, rakastaa kirjojen katselua ja palapelien kokoamista esim. Onko todella näin , että meidän on syytä etsiä hänelle erityishoitopaikkaa, minä kun olen ymmärtänyt, että tuo on ihan normaalia käytöstä 1,5-vuotiaalta lapselta, vai olenko totaalisen väärässä? Ovatko muiden samanikäiset jo sosiaalisesti niin kehittyneitä, etteivät tälla lailla käyttäydy? Auttakee minuu!!!!

Kommentit (6)

Meillä kyllä rauhottui selkeästi kun täytti 2 vuotta. Se älytön hösääminen ja juuri tuo kiipeily ym. riehuminen jäi (toki välillä sitäkin on) ja tuli esiin uusia piirteitä. Eli jaksaa keskittyä pidempään leikkimiseen ja todellakin uskoo tai ainakin tietää mikä se EI on ja sen seuraamukset jos ei uskota:). Toki pitää vieläkin kokeilla..Eli jos ei nyt 2 vuoden kieppeillä rauhotu yhtään niin ehkä sitten kannattaa hoitajien neuvosta ottaa vaarin. Kyllähän he ovat ammatti-ihmisiä ja näkevät lapsia päivät pitkät. Toki teille oli se vauvakin tulossa, eli siitä alkaa sitten uudet uhmat..Jaksamisia:)

Meillä on ensi viikolla neuvola, jossa ajattelin ottaa asian puheeksi. Päätimme miehen kanssa, että jään hoitovapaalle, meidän ei ole järkevää lähteä hakemaan uutta hoitopaikkaa, kun pikkukakkosta odotellaan syntyväksi kesällä, joten ei muutenkaan enää kauaa olisi hoidossa. Kiitos vastauksestasi, mukava kuulla etei poika ole ihan ainoa " ylivilkas."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä saman ikäinen, myöskin elokuusta ryhmiksessä ollut poika. Ja kovin tutulta kuulostaa touhu. Meillä karkaillaan, EI-sana uppoaa hyvin valikoiden, kiipeillään jne. Ja mielestäni kyse on aivan normaalista 1,5 vuotiaasta sähläristä.

on kaksospojat 1,4v, toinen on itse rauhallisuus ja toinen kiipesi viimeksi telkkarin päälle ja seisoi siellä 1,5 metrin korkeudessa... veti seinälistan irti, samoin verhot, kiipeilee tasojen päällä, tiputti stereoitten kaiuttimet, kiipeää lelulaatikon päälle ja avaa sillä konstilla ovien kahvat ym. ym... minäkin olen ollut sitä mieltä että ihan normaalia, ei ole tullut edes mieleen että olis jotenkin epänormaali... toinen pojista lueskelee itsekseen kirjoja ja vain katselee kun toinen meslaa... tämä toinen ei tosin vielä edes kävele kuin tukea vasten. Että tuntuu näitä " epänormaaleja" olevan muillakin :-)

Minulla siis 1v8kk ikäinen vilkas tyttö. Kuvauksesi pojastasi kuullosti aivan tytöltäni=). Hän aloitti tarhassa kesäkuussa ja hoitajat ovat myös ihmetelleet tytön vilkkautta. Tytölläni on myöskin taipumusta kiipeilyyn ja mahdottomaan touhuamiseen. Kiellot eivät tahdo mennä perille, uhmaa on. Olemme kuitenkin ymmärtäneet, että se on tuon ikäiseltä aivan normaalia käytöstä. Ehkä sinun olisi syytä jutella kunnolla hoitajien kanssa ja käyttää lasta neuvolassa tms. ammattilaisen juttusilla, jotta saat varmuuden asiasta.

Jos yhtään lohduttaa, kuulostaa aivan meidän lapsukaiselta vielä jokin aika sitten. Meilläkin 2v:n pintaan alkoi meno rauhoittumaan. Kyllä toki vieläkin (2v8kk) vauhtia ja temperamenttia piisaa, mutta joissain rajallisissa määrin kuitenkin. - Ja lehtihylly, viherkasvit jne saavat olla rauhassa, niin kotona kuin kylässäkin. Veikkaisin, että ehkäpä teilläkin aika tekee tehtävänsä.Jotenkin minusta tuntuu kanssa, että meillä meno rauhoittui samaa tahtia puheen kehittymisen kanssa. Ei siis tarvinnut niin kovasti melskata, kun oppi sanomaan ainakin osan siitä, mitä mielessä liikkuu.Ja tuosta päivähoidosta: Saattaisiko olla, että pph:lle vilkas lapsi tuottaa niin paljon " töitä" , että hän/he ajattelee, että päiväkodissa pystyisivät paremmin pitämään " pois pöydiltä" kun on useampi ihminen vahtimassa tai jotain? Tuli vain mieleen...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat