Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entäs saako valtiontakausta jos kyse on jo kolmannesta asuntolainasta? (eka oli rivari, toinen vanha talo ja vielä haaveilemme uudesta talosta).

Korko on todella vähän muiden pankkien korkoa suurempi ja itse koimme helpompana ottaa laina ilman takaajia. Lainaa meillä on nyt 146 000.

Samposta saa siis ilman takaajiakin (ei ihan kaikki tapaukset tosin) ja omaa pääomaa. Lainoja on usein kaksi, koska se, jossa ei ole vakuutta (eli takaajia tai vierasta panttia) on suuremmalla riskillä myönnettyä, jolloin siinä on usein vähän kovempi korko. Lisäksi yleensä pitää ottaa valtion takaus siihen varsinaiseen lainaan ja valtion takaus voi olla vain tietylle summalle. (Joskus harvemmin tehdään tosin yksi laina vaan, riippuu vähän millaisia asiakkaita on kyseessä.)T. Sampo Pankissa eli SAMPOSSA töissä

2 lainaa, ensimmäinen pääoman kokoinen, sitten sen jälkeen myöntää pääoman perusteella lainan, ja pääomahan oli se 5 min. aiemmin saatu laina..=) ilman takaajia..

Tuohan kuulosti mukavalta, että valtiontakausta voisi saada. Meillä nimittäin eivät luultavasti takaajat riitä, jos haluamme vielä rakentaa talon. Appiukko on nyt takaajana, mutta lainasumma on sen verran pieni, että hänen omaisuutensa riittää. Mutta suurempaan summaan ei:(.t. 11

Käy kysymässä, niin se selviää. Valtion takauksen saa kaikki, yläikäraja siinä on mutten muista oliko jotain 50. Ei siis haittaa vaikka olisi 10. laina. Ei siinä korossa ole juuri mitään eroa tosiaan, ja se valtiontakauslaina on esim. 100.000e maksavasta osakkeesta 85.000euroa, se 15.000 on sitten ilman takaajia. Korkomarginaali suurinpiirtein: 85.000 0,5% ja 15.000 0,65%Ärsyttää kun on niin kovasti vastaajia, jotka ei tiedä mitään ja ihan totuutena laukoo!!!!!!!!!!!:

Vierailija:

Lainaus:


Valtiontakaus ei kovin suureen lainaan riitä.
Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat