Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko normaali käytäntö se et jos hoitajalle tulee alle vuoden ikäinen lapsi hoitoon niin ei ole pakollista ulkoilla? Ennen tämän lapsen hoitoon tuloa hoitaja lapsineen ulkoili päivittäin aina ja kelistä riippumatta. Tällä pienokaisella ei kuulemma ole asianmukaisia varusteita sade/kurakeleihin ja se on syy ettei voida ulkoilla???

Muistan aikoinaan kun omani meni hoitoon niin oli sanomattakin selvää et sadekamppeet sun muut tarvikkeet hommattiin ja jos jotain puuttui niin asiasta mainittiin hyvin nopeasti minulle et " pitäisi olla se ja se jne..." jolloin oli mentävä kauppaan ja ko. juttu hankittava.Jotenkin mälsä ajatus et aina kun tämä pieni on hoidossa niin ulkoilu jää mut voihan se olla et näin toimitaan aluksi, en tiedä... =/

Kommentit (8)

Oletko jutellut hoitajan kanssa? Entä sen 1-vuotiaan vanhempien kanssa asiasta? Meillä ainakin yksityinen pph ulkoili säällä kuin säällä, vaikka oma pienokaisemme oli se ryhmän " vauva" . Varusteet toki piti olla, mutta niinhän aina pitää. Aluksi hän ulkoili omalla pihallaan, sitten uskaltautui puistoon.Kyllä pienikin lapsi tarvitsee raitista ilmaa päivittäin, puhumattakaan niistä isommista hoitolapsista! Eli eikun kissa pöydälle vaan, mutta rakentavassa hengessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Isommat lapset kaipaavatkin ulos,eikä koko päivää sisällä oleilua.Tosi kurjat ilmat asia erikseen,mutta muuten se kuulostaa laiskuudelta.

Ei ole normaalikäytäntö. Kyllä hoidossa pitäisi ulkoilla myös pienempien lasten kanssa. MUTTA aina ulkoillaan heikoimmin varustetun lapsen mukaan. On vanhempia, jotka eivät yksinkertiasesti hoida asioitaan. Niitä ulkoiluvaatteita ei vaan saavu hoitoon, vaikka hoitaja kuinka niistä sanoisi. Tällaisessa tilanteessa hoitaja on aika heikoilla. Hienoa, että enemmistö vanhemmista tosiaan ajattelee, että on itsestäänselvää viedä kunnon ulkoiluvarusteet hoitopaikkaan. Mutta kaikki eivät ajattele niin. Valitettavaa, mutta totta...Tosin nyt kun on hoidossa mullakin alle 1-vuotias, niin monesti käy niin, että iltapäivällä ei ehdi mennä koko porukan kanssa ulos, kun osa haetaan jo klo 15. Pienin herää päiväunilta vasta puoli kolmen aikoihin. Aamulla mennään ulos heti kun keritään, eli aamupalan ja lounaan valmistelun jälkeen, n. klo 9.30 ollaan pihalla. Iltapäivällä mennään ulos välipalan jälkeen, eli joskus kolmen jälkeen ollaan pihalla.En kyllä jaksais olla koko lauman kanssa sisällä koko päivää. On tosi rankkaa sadepäivinä, kun lapsetkin väsyy sisällä touhuamiseen ja koti on aivan kaaoksen vallassa. Ulkoilu on kyllä sekin kova urakka 4-5 pienen kanssa, varsinkin näillä kurakeleillä. Asiaan kuulumattomasti sanon omana mielipiteenäni, että alle 2-vuotiaan paikka ei ole päivähoidossa, ei ainakaan kokopäiväisesti.

Mun tyttö meni 9 kk:n ikäisenä perhepäivähoitoon. Ja silloinen pph kyllä ulkoili tytön (ja muiden lasten) kanssa joka päivä. Satoi tai paistoi. Aluksi tyttö istuskeli rattaissa ja katseli muiden menoa, varsinkin jos oli kuraista. Toki veimme kurahousut hoitoon ja välillä hän konttaili pitkin nurmikkoa.Kyllä pph:kin pitäisi ulkoilla oli sitten mukana yli tai alle 1-vuotiaita.

sade ja tuuli ei saa olla este, vaan lapsilla pitää olla sään mukaiset varusteet. Kova pakkanen on mielestäni melkein ainoa este ulkoiluun.

Alle 1-vuotiasta ei sitten saisi tuoda hoitoon perhepäivähoitajalle, jos hänen siellä olonsa estää muiden ulkoiluttamisen. Vauvalle pitää hankkia yksityishoitaja. Vauvaahan ei tosiaan tarvitse ulkoiluttaa, koska hän voi nukkua päiväunet ulkona.

Leikki-ikäiset tarvitsevat ulkoilua joka päivä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat