Vierailija

eivätkä viitsi touhuta lastensa kanssa mitään vaan laittavat vain videot pyörimään että lapset olisivat hiljaa. Jos itselläni olisi muutaman vuoden ikäinen lapsi niin varmasti tekisin hänen kanssaan joulukortteja nyt ja menisin ulos touhuamaan lumihankeen yms.....

mielestäni lapselle pitää antaa aikaa,lukea ja leikkiä ennemmin kuin pistää heitä tuijottamaan päivät pitkät tv:tä.

kommentteja!!!!

Sivut

Kommentit (34)

Aina löytyy ääripäitä: jotkut ovat paikalla, mutta eivät pätkääkään läsnä, toiset hääräävät aamusta iltaan kuin höyryjunat. Kuitenkin kai valtaosa on niitä vanhempia, jotka ovat enimmäkseen läsnä myös henkisesti, mutta aina välillä kaipaavat nollaamistakin ja ns. aikuisten juttuja tai jotain ihan omaa (esim. lehden lukeminen).Tuli mieleen, että kuinkahan moni töissä käyviä äitejä moralisoiva on nimenomaan noita ensimmäisiä...? ;-P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minulakin oli kaikenlaisia vakaumuksia ennen lapsia, juuri nämä " ei videoita" , ei karkkia, ei muroja jne.

noo, todellisuus osoittautui toiseksi. Pelle Positiivi pyörii taustalla aamusta iltaan. Olen ihan kuitti kun päälle 3v ei nuku päiväunia ja heräilee joka yö vauvan kanssa vuorotellen. Viime viikolla taisin nukkua kokonaisuudessaan ihan 10 tuntia ja nukahdinkin viikonloppuna rattiin. jee onneksi oli tuuria matkassa(koko perhe kyydissä).

Äärimmäisen kerkeeväinen poika muutenkin.

Luen aina kun hän pyytää(monta kertaa päivässä), leikin aktiivisesti vähintään tunnin päivässä. Kotitöitä teen ne välit kun poju katsoo videoita tai jopa(ihme kyllä)leikkii itsekseen. Ulkoilu täällä lumettomassa kuraisessa ja viimaisessa etelässä jää kieltämättä miun osaltani heikoksi. Ilmoitin jo pojalle, ettei äiti lähde ulos ennen lumentuloa. Hän saa käydä pari kertaa viikossa leikkimässä kavereitten kanssa hoitotädin luona.

Joulukortteja en kyllä hänen kanssaan tee:edellinen kerta vielä tuoreessa muistissa. Ruokaa hän saa laittaa kanssani niin halutessaan.

Ainoa mikä harmittaa on tuo ulkoilu, mutta olkoon. Päivät ovat muutenkin selviytymistä pyykin,päänsäryn ja väsymyksen kanssa, joten säästän itseni extra tuskalta kun se on kerran mahdollista. Ihan peestä olla kylmässä puistossa kun lapsella ei ole edes leikkikavereita.

palataan sitten,kun sinulla on kokemusta lastenhoidosta jne.itse hoidan lapseni maalaisjärjellä.ts.turhat pultit pois,niin hyvin menee...tv.tä,ulkoilua,harrastuksia jne..kaikkea sopivassa mittasuhteessa.kyllä istutan(jos en ihan sido sohvaan..) :)lapset joka aamu lastenohjelmien ääreen ja sillä aikaa pistän aamupalat ,petaan pedit ja laitan itseni!että tämmönen kamala järjestely..

muttei meillä viedeoitakaan katsota kun n. 1krt vk.mullakin oli kovia suunnitelmia kaiken maailman aktiviteettien suhteen...mutta ei vaan saa kummosia askarteluilmatia aikaseks.toisaalta lapset leikki paljon keskenään ja toisaalta nuorin on juuri siinä iassä ettei osaa vielä ottaa osaa..muuten kuin sotkemalla toisten hommia...

Lapsettomat sinkkunaiset tietävät aina parhaiten miten lapsiperheessä asiat hoituu. Ja sitten kun HE ovat joskus äitejä, HE tietävät kaiken tietenkin parhaiten.=heistä tulee keskinkertaisia vanhempia, ja sitten voi hymyillä omille, aiemmin niin idealistisille kotkotuksilleen:-)

Meillä kyllä katsellaan videoita jokapäivä. Meillä leikitään jokapäivä. Meillä ulkoillaan jokapäivä. Meillä askarrellaan jokapäivä. Meillä luetaan jokapäivä. Eli en koe videoiden olevan sen kummempaa ajanvietettä lapselle kuin mikään muukaan touhu. Kyllä minustakin on aivan ihana lasten ollessa yökylässä tai nukkumassa vuokrata pari videota ja katsoa ne rauhassa nautiskellen. Koen olevani oikein aktiivinen ja ihana äiti lapsilleni videoista huolimatta. Olen myös töissä lastenkodissa, joten näen myös sen nurjan puolen lasten elämästä ja mihinkään niistä ei kyllä ole johtanut videoiden liika katselu.

Eikun musta sellaset veltot äidit on hienoja ihmisiä, niitä kunnioitan.Vahvasti asenteellinen aloitus ei herätä hedelmällistä keskustelua.

Lapset 1 v ja 3 v kipeinä kovassa kuumeessa , leikit eivät suju, askarteluun, palapeleihin tmv. ei jakseta keskittyä, sylissä istuisivat, mutta eivät yhtaikaa (alkaa töniminen ja raivo), jos toisen otan syliin, niin toinen alkaa huutaa mustasukkaisuuttaan. Välillä luen niille kirjaa, ja yritän auttaa leikkejä alkuun, ja jonkin aikaa homma ehkä sujuu, tai sitten seuraa sen päiväinen kuorohuuto. Eiväthän nuo kuitenkaan voi koko ajan nukkuakaan, vaikka hereillä olo on tosi takkuista. Videoiden edessä viihtyvät, lasittunen katsein :(. Näytän tietysti vain kilttejä, rauhallisia ohjelmia.Käytännön vaihtoehto videoille on siis, että jompikumpi tai molemmat huutavat. Onko se sen parempi? Omat hermotkaan eivät oikein kestä jatkuvaa huutoa ja kitinää, kun ollaan koko ajan sisälläkin. Ja itsekin olen tarkkaan ottaen vähän kipeä, vaikka sitä ei tässä ehdi juurikaan ajatella.Jos ap tai joku muu keksii paremman ratkaisun, niin kertokaapas.

niin minä voin työpäivän jälkeen harrastaa, levätä ja tehdä rauhassa kotitöitä. Vaikka olenkin palkannut meille siivoojaan, kotihommia silti riittää! Otan mielelläni apusi vastaan ja onhan sinulla aikaa, kun ei ole vielä niitä lapsia.Laitanko osoitteeni?Terveisin kaksosten äiti

lapset katsovat liikaa tv:a. En yleensäkään anna heidän katsoa tuntia pidempään mitään.Vielä vähemmän ymmärrän niitä, jotka muutenkin näkevät lapsiaan vähän, esim. työssäkäyvät jotka hakevat lapsensa klo 16.30 ja heti kotiintultua tv laitetaan päälle ja sitä katsellaan sitten tuntikausia:(. En ymmärrä miten ehtivät edes syödä siinä välillä kunnolla?!Viikonloppuaamuisin tietty sama juttu. Mä en edes laita tv:a enää päälle viikonloppuaamuisin vaan ollaan sitten vaan yhdessä mieluummin.

Muistan itsekin kun omat kaksoseni olivat vielä tuossa iässä. Onneksi lapsillekin tulee pikkuhiljaa sitä järkeä päähän ja elämä helpottuu.Tsempit!

Jos MINULLA olisi niin MINÄ tekisin niin ja näin. Todellisuus on usein erilainen kuin kuvitelmat. Ehkä juuri SINÄ oikeasti istuttaisitkin lapset aina telkkarin ääreen - siis todellisuudessa.

Äiti, jonka lapset katsovat joskus telkkariakin, mutta leikkivätkin ja ulkonakin käydään.

Lapsettomista sellaisista, tarkoitan. Aina rääpimässä ja arvostelemassa toisten tekemisiä. Mitä jos ap hankkiset ensin sen oman elämän?


Sanoinko, että istutan heitä jatkuvasti paikallaan? Ja sanoinko, etten käy heidän kanssaan ulkona? Olisin vain pyytänyt apua arkeeni, kun itsellä ei tahdo mielikuvitus ja tunnit vuorokaudessa riittää noiden naperoiden kanssa.Terv. kaksosten äiti

ei muuta. mutta silti tekemiset on vähissä. Tulisi jo lumet.... lapsi sen varran pieni kuitenkin vielä ettei osaa askarrella eikä mielenkiinto riitä pitkälle.

On itsellänikin kaksoset joita hoidin kotosalla 3-vuotiaiksi. Harvoin he silti katselivat tv:a!!! En ymmärrä sinunlaisiasi, jotka vielä työpäivän (ja lasten hoitopäivän) päälle laittavat lapset katsomaan jotain lastenohjelmia!Ota ne lapset mukaan siihen ruuanlaittoon, niin ehkä eivät riehu niin paljon. Luultavasti haluaisivat vain sinulta huomiota ja siksi riehuvat.toinen kaksosten äiti

itse kotona mutta " aktiivinen" . minusta ne jotka panevat muksut sohvaan vöillä kii ja videot pyörii, valittaavat vielä eniten miten on raskasta ja ei jaksa, ku jo 4:ttä vuotta on kotona.. istumassa..

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat