Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Lapsella todettu maitoallergia altistuksessa. Prick-ja veritestit olivat negatiiviset. Iho on ollut atooppinen jo ensimmäisestä elinkuukaudesta lähtien ja välillä lehahdellut ja välillä ollut taas parempi. Ikää nyt tytöllä reilut 6kk. Käytössä almiron pepti, mutta iho ei sen parempi, toki kortisonikuuri aina parantaa, mutta lopettamisen jälkeen iho palautuu ennalleen. Ruoka aineista ei selkeää oireilua iholla, paitsi naudasta jota menin hölmöyksissäni antamaan. Sen jälkeen uloste ollut mustan vihreää. Lääkärin ohjeistuksen mukaan saatiin lupa antaa neocatea josko iho parempi, mutta ei silläkään parannusta (2vk kokeilu). Uloste edelleen tumman vihreää ja nyt siis tyttö ollut viikon verran pelkällä neocatella ja kiinteät tauolla, jotta saataisiin suoli rauhoittumaan. Johtuuko ulosteen väri vielä naudasta vai neocatesta? Luulisi suolen rauhoittuneen, kun ei ole saanut viikkoon muuta kuin korviketta? Vai onko kyseessä joku mahatauti, pitäisikö tehdä ulosteviljelyt? Nyt taas vaihdettu almironiin josko suolen toiminta palautuisi ennalleen, lääkärin mielestä voi vaihtaa takaisin almironiin, koska iho- oireet ei sillä ainakaan helpottuneet. Tarkoitus olisi ottaa tällä viikolla kiinteät mukaan kuvioihin ja aloitus tapahtuisi bataatilla, viikko yhtä ruokaa jne. Pitäisikö antaa pelkkää korviketta niin kauan, että uloste muuttuisi normaaliksi? Minkälaisia ajatuksia teillä muilla olisi, onko tässä mitään järkeä, kaikki tuntuu niin vaikealta ja huoli on tietysti kova pienestä? Maitohappobakteereista on aina tullut kovasti ilmavaivoja joten niitä emme ole antaneet, kokeiltu ollaan rela-dropseja ja gefilus gg:tä. Perusvoiteet (lipolan, essex) sekä ihoöljyt käytössä. Onko toivoa paremmasta?

Kommentit (3)

tumman harmaaksi savimaiseksi.Ja se oli allergialääkärin mukaan normaalia " erikoiskorvikekakkaa" . Uskon sen kyllä sillä meillä oireet helpottivat samalla.Tavallisella korvikkeella kakka oli sinapinkeltaista ja löysää, seassa oli valkoisia hiutaleita, kuin kaurahiutaleita. Ja vatsa oli tosi kipeä.

Minulla on kaksi suolioireista maitoallergikkoa, josta vanhempi 3v pystyy syömään jo kaikkea muuta paitsi raakaa maitoa. Nuorempi, 1,5v on moniallerginen ja käytössä meillä vain 6 ruoka-ainetta edelleen. Molemmat tytöt kokeilivat Neocaten ja vanhempi joi sitä vuoden. Se värjää kakan mustaksi/tumman vihreäksi.Viikko ei riitä noin pienellä toipumaan suolisto-oireista, mitä epäsopiva maito/ruoka on aiheuttanut. Kaksi viikkoa vie suolen paraneminen VÄHINTÄÄN, joskus jopa kuukauden jos on päässyt oiein pahaksi (=ripuli).Nukutaanko teillä hyvin, onko lapsi muuten itkuinen, levoton, syökö hyvin?? Nuo ovatkaikki oireita joita kannattaa seurata, varmaan olet jo lääkärin kanssa puhunutkin. Meillä ainakin nuorempi moniallerginen on aina innoissaan saadessaan uutta ruoka-ainetta, mutta varsin pian lopettaa sen syömisen, ja sitten seuraa ripuli, oksentelu... Eli aika herkästi lapsi vaistoaa jos joku aine tekee " pahaa" , myös vauvat.Maitohappobakteereja kannattaa antaa, valikoima on iso, meillä menee Gefilus+, se on maidoton. Kun vaan löytyy joku sopiva.Meillä menee maitona Nutramigen, se on maidoton, laktoositon ja soijaton, kasvipohjainen valmiste.Me aloitimme aikanaa marjasoseilla tytöille kiinteän, jos lapsi kasvaa eikä ole huolta painosta, ei kannata kiirehtiä liian kanssa. Myös riisi on aika turvallinen, kun keittää ja soseuttaa. Mutta jokainen lapsi on yksilö, ja kaikki on vaan kokeiltava!Jos huomaat että joku aine ei tytöllesi sovi, kannattaa odottaa että hän on varmasti terve ennenkuin kokeilet seuraavaa. Olen pitänyt aina reilun kahden viikon tauon, joskus yli kuukaudenkin, että lapsi saisi joskus olla vaivatonkin. Mutta jos ruoka-aine sopii, kai sitä voi useamminkin ottaa uutta mukaan. Ja meillä suolioireisessa on saattanut olla yksi hyvä välipäivä ja sitten taas ollaan kipeämpiä. Että kannattaa ottaa varman päälle, ettei kokeilu mene hukkaan.Toivon sinulle paljon voimia, niitä tarvitset. Toivottavasti teillä on hyvä lääkäri, me olemme törmänneet tässä matkan varrella kaikenlaisiin... Kannattaa pitää oma terve järki mukana, sillä pääsee hyvin pitkälle!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos vastauksesta. Osaisitkohan vielä neuvoa tai joku muu tietävä? Eli onko se neocate epäsopivaa jos uloste värjäytyy mustan vihreäksi? Meidän tytöllä kovasti vatsan väänteitä, ilmavaivaa ja ulosteen löysyyttä värjäytymisen lisäksi, eli minun maalaisjärkeni ainakin sanoo ettei kyseinen tuote sovi, vai? Pitäisikö meidän kokeilla nutramigenia myös? (Iho oireet kun eivät ainakaan helpota almironilla eikä neocatella) Te joilla on maitoallerginen lapsi: kuinka pian olette löytäneet lapsellenne sopivan korvikkeen? Montaako merkkiä olette joutuneet kokeilemaan?

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat