Vierailija

Meillä tyttären kunniaksi nostettiin vaaleanpunaiset kuohuviinimaljat. Minusta lapsen ensimmäinen perhejuhla oli maljan arvoinen. Muuten alkoholia ei kyllä tarjottu. Lasit koristelin vaaleanpunaisin silkkinauhoin.Ja oli juhlavaa.

Sivut

Kommentit (67)

kuohuviinimaljat ristiäisissä! Kun lueskelin etikettikirjoista ja vauvalehdistä juttuja ristiäisiä varten, niin kyllä niissä jutuissa ainakin mainittiin, että jos maljat kohotetaan, niin se tehdään kasteen jälkeen ennen kahvipöytään siirtymistä. Eli eiköhän ole ihan normaalia.

Kirjoitit: " Lukekaapa hieman tapakirjoja niin huomaatte, että

alkoholi ei kuulu ristiäisiin ja tekee moukkamaisen vaikutelman

ihmisistä, jotka yrittävät olevinaan päteä maljoinensa.

Maljat kuuluvat toisenlaisiin tilaisuuksiin, EI RISTIÄISIIN!"Jos on oppinut tavat kirjoista, ei tietenkään pysty niitä kovin luontevasti soveltamaan kuin sellainen, joka on kasvanut sivistyneessä, sofistikoituneessa ympäristössä. Asia ei oikeasti ole noin kaavamainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olet sitä mieltä, että kaste on vanhmpien ansiota niin nosta sitten malja vanhemmille, älä vauvalle...Vanhemmat eivät ole asettaneet kastetta, eivät tee sitä eivätkä ole sen merkitystä määrittäneet. Kasteessa toimii nimen omaan Isä, Poika ja Pyhä henki. Ei vanhemmat, vaikka he päätöksen lapsen kastamisesta toki tekevät. Kastepäätös on vanhemmista, kastetapahtumana Jumalasta.Vierailija:

Lainaus:


i]

Ahaa, minusta se on kyllä lähtöisin ihmisestä se kastekin, sillä vanhemmathan sen päättävät kastetaanko lapsi eikä jumala. Samoin kuin ihmiset päättävät naimisiinkin mennä.


mkäpä olisi hienompi tapa kuin kohottaa malja jonkun kunniaksi. Kyseessä on ihan kansainvälinen tapa, ei mikään suomalaiseen kännikulttuuriin liittyvä juttu. Ei meillä kuohuviiniä sitäpaitsi vauvalle ole annettu, vaan aikuiset sen maljan ovat kohottaneet.


Eli uskovaiset haluavat maljan menevän näin: Kun ristiäisissä nostetaan malja, tulee siinä nimenomaan sanoa että nyt nostamme maljan vauvan SYNTYMÄN johdosta eikä kasteen johdosta. Että nyt kaikki tiedätte että kastetta ei maljalla juhlisteta vaan syntymää.Kelpaako tämä teille uskikset?hehhehhehhe

joku ohjekirja 1800 luvulta vai?Sinulle tiedoksi, että tapakouluttaja Kaarina Suonio pitää pientä kuohuviinimaljan nostamista myös ristiäisissä kivana tapana juhlistaa. Että selllaista tyylittömyyttä siis......

En tarjoaisi alkoholia ristiäisissä. Toinen tilaisuus on konfirmaatio, jossa en maljoja kilistelisi.Nimiäisissä voisin maljan nostaa, on kuitenkin erilainen tilaisuus kuin kastejuhla.Eihän lasten synttäreilläkään juoda onnittelumaljoja, miksi sitten kastejuhlassa. Muutenkin ärsyttää, että juhlimiseen pitää aina yhdistää alkoholi - tavalla tai toisella. Ei viini/viina tee juhlista yhtään sen parempia/hienompia.

Totta kai juhlaan ensinnäkin pukeudutaan hyvin. Kastejuhla on juhla. Siinä todistetaan ja juhlitaan sitä, että vauva saa kasteen lahjan.Juhlaan kuuluu myös hyvät tarjoilut.Juhlaan kuuluu myös sen päähenkilön onnittelu saavutuksen johdosta. Nostakaa sitten ne maljat Jumalalle, älkääkä vauvalle. Vauva ei ole tehnyt ristiäisissä mitään, Jumala on.Älkää sekoittako asioita. Kastejuhlan päähenkilö on Jumala, ei vauva.t.30Ps. Ja jos ette ole samaa mieltä, niin miettikää miksi ylipäätään annatte lapsenne kastaa. Pitäkää sen sijaan nimiäiset ja nostelkaa maljojanne oikein olan takaa.

juuri vauvan syntymän kunniaksi!! missä se sitten tehtäisiin, jos ei ristiäisissä? meillä lapset on kastettu, kun he ovat olleet 3-4 viikon ikäisiä, ja sukulaiset näkevät lapsen ensimmäistä kertaa.

meidän suvussa ne on ainoat juhlat, joissa alkoholia on tarjoiltu lasillisen verran, ei meillä edes ole mitään muita juhlia, missä suku olisi koolla.


miksi ihmeessä niitä kakkukahvejakaan järjestetään ellei juhlimisen vuoksi.Eli jos kaste ei ole juhlan paikka niin sitten vaan arkivaatteissa vanhemmat ja kummit kasteelle ilman kahvituksia.

eikä tullut oman lapsemme ristiäisissäkään mieleenkään moinen, minun mielestäni alkoholi yksinkertaisesti ei kuulu ristiäisiin. Ihan vastaavasti ihmettelisin, jos joku tarjoaisi jouluna jälkiruuaksi tippaleipiä tai kattaisi juhannuspöytään joulutorttuja. Mutta tapansa kullakin. =)

Vierailija:

Lainaus:


22: Häissä hääpari on tehnyt jotain, solminut avioliiton. Tämän teon kunniaksi on mukava nostaa malja!23: Totta, Jeesus joi viiniä. Mutta ei nostanut maljoja silloin, kun kastoi ihmisiä.Se mitä kasteessa tapahtuu ei ole lähtöisin ihmisestä, vaan Jumalasta.


Ahaa, minusta se on kyllä lähtöisin ihmisestä se kastekin, sillä vanhemmathan sen päättävät kastetaanko lapsi eikä jumala. Samoin kuin ihmiset päättävät naimisiinkin mennä.Mistäs sinä tiedät kohottiko Jeesus maljaa kun kastoi ihmisiä? Raamattu ei yksityiskohtaisesti käy jeesuksen elämää hetki hetkeltä.

suomessa on vaan semmonen juoma kulttuuri että kaikki alkoholin juominen rinnastetaan ryyppäämiseen.menee kyllä asian vierestä mutta olen juonut lasin pari viiniä useinkin kun lapset oli vauvoja, enkä tosiaankaan humaltumis mielessä vaan ihan vaan nautiskelu mielessä niinkuin jotkut vetasee ilta leffan aikana suklaalevyn..

ja olen saanut tästä tavasta vähän outoja ja paheksuvia kommentteja.. ihan niinkö oisin huono ja juoppo äiti..

Miksi ylipäänsä nykyään koetaan, ettei juhlaa voi juhlia ilman alkoholia? Siis että automaattisesti koetaan ainoan tavan rentoutua tai juhlia olevan se, että korkataan?Minusta se on ajallemme oireellista.Mutta en nyt tokikaan paheksu, jos joku tuota harrastaa. Minun ei tarvitse juoda.
En kertakaikkiaan ymmärrä. Meillä on shampanjaa pojan kastejuhlassa ja tulen vielä uskovaisesta perheestä:)Eihän kyse ole juomisesta humaltumismielessä vaan maljan kohottamisella kasteen saaneen lapsen kunniaksi.Ihana, kaunis ja juhlava tapa mielestäni, sopii kastejuhlaan!Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat