Seuraa 

Meillä syntyessään pieni vauva (2750g) ja hiukan ennenaikainen (37+6). Lisämaidon tarve on ollut koko ajan ja sairaalassa kysyin siitä Tuttelin ensikorvikkeesta. Suosittelivat, samoin neuvolan täti ja aloitimmekin pienen ruokinnan sillä. Onhan se hiukan kalliimpaa, mutta ongelmana ei ole hinta vaan sen saatavuus. Kaupoissa sitä jo vain pieniä määriä (muutama tetra) tai sitten ovat vanhaa päiväystä=( Vauva on nyt vasta vajaa 3 viikon ikäinen ja aloitimme ihan vastikään d-vitamiinitipat. Mitään vatsavaivoja ei ole ollut.Kysymys kuuluukin, tuon ensikorvikkeen käyttäjät, miten olette siirtyneet muuhun korvikkeeseen siitä? Tehneet alussa sekoitusta toiseen meitoon? Suoraan tavalliseen tutteliin vaiko vatsaystävällisemmäksi mainostettuun NAN maitoon? Voisin kyllä pienelle tuota ensikorviketta käyttää, mutta asutaan aika kaukana suurista kaupoista, jokapäivä en viitsisi kauppaan lähteä hakemaan päivän annosta maitoa vauvalle, kun saatavuus kertakaikkiaan on niin surkea=(Vaimo75 ja pikkumies

Kommentit (7)

tavallisesta muuten kuin että siihen on lisätty maitohappobakteereja? Ainakin itse joskus tulkitsin niin purkin kyljestä. Jos ei muuta eroa ole, voithan vaihtaa vähitellen naniin ja antaa maitohappobakteereja lisäksi (esim. Rela-tipat).

UTELIAISUUDESTA KYSELEN:Miksi annat jotain ensikorviketta??

Miksi ei ihan tavallista 0-12kk?????

Minulla poika syntyi tasan viikolla 38 ja oli vielä pienempi kuin sinun: 2580g/45cm....Ihan tavallisella korvikkeella on kasvanut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Purkin kyljessä lukee " sisältää PREbiootteja" eikä PRObiootteja. Probiootti on maitohappobakteeri kun taas prebiootti.Duodecimin terveyskirjaston sivuilta:" prebiootti:sulamaton ruuan komponentti, tavallisesti hiilihydraatti (oligo- tai polysakkaridi), joka edistää valikoivasti yhden tai useamman bakteerikannan kasvua tai aktiivisuutta paksusuolessa, minkä tarkoituksena on, että muuttunut suolistofloora paikallisesti tai systeemisesti edistäisi terveyttä; (esimerkkeinä prebiooteista mainittakoon ns. inuliinityyppinen fruktoosipolymeeri sekä ravintokuitu)"" probiootti:ravinnon mukana tai lääkevalmisteessa nieltävä yhden tai useamman bakteerikannan elävä viljelmä, jonka tarkoituksena on parantaa ruuansulatuskanavan mikrobikantojen koostumusta ja vaikuttaa isäntään edullisesti [probioottien vaikutuksista on toistaiseksi niukahkosti tietoa, mm. seuraavat vaikutukset on osoitettu: rotavirusripulin kesto lyhenee Lactobacillus GG:n (maitohappobakteeri) vaikutuksesta, lisäksi atopian ehkäisyssä probiootit saattavat osoittautua käyttökelpoisiksi]"

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk_terveyskirjasto.naytaar...Meilläkin syödään tuota 0-6kk tuttelia, kuvittelisin sen olevan pienelle vatsalle sopivampaa kuin 0-12kk. Kalorimäärä näissä on sama. AIka jännää kylläkin että purkin kyljessä tai nutrician kotisivuilla ei kerrota mitään näistä tuotteista. Vaikka niitä ei saa mainostaa, niin kai niistä nyt sentään saa kertoa mitä sisältävät ja miksi?Alkuperäiselle: Pyydä kauppiasta tilaamaan (ja varaamaan sinulle) hieman isomman satsin tuota korviketta vaikka aina parin viikon välein/kerran kuussa tms. Varmasti tekee sen kun tietää että ostat. Päiväyksethän ovat aika pitkät korvikkeissa, joten jos saat tuoretta tavaraa niin se säilyy kuukausia. Eilen ostamani menevät umpeen 26.2.2006.

Meidän tytöt syntyivät 37+2 ja pienempi painoi 2485g (isompi 500g enemmän). Molemmille annettiin tavallista korviketta (Nania ja Tuttelia) jo synnärillä.Eli jos vatsavaivoja ei ole, niin voinet hyvin siirtyä tavallisiin korvikkeisiin. Meille ei laitoksella ja neuvolassa edes puhuttu muusta kuin ihan normaalien korvikkeiden käytöstä, vaikka tytöt pienehköjä ja hiukan ennenaikaisia olivatkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat