Vierailija

Vastaa saa/ei-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin

-ostaa lapselle leluja

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa

-komentaa lapsia

-sanoa lapsille että rakastaa heitä

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa?

Sivut

Kommentit (40)


-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää? saa

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää? varovasti saa

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää? saa, mutta ei ehkä hyvä idea

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää? saa

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää? saa

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää? saa

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin? saa

-ostaa lapselle leluja? saa

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista? saa

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa? saa ja pitää jos tuntuu että nyt ei oikein jaksa...

-komentaa lapsia? saa ja pitää

-sanoa lapsille että rakastaa heitä? saa

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan? saa

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan? ehdottomasti!!!

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä? saa

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä? saa

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? ei välttämättä mukaan, mutta huomioon=)

ja nämä säännöt toimivat meillä mainiosti!


Esim tuo lapsen ärsyttävistä piirteistä lapselle valittaminen on poliittinen itsemurha. Tietysti ne suhtautuvat puolueellisesti, " veri on vettä sakeampaa" , niin sen kai kuuluukin mennä. Omaa asemaansa siinä vain huonontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää KENELLE MUULLEKAAN? Jos joku asia ärsyttää, on hyvä peilata sitä toisen ihmisen kanssa, joka voi arvioida, onko kohtuullista vai ei.-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI SIITÄ YLEENSÄ mitään hyvää seuraa, mutta ei kai vuosien varrella tuolta voi välttyä (kritiikin vastaanottamiselta, kritisoimiselta)-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI KANNATA-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää KYLLÄ, he ovat sitä neutraalia maaperää useimmiten.-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA, mutta yleensä tämä sekoittuu tuon " lapsen piirre ärsyttää" kanssa. Samoin se on yleensä kritiikkiä kasvatusta kohtaan.-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää RIIPPUU missä väleissä on, mutta yleensä ei vain kannata. Oman puolison vanhemmat saattavat olla neutraalimpia.-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin KYLLÄ, mutta asiasta on hyvä neuvotella yhteiset pelisäännöt kaikille.-ostaa lapselle leluja MIKSI EI? Kunhan ei osta mitään sellaista, mitä lapsen vanhempi/oma kumppani ei ehdottomasti halua lapselle ostettavan. Tyyliin joku väkivaltapeli tms.-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista MINUSTA SUORASTAAN VELVOLLISUUS, mikäli lapset ovat niin pieniä, että heidän kasvunsa ja kehityksensä turvaaminen vaatii nukkumaanmenoa aiemmin. Tämä tarkoittaa pikkulapsia ja etenkin pieniä koululaisia.-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa KYLLÄ, tosin jos aina vain haluaa omaa rauhaa, niin ei kovin hyvä.-komentaa lapsia KYLLÄ, mutta yleensä sitä katsotaan kuitenkin pahalla.-sanoa lapsille että rakastaa heitä KYLLÄ jos se on luontevaa. Kosiskelu ei ole sitä. On tapauskohtaista, mikä on kosiskelua.-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan KYLLÄ periaatteessa, mutta todennäköisesti aiheuttaa sisäistä skismaa puolison väleille. Jopa lasten äiti saattaa tulla lankoja pitkin.-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan KYLLÄ, koska kyseessä on äitipuolen omakin sänky.-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä NO asiasta mielestäni voi keskustella, mutta ei ole hyvä jos vain äitipuoli on tuota mieltä.-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä MUN MIELESTÄ kyllä, mutta käytännössä aika vaikeaa taistelua tuulimyllyjä vastaan-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? EHDOTTOMASTI mielipidettä pitää kuulla, koska vaikuttaahan se hänenkin elämään, mutta ehkäpä lasten äidille ei kannata kertoa, mikä mielipide on äitipuolen ja mikä lasten isän.Vierailija:

Lainaus:


VANHEMMATKAAN EIVÄT SAA VAATIA LASTA MAISTAMAAN KAIKKEA?[/quote]
Itse päätin jo alle kouluikäisenä, että sitten kun minulla on lapsia heitä ei pakkosyötetä, koska minulle itselle tehtiin väkivaltaa päiväkodissa ruokailujen yhteydessä.Ja lapseni syövät monipuolisesti ja terveellisesti ilman että niitä on koskaan ruualla kiristetty, uhkailtu tai pakkomaistettu.3-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää* saa sanoa ja saa valittaa asiasta siitä ei kärsi kukaan.

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää* saa sanoa koska oman miehen kanssa pitää pystyä puhumaan kaikesta. Tilanne vaatii paljon joustoa ja ymmärtämystä kaikilta osapuolilta.-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää* Riippuu sukulaisista ja tilanteesta. Läheisille sukulaisille joiden kanssa olen ystävä voin valittaa aivan hyvin.-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää* tottakai saa

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää* tottakai saa ja pitää. asioihin voi löytyä joku ratkaisu

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää* riippuu niistä sukulaisista

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin* Saa sanoa ja pitääkin sanoa. Lehedenluku ruokapöydässä ei kuulu hyviin tapoihin. Joka kodissa on omat tavat ja niitä täytyy kaikkien noudattaa

-ostaa lapselle leluja* Tietenkin saa ja on suositeltavaakin

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista* Minusta saa koska minulle on tärkeää illalla oma aika ja rauha. Meillä lapset menevät nukkumaan 19.00. Mieheni jo 10v poika menee klo 21.00

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa* Äitipuoli voi jäädä kotiin. Minä jään joskus kotiin kun mieheni menee meidän yhteisten lasten kanssa ulos. Jos äitipuolella ei ole omia lapsia ei voida olettaa että hän haluaa leikkiä äitiä viikonloput läpensä. Oma aika on ok ja sen ei pitäisi olla äitipuolelle taakka tai vastuu et miehellä on lapsia. Ei kun shoppaan ja bilettämään on mun vastaus.

-komentaa lapsia* saa ja pitää komentaa koska lapset tarvii rajoja tunteakseen turvallisuutta.

-sanoa lapsille että rakastaa heitä* tietenkin saa näyttää tunteensä, miksi ei?

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan* Vaikea. Joko isä osallistuu tarpeeksi tai maksaa siivoojan niin silloin lasten ei tarvitse osallistua. Jos se on periaate kysymys äitipuolelle niin sit siitä täytyy sopia miehen kanssa niin et molemmat ovat tyytyväisiä.

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan* Periaatteessa saa ja jos ei onnistu niin äitipuoli voi nukkua yksinkin. Toisaalta tämä on siinä mielessä vaikea et lapset on vain kerran pieniä lyhyen aikaa ja minä olen ainakin antanut mieheni pojan nukkua meidän sängyssä niin kauan kuin hän sitä halusi. En kokenut et se on multa mitenkään pois.

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä* En menisi vaatimaan koska jos vanhemmat ei pidä sitä tärkeänä ja heillä on lapsen kasvatus vastuu.

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä* Saa vaatia ja jos se ei onnistu niin sit voi vaatia et isä hoitaa homman. Ei ole yksin äitipuolen tehtävä. Oikeastaan äitipuolen ei tarvitse tätä tehdä ollenkaan jos ei halua.

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa?* Ei välttämättä mukaan mutta että hänen mielepiteensä otetaan huomioon. Äitipuoli ja isä päättävät yhdessä jonka jälkeen isä esittää sen lastenäidille jos ei sovi niin sit uutta neuvottelua. Tässä asiassa täytyy ottaa äitipuoli hyvin huomioon.

Ei se, että kertoo lapsen ärsyttävästä piirteestä tarkoita, että vihaa lasta!!! Kunhan sitä ei nyt lapsen aikana sano, eikä kukaan järkevä sano.Itse olen sanonut lasteni " äitipuolelle" , että saat komentaa niinkuin omiasi ja muista se, että tämä on TEIDÄN koti ja lasten tulee toimia TEIDÄN säännöillä. MEILLÄ on kotona säännöt, miksei isän luona saisi olla.Olen itse ollut myös äitipuoli ja kyllä minä ymmärrän äitipuolia oikein hyvin. Se on todella rankka tehtävä ja jos lasten isä ei ole sitoutunut samoihin sääntöihin kuin äitipuoli, niin tehtävästä tulee mahdoton!Vierailija:

Lainaus:


Meidän perhe, minä & mies ja yhteinen lapsi ollaan se ydinporukka ja tullaan kaikissa asioissa tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä ja vasta sitten miehen ex-liiton lapset joilla on oma ydinperhe äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Pitäkää hyvät siskot puolenne älkääkä antako lapsipuolten jyrätä.


seurassaan SIITÄ SYYSTÄ, ettei lasten isä mielestäni kohtele lapsia ikätasoisesti. Isä on usein kuin kuuromykkäsokea, joka ei näe juuri lainkaan, mitä lapset tekevät tai jättävät tekemättä tai sanovat.Ärsyttää vanhemmat, jotka jättävät lapset kuin elopeltoon. Tällä nyt tarkoitan ihan sellaisia pikku juttuja, että- lapselle voisi sanoa ettei saa syödä sormin spagettia ja sitten sen jälkeen liiskata niitä tomaattikäsiä pitkin pöytää ja tuolia - etenkin kun kyse on esikouluikäisestä eikä taaperosta (puhumattakaan, että yleensä jo vauvaakin vähän ohjataan)

- lapselle voi sanoa, ettei saa lyödä sisarusta

- lasta voi kehoittaa laittamaan ulkovaatteet paikoilleen

- lasta voi myös ohjata lelujen siivoukseen, tehdä vaikka yhdessäTuollaiset asiat eivät välttämättä tule esille seurusteluaikana, vaikka lapsiakin tapaisi, koska lapset saattavat ihan hyvin tietää miten pitää olla (ovat vieraskoreita). Sitten kun arki koittaa, vanhat tavat palaavat takaisin, ja sitten se äitipuoli näkee miten isä oikeasti lasten kanssa on.

Vierailija:

Lainaus:


Vastaa saa/ei-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää *Saa

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää * Saa

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää * Ei saa

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää * Saa

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää * Saa

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää * Ei saa

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin * Saa

-ostaa lapselle leluja * Saa

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista * Saa

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa * Saa

-komentaa lapsia * Saa, mutta tavan on oltava hienovarainen

-sanoa lapsille että rakastaa heitä * Saa

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan * hmm.. Vaikea kysymys. POISSA

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan * Saa

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä * POISSA

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä * Saa

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? * Hmm. POISSA
Hän voi laittaa sääntöjä- tietenkin- aikuinen omassa kodissaan - ja puolustaa omaa kantaansa- ei ole lapeselle vahingollista että äitipuoli osaa kasvattaa- vaikka lapsen omat vanhemmat ei osaisi. Kuka tahansa aikuinen saa puuttua lasten turvallisuutta uhkaaviin asioihin- ja kuuluukin puuttua- miksei myös äitipuoli omassa kodissaan.Ainoa mitä aikuinen ihminen ei saa tehdä- on päästää suustaan noita ärsyttävyyksiä lapsesta- koska aikuisen tulis hyväksyä lapsi semmoisena kuin tämä on- ja usein ne ärsyttävyydet on kasvattajien aikaansaannosta- ei lapsi niille mitään voi.Sekä äitipuolet että lapset on kokonaisia- oikeita ihmisiä- joilla on oikeus kommunikoida keskenään ilman kolmannen osapuolen valtapeliä. Niinkuin jokaisella vastaantulevalla ihmisellä on.On jokaisen oma ongelma jos ei pysty kohtaamaan tosi-asioita ja kunnioittamaan toisten rajoja ja itsemääräämisoikeutta. Ei todellakaan äitipuolen. Varsinkin jos pystyy ap;n esittämät kohdat täyttämään.On suorastaan etuoikeus lapselle jonka vanhemmat on yhtä pullamössöä- saada edes äitipuoleksi joku jolla on kanttia kasvattaa.
Vierailija:

Lainaus:


Vastaa saa/ei-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä

-
sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää

- EI SAA, koska silloin on lapsia vihaava PAHA ÄITIPUOLI

sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää

- EI SAA, etenkään lapsen ÄIDIN sukulaiselle

sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin

- EI SAA, koska äidin kodin säännöt kulkevat lapsen mukana. Onhan lapsi sentään äidin OMAISUUTTA.

ostaa lapselle leluja

- EI SAA, koska lapsella voisi tällöin olla onnellisia hetkiä VÄÄRÄN NAISEN luona.

olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa

- EI SAA, koska äitipuolen pitää rakastaa lapsia kuin omiaan ja luopua omasta ajastaan heidän vuokseen

komentaa lapsia

- EI SAA, sillä vain lapsen oikea äiti osaa komentaa oikein ja oikeista asioista

sanoa lapsille että rakastaa heitä

- EI MISSÄÄN NIMESSÄ, koska OIKEALLE ÄIDILLE voisi tulla paha mieli, jos joku VÄÄRÄ NAINEN erehtyisi olemaan läheinen hänen omistamansa lapsen kanssa

vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan

- EI SAA, koska OIKEAN ÄIDINKIN luona saa nukkua sängyssä

vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä

- EI SAA, koska OIKEAN ÄIDIN luona leluja ei tarvitse korjata pois, ja ylenmääräinen kuri olisi lapselle vahingollista

vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa?

- EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA, sillä vain lapsen vanhemmat tietävät, milloin lapsi voi oleilla äitipuolen kodissa.Ristiriitaistako? Esimerkit ovat elävästä elämästä ja 3 lapsen äidin suusta, kännykästä tai tietokonene näppikseltä :-)

Vierailija:

Lainaus:


Vastaa saa/ei-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää SAA MUTTA VAIN FIKSUIMMILLE JOTKA NÄKEVÄT MUUTAKIN KUIN OMAN MAAILMANSA

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää EI

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin EI

-ostaa lapselle leluja EI, TAI EHKÄ JOTIAN PIENTÄ

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista EI TIETENKÄÄN

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa EI... KAI

-komentaa lapsia EI

-sanoa lapsille että rakastaa heitä EI!!

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan EI

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan EI

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä EI

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä EI

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? EI

Ap jos satut linjoilla olemaan: miksi tämä galluppi? Ihan mielenkiinnosta kyselen. Oletko itse äitipuoli ja ongelmia mainitsemissasi asioissa?

Oma kodin malli on ydinperhe, jossa henkilöitä sitoi ehdoton keskinäinen rakkaus. Ja kaikki oli " vain me" -tyylistä. Sitten taas uusperheessä onkin jäseniä, jotka pitäisi ottaa siihen " me" -piiriin, vaikkei aina haluaisikaan.Tavallaan uusperheen kautta sitoudut ihmisiin, joita et välttämättä rakasta. Vähän kuin rakkaudeton avioliitto lasten takia, niin uusperhe voi pahimmillaan olla rakkaudeton avioliitto lasten ja puolison takia. Itse välillä taistelen sitä tunnetta vastaan, etten haluaisi mieheni lapsia tänne, koska rikkovat kotimme leppoisan viikonlopputunnelman. Silti yritän ajatella, että miehen lapset ovat miehen lapsia ja lapsieni sisaruksia. Tätä kautta he ovat rakkaitteni perheenjäseniä. Omiksi perheenjäseniksi en sisimmässäni heitä koe vaan vieraiksi, jotka " käy ajallaan" . Mutta missään tapauksessa en mieheni lapsia vihaa. Välillä tykkään, välillä kyllästyn, välillä toivon, ettei heitä olisi. Nämä pahimmat tunteet käyn vain sieluni sopukoissa. Ehkä ajanmittaan opin pääsemaan niistä eroon. Joskus mietin jopa käydä purkamassa vihaani psykologilla vihaa tätä uusperhe-elämää kohtaan. Onneksi homma alkaa olemaan itselläni hanskassa ja olen mielestäni pääsemässä elämäni kanssa sopuun.Ja teille kaikille tästä paremmin tietämättömille, että älkää arvostelko. Elämä vie ihmistä ja tilanteet muuttuu. Yhteisten lasten myötä tunteeni ovat muuttuneet ja sitä kautta on alkanut kasvui! Kaikki oli helpompaa ennen yhteisiä lapsia. Vasta sitten astuivat megatiiviset tunteet kuvioihin.Mutta minä olen pidetty äitipuoli. Lapset pitävät ja sukulaiset kiittävät. mutta minullakin on mustat hetkeni. Salaa.

sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää KYLLÄ

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää KYLLÄ, mutta pitää olla valmis perustelemaan ja ottamaan vastaan myös itseen kohdistuvat negatiiviset huomautukset

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää KYLLÄ

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää KYLLÄ (ks. edellä, sinunkin toiminta voi ärsyttää)

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää EI

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin KYLLÄ, JOS NÄIN TODELLAKIN ON

-ostaa lapselle leluja SAA, jos on neuvotellut asiasta lapsen vanhempien kanssa

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista EI, mutta ehdottaa saa, jos lasten äiti kannattaa aiempaa nukkuma-aikaa

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa KYLLÄ, mutta sitten on kestettävä myös se, etteivät mies ja lapsetkaan halua aina sinun mukaasi

-komentaa lapsia KYLLÄ, aiheellisesta asiasta, EI, jos kyse omasta vallanhimosta.

-sanoa lapsille että rakastaa heitä KYLLÄ, jos se on totta

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan KYLLÄ, jos lasten isän koti on myös sinun kotisi. KESKUSTELE KUITENKIN ASIASTA ETUKÄTEEN LASTEN ISÄN KANSSA! SOPIKAA YHTEISET PELISÄÄNNÖT

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä EI

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä KYLLÄ ja jos miehen mielestä EI, NIIN HÄN SIIVOAA SITTEN!

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? EI, mutta KESKUSTELKAA KESKENÄNNE MIEHEN KANSSA ETUKÄTEEN MILLOIN TEILLE MOLEMMILLE OK.

Vierailija:

Lainaus:


Vastaa saa/ei-sanoa omille kavereilleen että jokin piirre lapsessa ärsyttää SAA

-sanoa miehelle että jokin piirre lapsessa ärsyttää SAA, VAROVASTI

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin piirre lapsessa ärsyttää EI

-sanoa omille kavereilleen että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA

-sanoa miehelle että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA

-sanoa lapsen sukulaisille että jokin lapsen teko tms ärsyttää SAA

-sanoa lapselle, ettei isän kotona saa lukea lehteä ruokapöydässä vaikka äidin luona saakin SAA, JOKA KODISSA OMAT SÄÄNNÖT

-ostaa lapselle leluja SAA

-vaatia että lapset laitetaan nukkumaan kymmeneltä vaikka lasten isä antaisi heidän valvoa kahteentoista SAA, ONHAN SE ÄITIPUOLENKIN KOTI

-olla lähtemättä lasten ja miehen kanssa ulkoilemaan vain koska haluaa saada omaa rauhaa SAA

-komentaa lapsia SAA

-sanoa lapsille että rakastaa heitä SAA- JOS OIKEASTI TUNTEE NIIN

-vaatia lapsia osallistumaan kotitöihin vaikka isä ei sitä lapsilta vaadikaan SAA

-vaatia että lapset nukkuvat omassa sängyssä isän ja äitipuolen sängyn sijaan SAA

-vaatia että lapsi maistaa kaikkia ruokalajeja hiukan vaikka vanhemmat eivät sitä pidäkään tärkeänä SAA

-vaatia että lapset korjaavat pois lelunsa ja vaatteensa olohuoneesta ja keittiöstä SAA

-vaatia että hänet otetaan mukaan lasten tapaamisista ym sopimisessa? SAA

Itse vaan kauhistuin äitipuolien valitusta kuinka he vihaavat miehen lapsia. Silloin kannattaisi miettiä hetki asioita. Mielestäni niin äiti kuin äitipuoli voi hermostua lapsiin, mutta vihaaminen on eri asia.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat